Scudo Sports

Yeni başlayanlar ve kendini güçlendirmek isteyenler

Milli takım sporcularının (büyükler) ürettikleri güç nedir? FT değerlerini merak ediyorum.

Scudo
bilgiler için teşekkürler...

pylaşım için teşekkürler bu tarz paylaşım lara ihtiyacım vardı.Beslenme vb. konularlada ilgili paylaşım larınızı bekliyorum .....

@street

Sayın Ahmet hocam. Önemli bir konuyu paylaştığınız için size müteşekkirim. Yalnız benim gibi 7 yıl sonra yeniden başlayacak biri için KB, TD1, TD2, GB ve UB antremanlarını ne kadar sürede yapmam gerektiğini, kendimi hamlıktan kurtarmak için bu antremanları hangi sırayla ve ne kadar sürede yapmam gerektiğini daha sade biçimde anlatabilirseniz size minnetttar kalacağım.

madem ki yeni başlıyacaksınız td bir bölegesine daha çok yoğunluk vermelisiniz çümki td antreman temel dayanıklık olduğundan temeli sağlam atmak gerekir..

Tavsiyenize uyacağım. Sadece ilk olarak hangi antremanla başlamam gerektiğini ve bunu ne kadar süreyle yaptıktan sonra bir üst seviyeye geçmem gerektiğini bilmek istiyorum.

üst seviyeye geçmeniz için temeli attığınızdan emin olmanız gerekir yapabildiğinizce kadans yapın seri pedal çevirin ozaman kendinizde bi güçlenme hissi olucaktır ve o zaman güç birikecek sizde yani kendinizi şarj ediyo gibi düşünün dolduğunuzu hissettiiğinizde SAKIN yüklenmeyin iyice şarj edin kendinizi ve onda sonra diğer antremanlara geçin...

selamlar her yerde nabız 220-yaş yazıyor burada 180-yaş bunun farkı nedir..

@Murat sonkaya

heryerde dediğiniz 220-yaş genel olarak bilinen sıradan biri için maximal nabız olarak belirlenir.burada ise yapacağınız antrenmana göre oluşması gereken maximal nabız değerler yazılmış.

antreman programınızı okudum ama günde nekadar km yapılmalı gidilcek bu km kaç saatte bitmeli mesela ben eski kürekçiyim biz sezon ilk açıldığında suda 30 km ile başlardık ve zamanı yoktu bitiren çıkardı daha sonra zamanlı km'li antrenmanlara geçerdik bisiklette bu nasıl oluyo bilgilendirirseniz sevinirim birazcık bişeyler öğrenebilirsem bende bisikletçi olabilirm belki boşboş binmektense bir amaç uğruna pedal çevirmek isterim :)

• Beğen
Tepkiler: Doğu Biçer
genelde km'ler sporcuya kalmıştır .yani sporcu yeni başlıyorsa önce kendini çok yormadan bisikletle bütünleşmesi lazım sonra iyi bir programla iyi bir form tutmak gerekir bisiklette genelde km olara değilde saat olarak binin.1 saatlik antremanınız var ise 30 dk gidin 30 dk gelin bu şekilde form tuttukdan sonra geliştiğinizi gittiğiniz yoldan anlayabilirsiniz .örneğin 1 saatte 30 km gidiyordunu 1-2 ay sonra 35 km gitmeye başladınız yanlız.form tutmak ve kendi istirahatinize çok dikkat.etmelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Doğu Biçer
Arkadaşlar ben yeni başladım ve kendimi nasıl geliştirmeliyim. Bisikletime yeni yeni alışıyorum ve bu nedenle şehir içinde 1. veya 2. viteste biraz hızlı tempoda pedal çevirerek 1 saat kadar bisiklet sürüyorum. Normalde nasıl hareket etmeliyim ? Kaç km mesafe ile başlamak doğrudur, kadans - nabız - km ölçen bir sistem almam lazım acilen... Yarın 17km gidiş 17km geliş bir yol düşünüyorum sizce başlangıç için iyimidir ? İnişli ve çıkışlı bir yol. Dün akşam gidiş geliş toplam 12km yaptım 1.5 saatte. Hızlanmalar nasıl olmalıdır, kafam çok karışık.

Geri