Scudo Sports

Yeni bir bisiklet ve bolca zaman

Tepki
1
Herkese merhabalar.
Öncelikle güzel bir paylaşım mekanı oluşmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ayrıca bu başlık altında bilgilerini professional yada amatör ne olursa olsun sunan arkadaşlarada teşekkür ederim.

Mersin-Silifke'de yaşıyorum.Bu yaz çocukluk arkadaşımla birlikte Silifke'den Antalya-Fethiye ve Muğla üzerinden İzmir'de bitirmeyi planladığımız bisiklet turunu hedefliyoruz.Arkadaşımın kendine ait bisikleti var.Güzel bir çadır ve çeşitli kamp ekipmanlarınıda ayarladık.Lakin bazı eksikliklerimiz oldugunu biliyoruz.Bu eksiklikleri çok düşündük ve çoğunu giderdik.Şimdi benim en büyük problemim ise eskiden kullandığım Bisan Ctrike ımın ben üniversiteye gittim diye babam çok uzakta oturan bir kuzenime hediye etmesi.Yeni bir bisiklet almam gerekecek.

Üniversite öğrencisi olduğumdan dolayı ekonomik,uzun ömürlü,Dağlık ortamda ve uzun mesafeli seyahatlerde kullanabileceğim,Ergonomik,Konforlu ürün arıyorum.Bütçe limitim max 350-400 lira civarlarında.Bu bisikleti ayrıca üniversiteye getirip burada kullanmayı düşünüyorum.

Sizden ricam bana önerebileceğiniz bu kıriterlerde bir bisiklet.Çift süspansiyonlu arıyorum genel olarak

Kişisel özellikler: Boy:1.85 Kilo:90 Fiziki kas durumu:Basketbolcuyum(ideal kas oranı) Kondisyon:Yeterince mükemmel

Sitenizi 2 gündür soluksuz takip ediyorum lakin kendimi tatmin edici toplu bilgi edinemedim.

Scudo
O fiyata en ideal salcano modellerinden bulabilirsin diye düşünüyorum. Hem dag bayır hemde asfalt kullanımı için cift amortsorlu yarardan cok zarar olacaktır.

Yani cift amortsorlu bisklet iyidir fakat 350 liraya aldıgın cift amortsorlu degil 2-3000 tl likler genelde iyi oluyor.

Ucuz yollular hem ağar hemde kadronun orta amortsor için olan oynar baglantı kısımları dağalıyor. Amortsorleride kaliteli olmadıgından sürekli düz yolda bile yaylanarak senin gücünü emerek bosuna yoruyor. Tabi ben söyleyim yine tercihi sen yaparsın.

Hem asfalt hem hafif sert parkurlar için ön amortsorlu modeller iyidir , yeterlidir. Uzun yol içinde asfaltta yormuycak sekilde kalın ama dişsiz lastik alrısın onunla arazi kosullarındada idare eder seni.

Bu fiyata alabilecegin sanıyorum ng 650 var aluminyum kadro olarak ön masası amortsorlu ama cok iyi degil.

Birde bianchide speed vardı 300 tl ye alabilrisn onu peşin sanıyorum fakat onun kadrosu hi-ten di yani ağarlık olarak bir kac kilo oynar. Sürme sansım oldu speedi yolda gidişi fena degil . Bayır tırmanırken ve bisikleti tasıdıgın zaman agarlıgını fark edersin onun dısında düz yolda ve bayır aşşa sorun olmaz diye düşünüyorum.

Verdigin bütceye karsılık söyleyebiliceklerim bunlar. Bütceni arttırabilirsen tabi parasına göre daha üst daha rahat daha uzun süre seni götürebilicek modeller var. Ama sporcu olmmanın verdigi avantaj ile daha alt seviye bisikletleride zorlanmadan kullanırsın diye düşünüyorum.

Tavsiyem sehrinde bulunan ve bilinen bir bisikletciye gidip canlı görerek fiyat danısman malum sene sonu üretimler genel olarak durdu ellerinde kalanları satıolar istedigin her modeli bulmanda zor.

