Scudo Sports

Yeni Bir Tarz :) Kron FD 1000

Tamer KAMIŞLI

Forum Bağımlısı
Tepki
788
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar katlanabilir bisikletim sonunda geldi :) Salcano Folda ve Kron FD1000 arasında gidip geliyordum birde 2. el Dahon Eco araştırıyordum ama olmadı. Bende en sonunda ani bir şekilde Kron FD1000'e karar verdim. Katlanabilire güzel bir giriş yapmışımdır umarım, ilerde birde Brompton alabilirsem tadından yenmez :)

Bisikletin sürüşü çok keyifli, bugün 10 km kadar kullandım ve gerçekten harika. İnsanlar UFO görmüş gibi bakıyorlar orası ayrı, küçük çocukların tepkisi zaten inanılmaz, Apachi diye tabir ettiğimiz delikanlılardan laf atanlar falan oldu gülüp geçtim :)

Rampalarda nasıl bir performans göstereceğini merak ediyordum açıkçası ve beni şaşırttı. Hem hız olarak hem de rampa performansı olarak.

Fakat bisiklet konusunda tek hayal kırıklığım bisikletimi aşağıda vereceğim videodaki arkadaş gibi özgürce taşıyabilmek istiyordum ama olmayacak gibi. Hem boyut olarak (bu çokta sıkıntı değil) ve ağırlık olarak zorlar gibi geliyor. En azından bu videodaki gibi taşınmaz.

Eskişehire gittiğimde terziye şöyle bir çanta yaptırayım diyorum.

Ayrıntılı fotoğrafları şuan için koyamıyorum ama çektikçe koyarım. Bisiklet konusundaki şuan için tek sıkıntı tekerlerin biraz yalpa yapması ve çamurluklara dokunması. Bunun hakkında da Kaçkar Bisikletten Serkan Bey'de buradaki Kron Yetkili Servisi de tekerlerin yeni olduğunu ve janta tam oturmadığını 15-20 günlük kullanımdan sonra havasının indirilip tekrar şişirileceğini ve o zaman düzeleceğini söylediler. Umarım düzeltebiliriz.

Ayrıca tekerler sürüş konforunu arttırmak için midir nedir anlamadım biraz kalın açıkçası MTB gibi. Bunlar inceltilse nasıl olur onu düşünüyorum şuan. Neyse lafı fazla uzattım :) Fotoğraflar;

http://c1206.hizliresim.com/y/m/897t0.jpg

http://c1206.hizliresim.com/y/m/897u3.jpg

Scudo
Gule gule kullan dostum cok guzel gozukuyor ama soyledigin gibi tasimasi brompton kadar kolay olmuyor:)

Teşekkürler Serkan. Brompton için önce okulu bitirip işe başlamam ardından para biriktirmem gerekiyor sanırım :) Taşıma sorununu da dediğim çantayla çözücem artık. 80 TL çantanın fiyatı o kadar da vermek istemiyorum açıkçası, iyi bir terziyle çok kolay halledilir sanırım.

Çok güzel bir bisikletiniz olmuş.
Güle güle kullanmanızı dilerim...

Katlanabilir bisikletler hep ilgimi çekmiştir.Bisikletiniz çok güzel iyi günlerde kullanın.

güle güle kullanın bisikletiniz çok güzel görünüyor. bu arada salcano folda da kopyalamayı unuttukları bir ayrıntı sizin bisiklette gözüme çarptı. gidon mandalı. foldada olmadığı için gödonu döndüremiyorsun bende sol freni aşağıya döndürüp çözdüm işi

@Tamer KAMIŞLI
İlk katlanira bromptonu gorunce heves etmistim ama fiyatlari gorunce daha uygun modellere yoneldim tabi:)ben bi canta diktirdim fakat dusundugum gibi olmadi videosunu koydugun tasimayi cok begendim kackar da 111liraya satiliyor biraz pahali dedigin gibi.

@Lütfü Ekşioğlu

Teşekkürler Lütfü Bey, darısı herkesin başına :)

@Atıl Güven

Teşekkürler Atıl.

