Scudo Sports

Yeni Bisiklet Tasarımları

Ongun Yücesan

Aktif Üye
Tepki
97
Merhabalar,

Yol Bisikleti tasarımları sanırım değişmeye yöneliyor, belki ekstralar, belki başka bir yön, belki tutar belki tutmaz, elektrikli, rüzgar, pedal ve güneş şarjlı teknolojiler, daha iyi ve verimli pedal basma amaçları vs.

Sanırım değişime bir bakış, bir ip ucu şu linkte bulunabilir...

(link)

ngn

Scudo
Bütün ürünlerde farklı tasarımlar oluyor. Ancak bir çoğu başarısız oluyor yada verimli olsa da tutulmuyor. Linkteki denemeler, hız denemeleri, yarışlar hatta (recumbent) Dünya turları epey eskiye dayanıyor çok yeni değil.

Güneş enerjisi yada pille desteklenmiş elektrik motorlu sistemler elbette belli oranda kullanılacak.

Ama bana kalırsa geçmişteki "ruh" hiç bir zaman kaybolmayacak ve (benim gibi) bir çok insan (gayet klasik) iki üçgenden oluşan kadro kullanmaya devam edecek.

Tıpkı bugün vitessiz ve frensiz bisikletlerin tekrar poüler olması gibi...

en iyisi en sade olanı gerisi fasa fiso bence ...

Çok güzellermiş hakikaten...

Belki hız ve dayanıklılık artıyorsa, o zaman iş değişiyordur...

Olayın ismi "İnsan Güç kaynaklı Araç",

(link)

teşekkürler en sondaki sarı güzelmiş

kayışlı bir çekiş sistemi nekadar verimli olur oda ayrı bir konu :s

Trek'in bu bisikletinde ki kayış sistemi karbon fiber videosu var.Karbon fiber kayışlar normal kayışlara göre çok daha verimli ve sessizler.

Zincir yerine kayis senelerdir motorbisikletlerde cekis sisteminde kullaniliyor verim konusunda problem olacagini sanmiyorum. Bisikletin on catalida karbon, bence cok sekil ve ozel bir bisiklet.

kayışların sistemlerde kullanılması için ön germe kuvveti verilir buda yataklara binecek extra bir yük getirir... tabiki karbon kayışların nasıl ne özellikleri var bilemiyorum o konuda birsey diyemecegim

ama ben özelliklerini bilmeden yazdım direk gördüğüm resme cevap verdim belkide hızlanma dayanıklılık farklıdır bilemem

@Ongun Yücesan

Bunlar, yol bisikleti değil, Fixed Gear. Yol bisikleti tasarımlarında öyle çok büyük farklılıklarda görünmüyor.

Geri