• Beğen
Tepkiler: Tufan Yasin SOYLU
evet salcano,bisan,bianchi nin fabrikalarını arayıp baş bayilerinin numaralarını aldım.Begendiğim çogu ekonomik hafif kadro lu modellerin ellerinde kalmadığını söylediler.Lakin yeni modellerin 1 ay içerisinde sunulacağını ve o modelleri incelememi istediler.
Ben Veteriner Fakültesindeyim.Lakin üniversite takımında oynuyorum.Ondan dolayı sporla aram iyi oldugundan birde fizyolojik randımanları bildiğimden kendimi iyi tanıyorum.Babam makina mühendisi.Oda küçüklüğümden beri benim kendisi gibi olmam için az teknik bilgi vermedi.Bu yüzden çift amartisörlü bisikletlerin beni hayli yoracağını tahmin ediyorum.Estetiki açıdan onlar göze daha hoş görünüyor.Yinede bahsettiğiniz modelleri araştıracağım.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ayrıca yeni sezonda çıkacak ürünler sizce pahalı olarak mı satışa sunulur yoksa piyasası sürekli standart mı.Ona göre hemen araştırmaya başlayacam.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Recep AKGÜL
Kesinlikle dediğiniz fiyata kaliteli birşey bulmak zor. İmkanınız varsa 600 tl'ye kadar çıkarırsanız iyi bir bisiklet bulabilirsiniz. Üstelik yeni modeller pahalı olacak herşeyin ithal olması sebebiyle. Yani o fiyatlara biraz zor aradığınız bisiklet. Ya da 2. el ilanlarına Facebook 2.el sayfasına bakabilirsin.

• Beğen
2012 ne getirir bilemiyorum fakat söle bişey var 1 sene boyunca fiyatlar sabit kalır yani cıkan fiyat üzerinden satıs olur. Tabi bu fiyatlara peşinde epey indirim olsada fiyat üretici tarafından deiştirilmez.

Bunu göz önünde bulundurarak doların ve euronunda bu sene arttıgını dşünerek fiyatlarında doalr euro bazlı oldugunu sayarsak gecen seneye göre elbette artıslar olucaktır.

Bu fiyat artısı sıfırları etkiledigi gibi , 2012 bisikletler ile birlikte cıkar gözeten ve fiyatların arttıgını fırsat bilen 2. el satıcılarınında fiyatlarına yansıcaktır diye düşünüyorum.

Kararınızı verip bi an önce almanızı tavsiye ederim. Tabi 100-150 lira daha katabilirseniz içinize daha cok sinicek bir model alabilriisniz.

Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.

• Beğen
(link) bu bisikleti begendim.Acaba benim amacıma hitap edermi diye düşünüyorum.Ayrıca taksit imkanı uygun olursa belki 500-550 liraya kadar bilemedin 600 liraya kadar çıkabilirim.
Kaliteli bir çift amörtisörlü,Disk firenli,uzun yol amaçlı(çok azda olsa dağlık arazide kullanıyorum) dişsiz lastikleri bulunuyor bu bisikletin.Sizce uygun mu benim için?

ayrıca bianchi speed ve salcano NG 030 SLX'e baktım.Bu bisikletlerin renk alternatifi,disk firen eklemesi yapabilirsek belki alabilirim.Acaba kadrosu darbelere karşı dayanıklı mıdır.Sonuçta kompleks bir metal olan aleminyumdan üretilmiş.fiyatları hangisinde daha uygunsa ondan almayı düşünüyorum.şimdilik ilk düşüncem ekonomi :)

@Tufan Yasin SOYLU

528 liraya 2.el güzel birşey bulmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Çift amortisörlü almayın derim ben size. Linkini attığınız bisikletin çok benzerine sahibim şu an teknik özellikleri tamamen aynı, o bisikletle yokuş çıkmak adeta işkence hatta düz yolda bile amortisörü sıkmama rağmen esneme payı olduğundan pedala verdiğim enerjinin çoğu boşa gidiyor. Zaten çift amortisörlü bisikletler dağdan iniş amacıyla kullanılır uzun yol veya genel kullanım için değildir. 400 liraya NG650 var. O fiyata alınabilecek en iyi bisikletlerden birisidir.

@Tufan Yasin SOYLU
Hocam 578 liraya bunu alırsanız gerçekten yazık olur önceliğiniz 2. el olsun o olmaz ise salcanolara bakabilirsiniz ben 475 liraya salcano astro 240 srv almıştım ve o linkini kattığınız bisikleti 2 ye 3 e katlar ...

