Scudo Sports

Yeni başlık açmak

Anlamadım. Başlık açıp soru sordunuz ve moderasyonun mesajınızdaki soruyu cevaplamasını mı bekliyorsunuz?
Moderasyonun konuya onay verip "halkla buluşma" gerçekleştireceği anı bekliyorum. Moderasyon konu başlığına yazsın yazmasın umrumda değil, konuyu onayda bekletmesi veya hiç yayınlamaması olayı...

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Scudo
Ben bisikletforum'un gözünü seveyim. Kışları yaşadığım boşluktan, başka forumlara da takılayım dedim, gitar ve rock/metal müzikle alakalı olduğum için (link)'a üye oldum. Aman yarabbi. Kafasına esen ergen kardeşimiz başlık açıyor, her gün 5-6 tane "şunu mu alayım bunu mu alayım?" şeklinde, binlerce 1-2 cevaplı başlık çöplüğüne dönmüş bir forum. Hiç bir başlık denetimi yok, aynı konudan bahseden bir sürü başlık var, tamamen bir keşmekeş. Moderasyon yok, saldım çayıra mevlam kayıra.

Merhaba ben yeni üye oldum sanırım yeni bir başlık açamıyorum. Buradan yazıyorum umarım ilgili kişilere ulaşırım. İstanbul'da yaşayan ve her gün bisikletle işe gidip gelen kişilere ulaşmak istiyorum. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisiyim ve bisikletçilerle görüşmeler yapıyorum. Eğer vaktinizi ayırabilirseniz yüz yüze ya da zoom üzerinden deneyiminizi dinlemek ve bazı sorular sormak istiyorum. Tezime destek vermek isterseniz buradan ya da mailden lütfen benimle iletişime geçin. hazal.oncel@bilgiedu.net

Arama fonksiyonu düzgün çalışsa çok başlık az başlık fark etmez bence. Herkesin başlık açabildiği forumları da takip ediyorum burası gibi başlık açmanın kritere tabi olduğu forumları da takip ediyorum. Aradığımı bulabildiğim müddetçe sorun yok.
Bu forumda bir türlü arama fonksiyonu sorunu çözülemedi. Yeni başlık açmaya gerek kalmayacak kadar çok bilgi var, çok bilgili insanlar var. Neredeyse her şeye daha önce cevap verilmiş; ama ne yazık ki istediğinizde bu bilgiye ulaşmanız zor oluyor.

Bulabilsem sormazdım heralde akıl küpü. Açılan konu başına cebinden para mı çıkıyor? Moderatör falan mısın? Değilsen boş yapma moderatörlere şikayet et kaldırsınlar yada ilgili konuyu buraya ekle bu konuyla birleştirsinler.
Forum kurallarının ihlalini belirtmem için moderatör olmama gerek yok, sıradan üye olarak herkesin uyması gereken kuralları belirtme hakkım var. "Boş yapma moderatörlere şikayet et" demen şuna benziyor: dışarıda elindeki çöpü yere attın, bunu gören biri de "onu oradan al" diyor. Sen de "banane, rahatsızsan polise şikayet et" diyosun.

Ne zamandır bu forumda takılıyosun, daha önce konusu olan şeye başlık açmanın istenmediğini bilmiyo musun? (Gönderiyi şikayet etmemiştim, söyliyim).

@cazci "Arayıp bulmayla uğraşamam, ben açayım, onlar taşırlar" cılar bitmeyecek gibi gözüküyor. Başlık açmak moderasyon onaylı hale getirilemez mi?

Hala BOŞ yapıyorsun. Ortada çöp atmak gibi başkalarını yada çevreyi etkileyen bir SUÇ yok.

Bir sorunum var, GÜNCEL cevabını ve benim parçalarım için uygun olanı forumda BULAMADIĞIM için GÜNCEL ve benim sorunuma has cevap arıyorum.

Hani mahkemelerde her davanın hususiliği oluyor ya mesela suçun adı hırsızlık olsa da hırsızlığın niteliği değişebiliyor ve her seferinde bu davalar herkes için ayrı ayrı görülüyor ya. Onun gibi düşün. Farklı orta göbek yada ayna kollar için farklı aletler gerekebiliyormuş. Hani ben de bu konu hakkında bilgili değilim, bizzat bende bulunan parçalar hakkında forumda da bilgi bulamamışım. Doğrudan sorabileceğim alakalı konu da bulamamışım ve buna uygun yeni konu açmışım. Sanki 10 bin tane benim açtığım konudan varmış yada hergün aynı şey soruluyormuş gibi davranmanın ne mantığı var?

Madem biliyorsunuz benim parçalarıma özel muhabbetin nerede döndüğünü, o konuyu buraya ekleyebilirdin yırtık dondan fırlar gibi kendi kafandan uydurduğun şu anda olmayan kuralla suçlayacağına.

