Scudo Sports

Yeni bisiklet almak mı toplamak mı?

@DutPekmezi

Öncelikle yazdıkların için teşekür ederim .

Neden mtb ye daldım bilmiyorum ama bütçemin 2.elleri bu bisikletlere daha uygun olduğu olsa gerek 2.el benim bütçem dahilinde kadrosu güzel olan bir yol bisikleti bulamadım , hemde ankaradayım yollar bozuk olduğundan dolayı şehir bisikletini hiç düşünmedim .

Önerdiğin uygun fiyatlı 2.el alabileceğim bisiklet varsa yazabilirmisin .

Teşekürler.

Scudo
Bende naçizane fikrimi yazayım. Bence elinizde ne kadar malzeme olduğuna bağlı. Misal elinizde grup set, jant seti gibi ağır toplar varsa toplamanın maliyeti daha düşük olur. Çünkü sıfır bisiklet parası ödemezsiniz, sadece eksikleri alırsanız. Öte yandan, elinizde hiçbir parça yoksa sıfırdan toplamak ederinden pahalıya mal olur. Misal piyasada 2000 liraya satılan bir bisikleti toplamaya kalksanız 3500 civarı olur.

şahsi görüşüm; eğer birazcık titizseniz asla fabrika gibi toplayamazsınız. Dolayısıyla zırttan pırttan sorun yaşanabilir. Yeni bisikletin garanti avantajı bence çok ağır basıyor.

Toplamak hemen hemen her zaman pahalıya geliyor. Ama toplamanın kafana göre ortaya karışık birşeyler çıkarma artısı var.

Mesela normal bisikletlerde maşadan, göbeklerden ve aynakoldan kısıyorlar genelde. Kendin toplayınca istediğin parçaları kullanabiliyorsun.

İmkanım olsaydı kesinlikle KRON XC 4000 alırdım, v fren yerleri ve bagaj delikleri olan üst düzey bir bisiklet. Ömürlük :)

@Afyon35 Hocam bişey anlamadım ben, ben bisiklet olarak KRON XC 4000"den bahsediyorum. Aynı bisikletten mi bahsediyoruz? :)

@BisikletKolikK sabahtan beri ders çalışıyorum beyin yanmış benim ama adamın sitesinde başka satışı yok diyor nette satanlar var?

@Afyon35 Hocam kadro özel yapım, KRON XC 4000 kadrosu ama 4 tane suluk deliği ve bagaj delikleri olan bir kadro. Hatta Gürkan abinin ilk uzun tur bisikleti KRON XC 4000 2012 idi yanlış hatırlamıyorsam. Daha sonra aynı kadroya Gürkan abinin tecrübelerini dayanarak geliştirme yapıldı :)

@Afyon35 İnternette bulabildiğimizde aynı kadronun bagaj delikleri olmayan ve 4 adet suluk deliği olmayan hali :) Yoksa aynı bisiklet :)

Geri