Scudo Sports

Yeni bir metro turizm vakası - 02.07.2016

Matiz

Daimi Üye
Tepki
303
Bisiklet
Mosso
Merhaba herkese;

Metro turizm saçmalıklarının ardı arkası kesilmezken bugün benim başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. mecburiyetten bindim, binmez olaydım...

Bugün kullanabileceğimiz başka araç olmadığından dolayı Sakarya/Kuzuluk' tan metro turizm ile İstanbul' a geldik. Şimdi fotoğrafa dikkatli bakalım; otobüse Kuzuluk' tan binmemize rağmen bilette biniş noktası Akyazı olarak görünüyor. Bu birinci nokta. İkincisiyse bilet üzerinde tutar olarak 30 tl yazmasına rağmen bizden 32 tl tahsil edildi. Farkedip yazıhanedeki personele durumu sorduk ve cevabı "Araç geç kaldığı için size Kuzuluk' tan bilet kesmek zorunda kaldım" oldu. Sonrasında aracın geç kalmasıyla biletin farklı yerden kesilmesinin ne alakası olduğunu sorduğumuzda bize sesini yükseltti. Şimdi metro turizm in sayfasına girip bilet fiyatlarına bakıyorum; Kuzuluk - İstanbul 31 tl, Akyazı - İstanbul 29 tl olarak fiyatlandırılmış. Yani teoride Akyazı' dayım ama pratikte Kuzuluk parası ödüyorum. Bir de biletin alt tarafında yazılan bir notta denmiş ki; eğer İstanbul' a gidersen senden 1 tl servis parası alırım. E peki kardeşim bana sordun mu servise binecek miyim diye, belki yürüyerek gideceğim veya başka bir araç kullanacağım? Sorma ver parası gibi bir şey yani bu. Hadi benden bunun parasını kullanmadığım halde aldın, e bunun fişi nerde, biletin fiyatlandırma kısmında yazmıyor? Yani yine teoride servise biniyorsun ama pratikte binmiyorsun. Siz siz olun metro turizm ile bir yerden bir yere giderken hem kendinize hem de paranıza mukayyet olun. Biz ölmeden ve/veya tacize uğramadan evimize gelebildik. Pratikte...

Dipnot: Bir konuda yazdığım "Metro turizm ile seyahat edeceğime kendimi kargoya vereyim daha iyi" cümlesi bundan sonra hayat felsefem olacak.

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    55,5 KB · Okunma: 256
Scudo
Bunca rezalete rağmen bir firma faaliyetlerine hala devam edebiliyorsa orası muz cumhuriyeti değil de nedir ha?

Öğrencilik yıllarımda adını hatırlamadığım bir otobüs firmasının yazıhanesinde hareket saatini beklemekte iken ordaki görevli götoş benden müsaade alma ihtiyacı bile duymadan yerimi değiştirmişti de ben sebebini sormaya davrandığımda yukarıda söz edilen şahıs gibi sesini mi yükseltmişti terslemiş miydi tam hatırlamıyorum fakat aradan geçen onca zamana rağmen bu belleğimde bir yer işgal etmeye devam ediyor

@Contry
yaklaşımınızı biraz sert buldum.
sonuçta bazen zorunluluklar bize istemediğimiz şeyleri yaptırabilirler.
bu tür zorluklara düşmemeniz dileği ile.

saygılar.

Sonuçta mecbur kalınmış. Arkadaşta firma hakkında bilgiye sahip, mecbur kaldım diye tercih ettim diye belirtiyor. Her şey müstehak size çok yersiz bi tutum olmuş bencede.

Mecbur kalıp binene sözüm yok. Ben binmediğim gibi yolda husisiyetle yollarını gasbediyorum, yol vermiyorum, emniyet şeridinde görürsem aynamdan önünü kesiyorum. Hatta bu yüzden polise şikayet etmişlikleri var. Yine olsa yine yaparım. Evet burası muz cumhuriyeti ama bizim de kendimize göre cezalandırma yöntemlerinin var.

Sıkıntılı bir firma, bir kere binme gafletinde bulundum. Daha da binmem.