Benim açtığım konu sürekli tekrar eden bir konu değil ama öyle olsaydı bile Forum kullanım koşullarında öyle bir kural YOK.

Kısacası amacın yardımcı olmak değil boş yapmak ve kavga çıkarmak. Her açtığım yada açılan konuda senin bu boş kavgacı yorumlarını görmek yoruyor. Git çimenlerde gez toprağa dokun biraz.

Hala BOŞ yapıyorsun. Ortada çöp atmak gibi başkalarını yada çevreyi etkileyen bir SUÇ yok.

Bir sorunum var, GÜNCEL cevabını ve benim parçalarım için uygun olanı forumda BULAMADIĞIM için GÜNCEL ve benim sorunuma has cevap arıyorum.

Hani mahkemelerde her davanın hususiliği oluyor ya mesela suçun adı hırsızlık olsa da hırsızlığın niteliği değişebiliyor ve her seferinde bu davalar herkes için ayrı ayrı görülüyor ya. Onun gibi düşün. Farklı orta göbek yada ayna kollar için farklı aletler gerekebiliyormuş. Hani ben de bu konu hakkında bilgili değilim, bizzat bende bulunan parçalar hakkında forumda da bilgi bulamamışım. Doğrudan sorabileceğim alakalı konu da bulamamışım ve buna uygun yeni konu açmışım. Sanki 10 bin tane benim açtığım konudan varmış yada hergün aynı şey soruluyormuş gibi davranmanın ne mantığı var?

Madem biliyorsunuz benim parçalarıma özel muhabbetin nerede döndüğünü, o konuyu buraya ekleyebilirdin yırtık dondan fırlar gibi kendi kafandan uydurduğun şu anda olmayan kuralla suçlayacağına.

Benim açtığım konu sürekli tekrar eden bir konu değil ama öyle olsaydı bile Forum kullanım koşullarında öyle bir kural YOK.

Kısacası amacın yardımcı olmak değil boş yapmak ve kavga çıkarmak. Her açtığım yada açılan konuda senin bu boş kavgacı yorumlarını görmek yoruyor. Git çimenlerde gez toprağa dokun biraz.
Toksik insanları hayatınızdan çıkartın,böyleleri yüzünden foruma giresim gelmiyor.

Forumun sahibi olsa adam gibi güncellerler di aradığını bulabilmen için. Ziklemiyor kimse takma fazla.
1 - Moderasyon ekibi (ekip dedim ama sanırım tek kişi var) neyi güncelleyecek? Aradığın şey bulunuyor zaten? Bana "şunu bulmak istiyorum ama bulamıyorum, çıkmıyor" şeklinde bir örnek ver, veya sus. @Sinyor

"Suç" denemez, ama "ihlal" var. "Ben atayım, zaten çöpçüler çöpü alıyor" (yani konuyu taşıyolar) demiş oluyosun. Moderasyonun daha önce konusu açılmış başlık varsa yeni başlık istemediğini biliyorsun. Kesin görmüşsündür bu tip diyaloglar daha önce. Safa yatma. @Amanita

Sorununu başka başlığa yazınca GÜNCEL cevabını alamıyosun yani. Bayatlamış başlıkta GÜNCEL bilgi alınır mı hiç canım? Taze taze başlıkta sormak varken. Benimki de lafazanlık işte...

Hı hı. Yaptığın işgüzarlığı belirtince "boş yapmak", "kavga çıkarmak". İşine gelmedi tabi. Çimenlerde gezmeyi sevmiyorum bro. Ayakkabıma köpek dışkısı bulaşıyor. Beton üzerinde yürüyorum, o sayılmıyo mu?

Toksik insanları hayatınızdan çıkartın,böyleleri yüzünden foruma giresim gelmiyor.
Bu arkadaş kimdi diye arama yaptım. Yazacağı şeyle ilgili başlığı bulup ona yazmış bir üyeye aşağıdaki gönderiyi atması üzerine kendisini bozmuşum. Sonrasında "toksik" olmuşum. Normaldir, varsın olayım. @Myali

Bunu doktoruna sorsan daha sağlıklı olur,2013 konusunu hüplettiğin için saygılar.

• Hahaha
Tepkiler: Sinyor
Merhaba,

Önümüzdeki günlerde arama fonksiyonuyla ilgili sorunların çözüleceğini belirtmek isteriz. Biraz uzadığının farkındayız fakat unutmadık. Yeni başlık zaten açılabiliyor. Aynısı veya benzeri varsa birleştirme yapılıyor ama bu konuyla ilgili de gerekli çalışmalarda bulunacağımızı ayrıca belirtelim.

Saygılarımızla,

Merhaba,

Önümüzdeki günlerde arama fonksiyonuyla ilgili sorunların çözüleceğini belirtmek isteriz. Biraz uzadığının farkındayız fakat unutmadık. Yeni başlık zaten açılabiliyor. Aynısı veya benzeri varsa birleştirme yapılıyor ama bu konuyla ilgili de gerekli çalışmalarda bulunacağımızı ayrıca belirtelim.

