Scudo Sports

Yeni bisiklet alırken yaşanan heyecan..

Tepki
59
Bisiklet
Lapierre
Herkese Merhabalar,sizlere bisiklet alma aşamasında başımdan geçenleri anlatmak istiyorum..
Aylardir bisikletsizdim abimin bisikletini kullanıp kendimi avutuyordum artik kendime bisiklet alma zamanım gelmişti,bir haftalık araştırma ve karar aşamasından sonra bir kaç bisiklet bulabilmiştim seçenekler arasında Btwin alur 700,Scott Speedster,Lapierre Audacio 400,KTm Focus 4.0 bisikletleri vardı.Alur bütçemi biraz zorlayacaktı 3000TL satış fiyatı vardı 10Mayıs pazar günü Decathlondaki tüm fiyatların artmasından benim bisiklette nasibini almış 3600 tl olmuştu ve bir anda listeden düştü.12Mayıs salı günü @Yiğit Dikici arkadaşımızın bisikletini gördüm tam bana göre olduğunu gördüm ve çok hoşuma gitti hemen ufak bir mesajlasmanın ardından kararımı vermiştim bu bisikleti alacaktım.Fiyat konusunda anlaştıktan sonra sıra kargoya gelmişti ben açıkcası daha önce internetten alışveriş yapan biri olarak herhangi bir sıkıntıya sebep vermemek için kargoyu önce istedim yiğitte haklı olarak şöyle bir teklif sundu ben bisikleti kargoya vereyim takip kodunu attığımda haveleyi yaparsın demişti ancak aklıma yatmamıştı kendisinden biraz zaman istedim ve düşünmeye başladım kargo yoksa elden almak mı daha mantıklıydı kargoya 80TL otobüse 100TL vericektim.İşten saat 10'da cıkacaktım mola saatimde biletlere ve bana uygunluk saatlerini kontrol ediyordum şansa perşembe ve cumu izinliydim eğer gitmeye karar verirsem önce Artvine memleketime ordan Erzuruma geçecektim.İşten cıkıp kararsız bir şekilde eve doğru giderken artvindeki kuzenime açtım konuyu arayıp durumu anlattım önce araba alalım boşver bisikleti falan desede şansıma Perşembe oda izinliymiş hallederiz diyiverdi hemen saat 23:30 arabısına Artvine bilet aldım ufak bir sırt çantası ile Yiğite Erzuruma geliyorum diyip koyuldum yola 20150514_081625.jpg
Saat 08:00 gibi Artvine gelmek üzereydim arkadaşlarım için birde fotoğraf çekip yolladım hemen hepsine.Otogarda inip hemen eve gittim güzel bir duş ardından nefis bir kahvaltı ardından koyulduk Erzurum yoluna,yol bitmek bilmiyordu yoğun bir şekilde yağmur yağıyordu üstüme bir rehavet çöktüştü gerçekten çok heycanlıydım aklımda hala değermi soruları geçip duruyordu 2 saat sonunda Erzuruma geldik Yiğitle telefonda konustuktan sonra güç bela yolları sora sora buluştuk yağmurdan dolayı yüzeysel bir şekilde kontrol ettim bisikleti sonra para çekmeyi unuttuğumu farkettim yiğitin arkadaşıyla hemen parayı çekip alışverisi yaptıktan sonra vedalaşıp,teşekkür ederek ayrıldık.20150514_133126.jpg
Nihayet Artvindeki eve dönmüştüm bisikleti fazla inceleyemediğimden hemen bisikleti kurdum fren-vites,akord ayarlarını kontrol ettim jantları ve kadroyu kontrol ettim ve bir sorun olmadığını gördüm ilanda yazan gibi temiz ve sorunsuz bir üründü temiz ve sorunsuz bir bisiklet almanın ve Artvindeki akrablarımı görmenin mutluğu vardı artık üstümde.Biraz dinlenip uyuduktan sonra sıra tüm akrabaları tek tek ziyarete gelmişti saat 18:00 gibi kuzenim beni gideceğim yere bıraktı ve saat 23:00 gibi yorgun bir şekilde eve geldim ve hemen uyudum.
20150514_174030.jpg
Artık Samsuna dönme vakti yaklaşıyordu saat 12:00'a bilet almıştım şimdi en büyük sorun nasıl muhafaza edeceğimdi kuzenlerim direk o şekilde koyarız sıkıntı olmaz falan deselerde ben pek sıcak bakmadım daha sonra dedem geldi ve bisikleti hiç parçalamadan otogara gittik meğer otobüs şöförü arkadaşıymış iyice tembihledikten sonra bisikleti bagaja koydum.20150515_113958.jpg
Yola çıkmıştık aklım bisikletteydi her molada açıp bakıyordum bagaja ve hiç bir problem yoktu saat akşam 22:00 gibi Samsuna 15 Km kala indim bisikletimi bagajdan aldım selesini ayarladım ve eve doğru biraz sürüş yapmak istedim.Bisiklet resmen altımda kayıyordu nihayet eve geldim kapıda arkadaşar beni bekliyormuş bisikleti biraz inceledikten sonra üstüme değiştirip ilk sürüşüme aynı gece cıktım ve yaklaşık 50-60km yaptık ve cok beğendim kendi kendime iyi almışım diyerek arkadaşlarımında beğenmesine sevinerek eve döndüm artık yeni bisikletim vardı ve hayatıma bir ''İYİKİ'' daha katmıştım
Burdan @Yiğit Dikici 'ye Tekrar Teşekkür ediyorum bu şekilde temiz bir bisikleti bana sattığı için.

Scudo
Hayırlı olsun güle güle pedallayın :)

Bir şey sormak istiyorum: Ben de yol bisikletine geçmek istiyorum bu yaz da yeni bir bisiklet alınabilir ama daha önce hiç yol bisikleti sürmedim. Bu yüzden sırt ağrıları vs. yaşanır mı, yaşansa bile bir süre sonra geçer mi?

• Beğen
Tepkiler: Mert Can Sayın
@Mert B. Öncelikle teşekkür ederim iyi dileklerin için.Sırt agrısına gelince ise 2 3 hafta alışınca pek sıkıntı kalmıyor sırt konusunda.Tamamen doğru oturuşu kaptığın zaman sıkıntı olmuyor.

Güzel makina. Güle güle kazasız belasız kullanmak nasip olur inş. Bi aksilik olmazsa bu yaz ramazan bayramına Hopa'dayım. Nasip belki denk geliriz hocam ☺☺

harika.. kredi kartına veya krediye de gerek kalmamış anladığım kadarıyla :) güle güle kullanın :)

• Beğen
Hayırlı olsun. Ben de ilk bisikletimi kargoyla almak üzereyim. Vaktim olursa ben de kısa hikayesini yazabilirim :)

• Beğen
@Mert B. arkadaşlar 2-3 haftada alışırsın demiş , ama ben hiç çekmedim ağrılardan korkmayın bisikletiniz boyunuza uygunsa çeşitli ayarlamaları da doğru yapıldıysa hiç bir sorun olmaz:)

@Mert Can Sayın
Hocam çok uyguna bulmuşsun ya. Ben de bulaydım bu bisikleti bu fiyata hiç kaçırmazdım. Hayırlı olsun tekrardan.
Full tiagra değil mi ?

Geri