@Tufan Yasin SOYLU

Selam, kaliteli bir çift amortisörlü bisiklet almak istiyorsan minimum 3000 TL'yi gözden çıkarabilmen gerekir malesef. 500-600 TL'ye alacağın bir çift amortisörlü bisiklet sizi hiçbir şekilde tatmin etmiyeceği gibi başınıza dert olma ihtimalide çok yüksektir. Bunun yerine ben size önden amortisörlü bisikletlere yönelmenizi ve gerekirse biraz daha bekleyerek bütçenizi arttırmanızı öneririm. 500-600 TL civarındaki çift amortisörlü bir bisikletle bırakın Mersin'den İzmir'e gitmek gibi bir uzun yol yapmayı, sorunsuz bir şekilde Mersin'den Silifke'ye bile gidemezsiniz malesef.

Bende diğer arkadaşlara katılıyorum çift amortisor gereksizdir 600 tl ye çıkabiliyorsanız salcano astro serilerine Yada sedona borla'ya bakın o fiyata alınabilecek en iyisi onlardır.Bu arada disk merakınız nedir acaba yani bu fiyata mekanik disk alabilirsiniz onunda performansı v frenle aynı olur hidrolik diskler guzel ama 700tl den aşağı hidrolik diskli bisiklet bulamazsınız

Herkese teşekkürler.Arkadaşlar sayenizde ön amörtisörlü bisiklete yöneldim.Orta amörtisörden vaz geçtim.
Site içerisinde bir konuda carbon kadrolu bisiklet ile çelik kadrolu bisikletin performansı arasında farkı açıklamış olan bir yazık okudum.Bu yazıta göre kadronun çelik olmasının bana ekonomik olarak fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Ayrıca bazı parçaların tam ayrıntılı adını yazamayabilirim.Firen sistemini disk diyerek belirttim lakin hangisi hangisidir hala araştırmaktayım.Firen sisteminde ani duruşlar yapmayı çok seviyorum ve bazen akrobatik olarak kullanıyorum.

Sizin bana önerebileceginiz önden amörtisörlü bisikletleri linkleriyle birlikte rica edicem.umarım zahmet vermiyorumdur.şimdiden tekrar teşekkürler.

Bende bir zamanlar cift amortisörlü kullandığım için seçmemeniz konusunda ısrar etme gereği duşunuyorum. 400-500 tl arası forumda orta seviye güzel bisikletler satılıyor ikinci el ben birine göz diktim sende bi tanesini kap. ayrıca uzun yolda cok sıkıntı cıkartır rahat olmasına rahat oluyolar ama eksisi artısından çok benden soylemesi.

Forumu takip ediyorum umarım hoşuma giden önden amartisörlü bir bisiklet bulabilirim.Kordon rengi ve bisikletin ekipmanları hoşuma giderse :) direk alırım.Bilgileriniz alacağım bisiklet konusunda biraz daha bilinçlendirdi beni.Teşekkürler

teşekkürler linki inceledim özel meşaja cevap bekliyorum. Arkadaşlar diger satıcı arkadaşlarda elindeki satılık ürünleri özelden linklerse daha çabuk cevap alıcaklardır.

Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Ancak hatalı bilgiler çok. Siz uzun turlar yapacağım diyorsunuz fakat dağ bisikletine yöneliyorsunuz. ( yöneltiliyorsunuz. ) Sizin almanız gereken bisiklet Şehir ve Tur bisikleti modellerinden birisi olmalıdır. Çünkü bu bisikletler uzun turlardaki konforu, akıcılığı ve bu iş için tasarlanmış olmalarının vermiş olduğu rahatlığıyla size istediğinizi verecektir. Bütçenizi biraz çıkarmanız durumunda Salcano City Sport veya Geotech Life gibi bisikletleri alabilirsiniz. Daha akıcı, hızlı ve hafif bir bisiklet için sabit maşalı modelleri deneyebilirsiniz. Ancak arazide toprakta çamurda da kullanırım derseniz kilitlenebilir maşalı olan modelleri almanızı öneririm. Tecrübe ile sabittir.
Şimdiden hayırlı olsun.

Geri