Scudo Sports

Yeni bisiklet alacağım önerileriniz...

Faik BİLGİN

Forum Demirbaşı
Tepki
168
Merhabalar millet.Yeni bir bisiklete ihtiyacım var.Marka model ne öneriyorsunuz.Şİmdiden teşekkürler.Bütce 1,500 tl ye kadar olacak.Ben merida d 100 düşünüyorum ama sizlerden gelecek önerileride bekliyorum...

Scudo
Bisiklet seçerken dikkat edeceğiniz noktalar:
nerede ve hangi şartlarda kullanacaksınız, kullanım şartlarınız şehir içinde ise kesinlikle dağ bisikleti düşünmeyin. dağ bisikleti sadece dağ ve arazi içindir. şehir içinde yüksek performans bekleme. ben hız tutukunuyum diyorsan hele hiç dağ bisikleti düşünme derim. burada sana önereceğim bütçeni biraz daha zorlayarak scott sub 10 modeline bakman. Alacağın en iyi şehir bisikletidir. eğer birazda spor olsun dersen ve ara sırada olsa araziye girerim dersen scott sporser serilerine bak. bu bisikletlerle uzun turlara çıkabilir yüksek hıza ulaşabilirsiniz. her tür aktiviteye açıktır özellikle scott sportser serisi ve 28" jant olmalı. 2. nokta eğer ben sürekli arazide kullancam ve ormana falan çıkarım dersen, bu konuda dağ bisikleti öneririm. Corratec fiyat ve üzerindeki kompenentler bakımından en iyisini sunuyor. 1500 civarına Corratec x.vert-expert al derim. aldığın zaman zaten bi kaç parçayı kendine göre değiştirirsin. ama scott sportser 28" serisi hem arazi hemde şehirde yüksek performansı aynı anda sunuyor. şunuda aklından çıkarma aldıktan sonra çoğu insan gibi keşke şunu alsaydım bunu alsaydım diyeceksin çünkü insanoğlu hep elindekinin daha iyisini ister nitekim gözünü ancak bir avuç toprak doyurur... amacınız heveslerinizden önce gelsin. Genelde heves amacın önüne geçer ve hep pişmanlık doğurur. lakin amacınız hevesinizin önüne geçerse sanmamki pişman olasın...

arkadasım daha 150 km de hasarsız çiziksiz birsürü aksesuarıyla birlikte merida 500 disc satıyorum, bisiklti binemediğimden satıyorum tertemiz evde yatıyor, benim ilanlara bakarsan resimleride var sıfırdan farksız bisiklet, ayrıca birçok aksesuarda var herşeyiyle hiç bi eksiğin kalmaz,istersen bi bak derim iletişim bilgilerim orda var.

Konutu acele açtığım için belirtmedim bazı noktaları kısaca değineyim:

2009 MTB yarışlarına katılmak istiyorum.Alacağım bisiklet bu isteğimi karşılamalı.
Ben hız yapmayı ve hoplayıp zıplamayı severim.Yani hem hızlı hemde arazi tarzı olmasını istiyorum.
Merida isteme nedenim kadro ve üzerindeki komp. iyi olması.
1500 tl dedim ama daha kesin belli değil.Şu anda bir firma bana sponsor olabilir ücreti o karşılayacak.
Karşılamazsa ben kendi cebimden en fazla 1000 tl lik bir makina alacağım.

Bu ihtiyaçlarımı karşılayacak bir bisiklet lazım.
Uzun zamandır bu piyasadan uzak kaldığım için çoğu bildiğimi unuttum.O yüzden deneyimli arkadaşlardan öneriler bekliyorum...

@baris dağ

KArdeş söylediğin modellerer baktım.Da bu modelle mtb yarışlara katılınırmı??

faik bey,
marin yada giant `in mtb modellerine bakabilirsin, asiri bir donanima gerek yok,baslangic icin cok iyi bir butceniz var..
demek istedigim trek ya da scott gibi nedensiz bir sekilde pahaliya kacan bir bisiklet alacagina(gumruk mevduatlari ayni,ekipmanlari ayni,ne farkli(!) ise Turkiyede,fiyatlar daha pahali.) Marin ya da Giant gibi bisikletlerin kalitesi asikar,fiyati performansa endekslerseniz, bu iki markanin bisikletlerine;degecektir..

@baris dağ

Valla ne güzel yazmışsın. Vakit buldukça forumdaki paylaşımları okumaya çalışıyorum. bir bisiklet seçemedim. bu yazına 10 üzeründen 11 yıldız verilir. o olmadı bu olsaydı derken insan oğlunun gözünü gerçekten toprak doldurur.sağlıklı bol pedallı günler dilerim sana...:in:

Geri