Müşteriye karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen ve adı sansasyonel olaylarla anılan bi firma. Düzgün iş yapsalar şaşarım

Metroo bela geliyorum demezz metroo

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
açıkcası bu sorunun en buyuk sebebi metro turizm in otobuslerinin çoğunun sahibi olmamasından kaynaklanıyor kendi otobusleride var tabi ancak genelde durum bu boyle olunca otobusdeki muavinler ve otobüs soförleri metrodan ziyade otobüsün sahibinden emir alır gibi bi durum var ki paralarınında bildiğim kadarıyla otobüs sahibi veriyor yanı kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir durum malesef bu durum da biz de memlun kalmadıkça kullanmamak düşüyor..

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Contry
Bir gece de şu ülkenin saçma sapan kurumları kuruluşları insanları yüzünden utanmadan uyuyayım haberleri gördüm az önce foruma gireyim yüzüm gülsün dedim gene sinir oldum bugünlük dozumu da aldım yatıyorum.
Bu ülkeye sağlam bir reform şart en küçük biriminden başına kadar.

@Number Pİ
bu durum hiçbir belirsizlik taşımıyor. otobüs kendine ait olmasa bile kendi markasını taşıyorsa, kendi markasını taşımasa bile o markaya yönlendirme yapıyorsa şirket sorumludur. olay gayet açık. mesela ben bir kilo altınınızı bir yere taşımak için sizden para istiyorum. sonra da "ya aslında ben altınınızı başkasına taşıttım o da altını çalıp kaçtı, yapabileceğim bir şey yok ve siz de benim taşıma ücretimi ödeyeceksiniz" diyorum. beni haklı bulup gidene eyvallah diyip bana para öder misiniz, yoksa gırtlağıma mı yapışırsınız? bir şey yapmam senin suçun değil neticede diyorsanız özelden yazışalım :)

Ben de garip bir olay yaşadım. 1 sene önce passanger kartımı kullanmama rağmen sorgusuz sualsiz başkasına verildiğini görünce müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdim. 10 dk beklememin ardından bir de o lakayt tavırlarını görünce küfür ede ede kapattım telefonu ve o gün yürüyerek giderim ama metroya binmem dedim. İyi ki demişim vallahi. Şuna şaşıyorum tüketici hakları şurası burası bir ton yere şikayet ettim. Hiçbir şey olmadı. O kadar insanın hayatını aldılar O kadar olay oldu hala tık yok kazaya devam. Nasıl iş bu?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ozgur908 haha ilginc bir örnek ama zaten benim dediğimde aynı sonuç itibarı ile firma tek sorumludur soylemeye calıstıgım karmasa da firma bile kendi içerisinde ne yaptıgını bılmıyor bu yüzden dir ki uzak durun demeye calıstım :D

@Matiz Halbuki ne güzel yazmıştınız diğer konuda, o konuya da yorum yapmış biri olarak çok gülmüş ve hak vermiştim. Lakin söz ve eylem birbirini tutmayınca böyle oluyor işte, mecbur kalsak bile en kötü seçenek bence hala bu firma. Geçmiş olsun, umarım tekrar tecrübe etmek zorunda kalmaz ve bu firmayla ilgili güzel yorumunuzu gerçekten yaşam felsefeniz haline getirirsiniz, selamlar.

Yıl 2004 Pamukova tren CİNAYETİ ni hatırlatırım arkadaşlar.Memlekette insan kobay olarak kullanıyor.İş hayatında,ulaşımda...
Siz siz olun,geç kalsanız dahi,mecbur da kalsanız dahi alternatif çare düşünün durumunuza.Bu firma otobüsleri mazot yerine yağ yaktığına ülkece şahit olmuş,otobüs cayır cayır yanmış ama halen bu firmayı kullanmakta ısrar ediyorsa diyecek de çok söz yok.Adına kaza denir,adına kader denir,en olmadı adına paralel denir...

@dethagorf
Ya arkadaş! her fırsatta Türkiye yi gömme meraklısı ne kadar çoğaldı.
Burda Metro dan bahsediliyor. "BU ÜLKEYE SAĞLAM REFORM ŞART" sonucu çıkarımı yapıyor.
Bütün ülkenin bütün kurumlarina ve kuruluşlarina hakaret ediyor.
Varsa sıkıntılı şeyler söylersin.
Senin ülke dediğin TÜRKİYE CUMHURİYETİ
beğenmiyorsan çek git.

Geri