Saygılarımızla,
Gerçekten buna ihtiyaç var, hem forumun genel kalitesi üst seviyeye çıkar hem de her seferinde aynı şeyleri konuşmaktan, suçlayıp suçlanmaktan kendimizi sıyırmış oluruz.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
@Admin , arama fonksiyonunun doğru düzgün çalışmadığı nerdeyse yıllardır dile getiriliyor. Siz de yıllardır aynı cevabı veriyorsunuz. Ben bir ilerleme göremedim. Umarım bu kez halledebilirsiniz. Örnek bir sorgulama “dağ bisikleti”. Sadece başlıklarda arama opsiyonu seçili iken çıkan sonucu paylaşıyorum:
IMG_6417.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Sinyor
@Bir vatandaş Bahsettiğin durum fonksiyonel bir bozukluktan kaynaklanmıyor. Forum yapısı (bulletin mi hangisi bilmiyorum) 3 harfi arama yapmak için yeterli bulmadığı için sadece "bisikleti" olarak arıyor haliyle. "Arka aktarıcı" yazıp denedim, buluyor:

1742670628707.png

Evet @Can Çelik Bey aynı durumdan bahsediyoruz.
Ben üç harfli kelimelerle arama yapabilmek istiyorum. @Admin hazır el atmışken bunu da düzeltebiliyorlarsa el atsınlar diye paylaştım.
“Dağ”, “yol”, “mtb” gibi kelimeleri aratamamak bence büyük bir eksik.
Bunun yanında teknik bilgim yok bu konuda, forum yapısı bulletin demişsiniz onların ne olduğunu bilmiyorum. Bu iş düzelmez, bu kadarına razı olacaksınız, bu forum yapısı gereği böyle çalışıyor diyorlarsa, eyvallah olduğu kadar der geçeriz.

Evet @Can Çelik Bey aynı durumdan bahsediyoruz.
Ben üç harfli kelimelerle arama yapabilmek istiyorum. @Admin hazır el atmışken bunu da düzeltebiliyorlarsa el atsınlar diye paylaştım.
“Dağ”, “yol”, “mtb” gibi kelimeleri aratamamak bence büyük bir eksik.
Bunun yanında teknik bilgim yok bu konuda, forum yapısı bulletin demişsiniz onların ne olduğunu bilmiyorum. Bu iş düzelmez, bu kadarına razı olacaksınız, bu forum yapısı gereği böyle çalışıyor diyorlarsa, eyvallah olduğu kadar der geçeriz.
Yahu bunun çözümü tırnak içine almaktır, internet var olduğundan beri uygulanan racondur. Dağ bisikleti arıyorsanız "dağ bisikleti" yazarsınız. Bazı arama mekanizmaları artı işaretini de kabul eder:

1742731050882.png

Yahu bunun çözümü tırnak içine almaktır, internet var olduğundan beri uygulanan racondur. Dağ bisikleti arıyorsanız "dağ bisikleti" yazarsınız. Bazı arama mekanizmaları artı işaretini de kabul eder:

325702 dosyayı görüntüle
Maalesef olmuyor. Tırnak içinde arama yaptım sonucu paylaşıyorum. Bir şeyi yanlış yapıyorsam öğrenmek isterim.
IMG_6418.pngIMG_6419.png

Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Tarayıcıyla ilgili olabilir. Nitekim ekran görüntüsünü paylaştım, chrome ile tırnaklar arasına alınmış çoklu arama çalışıyor.
Mozilla ile denedim ben çalışıyor..
Maalesef olmuyor. Tırnak içinde arama yaptım sonucu paylaşıyorum. Bir şeyi yanlış yapıyorsam öğrenmek isterim.

Linke tıklayarak bak bakalım çıkacak mı, benim arama sonucunu gösteren link.

Sorgulanan kelime için sonuçlar: "dağ bisikleti"

@Bir vatandaş Türkçe'deki denden ile yaptığın için olmuş. İngilizce'deki " (inç simgesi) ni kullanırsan sorun çözülecek.

1742744248968.png

Teşekkür ederim cevaplarınız için.
@Özcan , @Semih Cavdar , @Can Çelik
Telefon iPhone, tarayıcı Safari kullanıyorum.
Klavyede bir tane tırnak işareti var o da bu:”
Aynısını bir de bilgisayardan deneyeceğim, farklı tarayıcıdan da deneyeceğim neden olmuyor ben de anlamış değilim.

Güncelleme:
Sistem MacOs, tarayıcı Safari olunca daha önce de dediğim gibi olmuyor.
MacOs'ta Google Chrome'da denedim. 3 harfli kelimeleri yine yok saydı. Tırnak içine alınca düzgün sonuç verdi. Yeni bir şey öğrenmiş ve sorunumu çözmüş oldum, teşekkür ederim @Özcan , @Semih Cavdar , @Can Çelik

Geri