Scudo Sports

Yeni başlayanlar için

b.emre.94

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar bisiklet almak istiyorum.İlk alışım olacak.Dağ bisikleti mi yoksa şehir/yol bisikleti mi karar veremedim.Sizce hangi marka hangi tip almalıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Boy fark ediyor mu bilmiyorum ama 1.80

Scudo
Önce bisikleti nerede kullanacağına karar vermelisin, kullanacağın çevre şartları (yol vs.) çok bozuksa Dağ bisikleti alabilirsin, yok ben asfalt ve düzgün yolda kullanacağım dersen yol bisikleti alabilirsin, birde yol bisikleti ve dağ bisikleti arasında kalan hybrid (hibrit) bisikletler var (şehir veya tur bisikleti de deniliyor), tekerleri yol bisikletleri gibi büyük ve bazılarının tekerleri yol bisikletleri tekerlerinden daha geniş.

Sadece fikir vermesi için hibrit bisikletler:
(link)

Unutmadan boy tabi ki önemli, boyuna uygun kadro boyunu seçmen gerekiyor. Ayrıca dağ, şehir, tur, hibrit bisikletler ile yol bisikletleri sürüş pozisyonu olarak da farklılar, yol bisikleti alıp ayakta kullanabilirsin ama asıl sürüş pozisyonu olan öne eğilerek kullanılması gerekiyor. En güzeli imkanın varsa bir bisikletçiye git yol bisikletlerini incele hatta deneme sürüşü yap sonra karar ver.

1500 tl param var yol bisikleti onerilerinizi bekliyorum tesekkurler

Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Bir iki aklıma takılan şeyler var.
Öncelikle bisiklet çeşidine göre farkediyor mu bilmiyorum ama bu boy ile hangi uzunluktaki bir kadrolu bisiklet almalıyım?
Birde çevremde böyle bisiklete biraz merakı olan insanlar genelde bisikletlerinin parçalarını daha iyileri ile değiştiriyorlar.Bana bisiklet parçalarını, parça markalarından hangilerinin daha iyi olduğunu öğrenebileceğim bir site veya blog önerebilir misiniz?
Birde hibrit olarak önerdiğiniz bir marka var mı?

Arkadaşlar yeni üyeyim konu açamıyorum şuan carraro sportive serisinden bir bisiklete sahibim farklı başlıklarda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Sıkıntım şu bütçe ve dayanıklılık düşünerek şehir bisikleti aldım ama agresiflik ve performans açısından istediğimi alamadım yol bisikletine kesin geçmeli miyim? Geçersemde bütçem Triban 3 segmentinde bir bisiklete yetiyor ne dersiniz?

@b.emre.94

Öncelikle merhabalar. Ben de sizin gibi bisiklet hakkında pek bilgisi olmayan ancak bir an evvel bir bisiklet sahibi olup yola çıkma meraklısı bir kişi olarak bu forumdan oldukça bilgi sahibi oldum. Bilgi veren arkadaşların dediği gibi kullanacağımız yerin özeliğine göre bir tip seçmekle başlamalıyız diye düşünüyorum. Eğer İstanbul'da bizim gibi belli yaşa gelmiş ve sadece sağlık ve kondisyon için sahilde ve düzde sürüş yapacaksak şehir bisikleti almamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yine forumdan gördüğüm kadarıyla bizim için, çok fazla performansa dayalı parçaları değiştirmeye gerek olmayıp sadece bisikletin üzerinde bulunan lastik kalitesine göre belki lastikleri patlamaya karşı daha dayanıklı lastiklerle değiştirebiliriz sanırım. Şu an için ben de sizin gibi bir bisiklet almadım ama araştırmalarım sonucunda bir şehir bisikleti almayı düşünüyorum. İki marka ve model arasında kaldım. Kararımı verip bir ana evvel sürüşlere başlamak istiyorum. Size de şimdiden sağlıklı ve kazasız sürüşler diliyorum.

Geri