@Emre Akcan
Su topigi acan kisi olarak, pek cok kisi degisikl yorumlar yapti. Cem Ünden uzun uzun izah etmeye calisti. Bu yaslarda bisikletci(!)lerin neyi yapip neyi yapmamalari konusunda aciklamalar getirilmeye calisildi. Demek ki yazilanlari cok üstünkörü okuyup, muhabbet olsun diye yazisiyoruz, cevaplarina önem vermedigimiz sorular soruyoruz.
Bu sectiginiz bisiklet 14 yasinda birisinin binecegi bisiklet degil! ;
Herseyden önce kendinize uyan kadroyu alirsaniz, ettiginiz masrafa göre, herhalükarda degistirmek zorunda kalacaginiz asikar oldugundan iktisatli degil. Daha yasiniz 14. 2 sene sonra ne olacak?
Üzerinde takili olan disli takimlarini hic bir yarista kullanma sansiniz yok. Degistirmek zorunda kalacaginiz asikar.
Daha sonra kadroyu degistirip donanimlari kullanirim derseniz, eskimis donanimlari kullanmak zorunda kalacaksiniz.
Yokmudur koskoca Türkiye' de genclerin kullanabilecegi bisikletlerin piyasasi. Bütün dünyada belirli bir yasa kadar büyük cogunluk kullanilmis bisiklet kullanir, yaslari ilerleyince arkadan gelen genclere devredilir, cok eskiyince yenilenilir. Bir cok ana babanin cocuklarina " aman seneyede giyebilsin" diye 2 numara büyük ayakkabi aldigi gibi cocuklar spordan sogutulmaz, gelisim caginda sakat kalmalari engellenir. Ikide birde okuyorum. yok disliler törpülenecek, yok su yapilacak, bu yapilacak. Su genclerin elinden tutacak insanlarin gerekliligi iyice ortaya cikiyor. Daha cok firin dolusu ekmek yememiz gerekiyor herhalde.
Sevgili Emre, para kendi paraniz, ama eger bisiklet sporunu sevip uzun yillar yapabileceginizi düsünüyorsaniz, bu yaslarda disariya gösteris yapma yerine, daha cok görevine hizmet edecek yönde malzeme secmenizi tavsiye ederim. Eger paraniz coksa, gösteris yapabilecek, sahip olmaktan zevk alabileceginiz bisikletler de vardir mutlaka. O sectiginiz Canyon da olabilir. Ama baska disli takimlariyla ve cok kisa bir süre icin.
Bu isin(bisikletciligin) zevki ve eglencesinin yaninda, bir de ciddiyeti vardir. Antrenman konusunda gencler icin bir seyler yazmaya bu yüzden cekiniyorum. Imam bildigini okur gibi bildiklerini yapip, konuyu yarim yamalak anlayip sakat kalmalarina, bisiklet sporundan, daha dogrusu bisikletten sogumalarina sebebiyet vermek istemiyorum. Bastan yanlis baslayip, yanlis seyler ögrenip, sonradan düzeltmenin ne kadar zor oldugunu bilmenizi isterim.