Scudo Sports

Yeni başlayan için 8 Km ?

@dohansen2002

Teşekkür ederim :)

@gurol

Salona üye olacak bütçeyi ayarlayabilseydim üye olacaktım ancak şimdilik düşünmüyorum :) Bu konuda internette de bolca kaynak var, tabi bilgi kirliliği de söz konusu ama iyi araştırınca bulunur sanırım.

@keremkeke

Sahil rotasını ilerleyen zamanlar için planladım, ilk başlarda Şişli-Zincirlikuyu-Levent-Etiler-Hisarüstü olarak kısa yoldan gideceğim. Ev okul arası başka rotalar arıyorum, Google Earth sağolsun :) Trafikten kurtulma şansım bu semtler için mümkün değil sanırım, ama akşamları (ya da sabahları) daha sakin yerlerde de antreman yapabilirim.

Scudo
@unformat

eğer akşamları binecekseniz forumdaki gruplardan birine katılın derim
hem grup olunca 8km olarak düşündüğünüz yolu yorulmadan 30-40kmye kadar çıkartabilriisniz

@gokhancan

pazar sabahı alibeyköy meydandan belgrad ormanına gidiyoruz ve hiç trafik olmuyor hem orman sabahları okadar serinki anlatamam bu sıcak günler için tavsiye edebilirim çok güzel

• Beğen
Tepkiler: unformat
@unformat

Okuduklarım beni çok mutlu etti .
Bisikletle ilgili her türlü girişim "az veya çok olsun" beni ve forumdaki bisiklete gönül vermiş herkesi çok mutlu ediyor .
Ne mutlu bir başlangıç yapmış olmanıza .
Yerel / Bölgesel Bisiklet Grupları başlığı altında Haliç Turu konusunda etkinliklerimizi takip edebilir , ve hatta onlara dahil olabilirsin .
Şişli bölgesinden gelen arkadaşlarımız da oluyor , onlarla gelmek belki seni daha da cesaretlendirecek . :)
Tekrar tebrikler , aramıza hoşgeldin . . .

kafamdaki soru işaretini sorayım sizlere. bende yen başlayanlardanım 4 gün oldu ve günde 20 km yapıyorum şu anda düzenli olarak. 2-3 hafta sonra armutlu2ya gitmeyi planlıyorum yaklaşık 120 km mesafe. acaba bu km gidilebilir bir km midir? uzun süredir binen arkadaşların rahat gittiğini okudum ama yeni başlayan biri için nasıldır acaba?

@metan

Gidilebilir. saatte ortalama 20 km hız yakalayabilirseniz ve bunuda seri pedal çevirme yuksek kadans kullanarak yaparsanız neden olmasın.

yalnız en kötü ihtimalde yol yokuşlarla dolu ise bu size ekstradan 1-2 saat demektir.

yani 6 saatte gideceğiniz yol 7-8 saatlere uzayabilir.

o yuzden yola erken çıkmanız lazım.

özellikle sabah 4 cok uygun bir yola çıkıştır. Neredeyse gideceğiniz yolun yarısını gunun erken saatinde almış olursunuz. Güneş altında bisiklet kullanmakta biraz zordur. Terle beraber sıvı kaybı ve mineral kaybı oluşuyor.

özellikle 1 veya 2 saatlik aralıklarla sıvı besin ve sıvı takviyesi yapabilirseniz cok iyi olur.

Yanınızda kan şekeri düşmesine karşı şeker bulundurun. Tuz bulundurun. Limon bulundurun. Özellikle

Ama dikkat etmeniz gerkeen laktik asit birikmesi. Kaslarda yorgunluk. O yuzden çok uzun dinlenmelerden kaçının dinlenme surenizi kısa tutmalısınız.

bence sıkı antremanlarla fizana fidecek hale bile geliyor insan :)

• Beğen
Tepkiler: unformat
Arkadaşlar hepinize yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim. Kendime pek güvenmiyordum ama iyice gaza geldim (olumlu anlamda) diyebilirim. Tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alacağım ve elimden geldiğince bilinçli bir şekilde antremanlara başlayacağım. Umarım burada yazılanlar benim gibi tereddütleri olan başka arkadaşlara da yardımcı olur.

Evet benimde arada sormak istediğim bir konuydu bu, açılması iyi oldu ;)
Bende hergün 2 saat bisiklete biniyorum (İhlas dağ bisikleti-biraz ağır ve kötü) akşamları yaklaşık 35 km, her 15 km de 2 dk kadar durup su içip devam ediyorum. Tur bitince maden suyu ve ufak bir kek yiyorum. Yaptıklarım sizce doğrumu?? Yada ne yapmalıyım :D

@erhan438

kesinlikle sağlık beslenme antreman bölümünde yüksek kadans yazısına bakın.

• Beğen
Tepkiler: erhan438
Geri