Scudo Sports

Yeni belediye başkanının ilk icraatı bisikletlileri yok saymak oldu

Arkadaşlar, kuyuya taşı atan deli olarak, haberin fotoğrafına göre bir-iki yorum yapayım.

Öncelikle, şu yoruma sonuna kadar katılıyorum:

@hsnsylk

Yol -fotoğraftan anladığım kadarıyla- tek yönlü ve sol tarafta bir bölümü bisiklet yoluna ayırmışlar. Olasılıkla sağ tarafa izinsiz park eden araçlara -gözümüz alışık, bir de dörtlüleri yakmışsa tamamdır- kimse ses etmediği gibi, bisiklet yolunun caddeyi daralttığını düşünmüşler.

Bu arada, yeni başkan oyların tekrar sayılmasıyla başa gelmiş, bunu öğrenince ağlamıştı. Eee, her şey hizmet için.

http://www.yalova.bel.tr/resim/yd5928296744.jpg

Bu ekran klavyesi nasıl bi eziyet be!

Arabamın plakası 77 şekerler. Sigortası daha düşük oluyo diyolla.

"İlk icraatı" demiş, Hürriyet gibi başlık atmışım. İlk icraatı bu değildir, değil mi?

Scudo
yalova'yı gayet iyi bilirim, "bisiklet kenti" diye bir uygulamaya kalkışılsa(!) pilot bölge olabilecek bir şehirdir. dümdüzdür, ara sokaklara kadar yolları çok geniştir.
yeni yapılacak istanbul-izmir otobanından sonra şehirlerarası ulaşım da yalova'dan geçmeyecek ve bu anlamda daha da güzel bir şehir olma imkanına kavuşacak.
benim kayınpederim yalova'da, elli küsür yaşında adam her yere bisikletle gider. yalova'da genç yaşlı herkes bisiklet kullanır. özellikle 50 yaş üzeri bir çok insanı sokaklarda bisiklet sürerken görebilirsiniz.
ama görüldüğü üzere belediye başkanı başka alemlerde.

fatih caddesi yalova'nın merkez sahili boyunca uzanan caddesidir. kadıköy'ün rıhtım caddesi gibi düşünün...
epey geniştir, feribot iskelesi önünde eskiden trafik oluyordu fakat yeni düzenlemeler yaptılar artık olmuyor. pazar kurulan günlerde belirgin bir yoğunluk oluyor. onun dışında yoğunluğu yok ve bisiklet yolu için çok uygun bir cadde.
zaten şunu anlamıyorum, mantıklı bir şekilde yapılan bir bisiklet yolu trafiği nasıl aksatabilir? zaten bisiklet yolu bir anlamda bisiklete teşvik için yapılmaz mı? aynı saçmalığı bağdat caddesinde de yaptılar, bisiklet yolunun şeritleri yavaş yavaş aşınarak siliniyor oradan.
trafikten şikayetçiysen bisiklete bin, bak mis gibi bisiklet yolu var. yok, illa yemeyip içmeyip araba alacağız, deposunu güç bela doldurup o rezil trafiğin içinde saatlerimizi ziyan edeceğiz.
tüm belediyeler de bu mantığa hizmet etmeye doymuyor maalesef.

Forum ahalisi olarak bu tip haberlere daha etkili ve toplu bir şekilde tepki vermemiz lazım.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Değişen herhangi bir şey olmayacak bana göre; dubalar gidicek o dubaların kapladığı alan arabalar için park yeri olacak. Hem esnaf hem de bisikletliler kaybedecek..

Ben Yalova'lıyım. Fatih caddesi yarısına kadar tek yönlü bir caddedir. Yani bisiklet yolundaki dubaların kaldırıldığı yoğun işyeri olan kısım tek yönlüydü zaten. Bisiklet yoluna ve karşı şeridindeki park yapılan kısıma rağmen ortada akan bir şerit zaten vardı. Muhtemelen işyeri sahipleri mal indirip bindiremiyoruz ya da müşterimiz aracını parkedip alışveriş yapamıyor diye şikayet etmiştir. Çünkü merkezde özellikle haftasonları ciddi bir şekilde parkyeri sıkıntısı var. Ancak bunların hiçbiri bahane değil. Eğer herkes araç kullanmak yerine bisiklet kullansa zaten ne park sıkıntısı kalır ne de trafik derdi olur. Yalova ufak bir yer, şehir merkezinin bir ucundan diğer ucuna bisikletle gitmek 20 dk sürmez. O yüzden bence halk bisiklet kullanmaya yönlendirilmeli ve bisiklet yolları daha da yaygınlaştırılmalı.

madem Yalova bisiklet şehri olacak ölçüde düz
madem o caddenin trafik düzenlemesinde bisiklet yolu fazlalık değil gereklilik
mail atalım
girişteki mail adreslerine özellikle siyahla belirtilmiş olanlara istek ve öneri maili atabilirsiniz
son mail kısımları ise biliyorsunuz Bilgi Edinme Kanunu'na göre kanuni bir haktır ve yanıtlanması gerekir
http://i.imgur.com/0xHBxdx.jpg
(yorumların siyasete bulaşmaması kendi adıma sevindirici)

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
bende bugün forumda şöyle bir haber gördüm istanbul belediyesi 110 adet otobüsü iett ye katmış hemde süprizle süprizide otobüslerin önüne bisiklet koymak için araç taşıması var. Allah razı olsun kadir topbaşdan işde herkezin kadir abisi yok fark burada

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
@meseduzuHaberin linkini verebilir misiniz? Benim ev-iş arası 45 km. Kumburgaz-Başakşehir arası. Acaba benim güzergahta da bisiklet taşıyıcılı otobüs olacak mı merak ettim şimdi.

Edit: İki tane link buldum ama yeni otobüslerin güzergahları hakkında bilgi yok.
(link)
(link)

Bunun için sokaklara çıkıp ortalığı birbirine katmayız işte. Arabamıza binip benzin fiyatlarını protesto ederiz.

Yahu ayıptır günahtır zaten ülkemizde bisiklet kullanan sayısı az bir de böyle uygulamalarla hepten yok etmeye uğraşıyorlar.

Geçen hafta yalova turundaydık o bisiklet yolunu kullandık. Çok can sıkıcı bir durum çevreye doğaya ve spora ve sporcuya saygı bitmiş durumda yerini rant kavgası çıkar ilişkisi almış, insanları tüketim toplumu olmaya zorluyorlar para harcamaya akaryakitla çevreyi kirletmeye spor yapmayarak obez olmaya... yazık çok yazık...

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Hatalı projedir, çoğunluk ister kaldırırsın. Yine de anlarım. Ama sen bunu marifet gibi hem duyur hemde o duyurunun içinde bisiklet severleri teskin edecek bir kaç cümlecik yazma olur şey değil.

Ne yaparsanız yapın, Biz bisikletimizden vazgeçmeyiz :)

@mustafa tanrıverdi

Belediye başkanı demiş beni seçin dubaları kaldıracam diye.
Bir kaç kişiye mail twit attım ama bir şey çıkmayacak gibi. :(

Geri