@serdar.karabulut

Teşekkürler Serdar Bey. Dediğim gibi tek sorun şuan tekerlerin yalpalaması, onun içinde lastiklerin oturması gerektiğini söylediler, bekleyip görücem bakalım.

@sercankoc

Bende Kaçkar'dan bakıp 80 TL demiştim demek ki yanlış hatırlıyormuşum :) 111 lira gerçekten çok para, bu şekilde bir çanta diktirmesi çokta zor olmasa gerek. Bu arada siz ne kullanıyorsunuz?

@Tamer KAMIŞLI

Ben salcano folda kullaniyorum bi hafta falan oldu benim icin kucuk olmasi cok onemliydi o yuzden foldada karar kildim. Benm babam terzi bende bu islerden anliyorum fakat o tarz bi kumasi dikmek icin cantacilarin kullandigi makinelerden gerekli:)ama bu aksam babamla bi muzakere yapicam yine:)

Serkan Bey babanız bu işi yaparsa seri üretime geçin, ilk müşteri olabilirim :)

çok güzel valla. hayırlı olsun. Benim de canım çekti şimdi ileride alırım belki:)

Şu katlanabilir bisikletlere çok heves ediyorum. Param olsa alacağım, arada bir kısa sahil turlarında gezme fikri kulağa hoş geliyor :) Aslında 750 TL ye şehir bisikleti almasam da katlanabilir bisikletle keyif mi çatsam diyordum ama uzun yollarda iş görmez diye caymıştım. İnşallah ilerde kısmet olur. Güle güle kullanın :)

• Beğen
Tepkiler: omer321
Çok sevimli bisikletinize:) güle güle binin Tamer bey.

ben dahon vitesse d7 aldım, şu anda yurtdışında olduğum için bisikleti henüz kullanmadım ama çanta için ebay.com'dan 30 dolara bir çanta buldum kargosu bedava, isteyenlere ebay'e bakmalarını tavsiye ederim.

gidon mandalı benimde dikkatimi çeken bir özellik
benim esas merak ettiğim sele ile gidonun birbirine olan uzaklıkları ayarlanabiliyor mu? yani gidon borusu ileri geri ayarlanabiliyor mu?

Hayırlı olsun Tamer, güzel görünüyor, güle güle kullan.
Bütçe ayarlayabilsem benim de katlanır bisiklete hevesim var ama bir süre zor görünüyor.

@Sait Hislioğlu

Teşekkürler Sait, canın çektiyse çok düşünme bence :)

@Çağatay Çağlar

Çağatay teşekkürler, bildiğim kadarıyla katlanabilir bisikletle tur yapanlarda var :) Ama dediğin gibi City Sport'un yerini tutmaz. Bende her gün rutin olarak gittiğim bazı yerler var oralara ulaşım + şehiriçi ufak turlar için aldım :)

@ulaş kaya

Teşekkürler Ulaş Bey..

@ozgun.korukcu

Çok güzel bir bisiklet almışsınız, darısı başımıza :) Çanta olayını da dediğim gibi halletmeye çalışıcam :)

@gokhan.gursel

Gidon borusu ileri geri alınmıyor bildiğim kadarıyla. Fakat Sele borusunu yukarı çektikçe hafiften arkaya gidiyor gibi. Benim için şuan bulunduğu ayarlar normal geldi.

@Emre Aslan 1981

Eyvallah Emre Abi.

Bisikletin tek kötü yanı çok dikkat çekiyor ve bunun üzerindeyken kask takmak istemiyorum açıkçası :S O zaman daha da ilginç bir görüntü ortaya çıkacak.

• Beğen
Tepkiler: ulaş kaya
Eyvallah Murat kardeşim, sağolasın.

@sercankoc

bizim sokakta bir çanta imalatçısı var. adama bisikleti gösterdim çok ayrıntılı bir çanta düşündü herhalde kafasında böyle yapamam uyar uymaz vs ,örnek getirin yaparım dedi. ben de internetten biraz araştırdım bildiğiniz dümdüz çantalar aslında. şu bavul ticaretinde kullanılanlardan. internette çok farklı ebatlarda çantalar var. 16 inç için 2 örnek vereyim: 77x58x30 , 70x55x27 ,, 20 inç için 80x65x32. ölçüler cm .

Geri