Scudo Sports

Yeni Başlayacağım Yardım :)

Yeni Başlayan İçin Mantıklı mı ?

• Toplam katılım
    32
(link)

Rockrider 300 14 Ağustos'a kadar %15 indirimde yani 400TL. 500TL'ye ön amortisörlü bisiklet almanı önermem çünkü esneme mesafesi çok kısa oluyor, tam kapanınca da maşa tekere sürtebiliyor. Bianchi Adrenaline kullancısıyım, 50Kg olmama rağmen bir yerden atlayarak inerken maşa tekere sürtebiliyor. 400'e bu bisikleti alıp kalan parayla aksesuar (kask vb.) tamamlayabilirsin. Çok istersen de 100TL'ye kilitlenebilir suntour maşalardan alıp takabilirsin. Aynı fiyata daha iyi olur. Ama düz yolda süreceksen sabit maşa her türlü iyi.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Alp
Scudo
Bende cok kararsiz kaldim 2 3 gundur bisikletlere bakiyorum beynim allak bullak oldu. Fiyat 300 ken 800 e kadar ciktim ama bi turlu icimi rahatlatan bi yoruma rastlmadim kron xc 150 biraz agir basti ama kotu diyende var. Bende sigarayi birakma niyetindeyim ve spor yapmak istiyorum genelde sehirde dolasacagim ama hafta sonlari dag bayirda gezmek istiyorum yeni basayacam kullanmaya zaten o kadarda ii degilim. İkinci el almakta istemiyorum sorun yasarim diye.

Onerilerinizi bekliyorum

@tohana @Roddd27 eğer düz yol arada sırada dağ taş gezecekseniz kilitli maşalı dağ bisikleti + yol lastiği en uygun seçim olur. Ama fiyat biraz yükseliyor. Bisikletin maşasını daha sonra da kilitli bir maşa ile değiştirebilirsiniz. Yol lastiği takıp maşayı kilitlediğinizde asfaltta rahatça ilerlersiniz. Dağa çıkacaksanız dağ lastiğini takıp maşayı açarsınız ve bisikleti istediğiniz gibi kullanmış olursunuz.

@BağdatlıRuhi masa tam kapaninca tekere nasil surter. Masanin tac kismi ile tekerlerin gobegi sabit, araligi degismez ki!

O fiyat araliginda alabileceginiz bisikletlerin kalitesi uc asagi bes yukari aynidir. Btwin alin orta karar ornegin 400 e alsaniz seneye 200 e satarsiniz en azindan baslangici yapin ihtiyaca gore masa ve teker degisirsiniz. Arazi lastigine 60psi hava basin duz yolda da cok zorlamaz zaten spor amacli demissiniz. Ileride ne nedir kafanizda sekillenir seneye cok daha iyisini alirsiniz.

@SOZUAK
Sorunun sebebini öğrendim, fotoğrafını bir ara çekip atarım.

Evet 400tl civarinda bitwin alinabilir pisman olmam insallah. İyi olan bisikletlerden eksigi ozelliklerimi yoksa kalitesimi kotu.
Kron xc150 vee ya
26 rockrider 300 b twin yada
salcano ng 650 yi
kiyaslarmisiniz tesekkurler

@Roddd27 Rockrider 300'ün saydığın diğer bisikletlerden eksiğii özellikleri. Dediğim gibi bisiklete kilitlenebilir suntour maşalardan ve yol lastiklerinden takıp istediğiniz bisiklete kavuşabilirsiniz. Muhtemelen bu bisikleti edindikten sonraki birkaç ay içinde nasıl bisiklete ihtiyacınız olduğunu anlarsınız. Kron XC150 veya NG650 alıp ta düz yoldaki performansından memnun kalmazsanız bir de lastik + maşa masrafı çıkacak ve size yaklaşık 1000TL'ye patlayabilir. En iyisi @SOZUAK 'ın da dediği gibi Rockrider 300 alıp ihtiyacınıza göre bir kaç parçasını değiştirip kullanabilirsiniz. Ama Rockrider 300 tek katlı janta sahip. 36 jant teli ile güçlendirildiği yazıyor ama arazide dağda bayırda ne kadar dayanır emin olamıyorum. Bir de jant masrafı çıkmasın...

Cok tesekkurler artik kafamda iyice netlestirdim basit kullanisli bisi dediginiz gibi simdilik yeter, son olarak b tiwin almadan once fiyatlari ayni almasindan dolayi salcano excel dusunulebilirmi yoksa hic aklimi bulandirmadan btiwin mi alayim

(link)
(link)

Alinabilir. Biraz karsilastirma yapin temel ozellikleri tablo seklinde yan yana yazip bakin fiyat dahil. Ona gore odediginiz aldiginiz seklinde karsilastirin hatta buradan paylasin yorum yapalim

1. KadroGeniş kadro boruları, HI-TEN çelik MTB geometrisi ile daha dayanıklı. 3 katlı boya, böylece kadro daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü. 2 farklı boyu vardır. Kadro ömür boyu garantili !
  2. 2
    MaşaKonforlu sert çelik maşa. Maşa ömür boyu garantili.
  3. 3
    AmortisörArka süspansiyonu bulunmamaktadır.
  4. 4
    Vites sistemi3'lü çelik aynakol ( 22/32/42 dişli). Sert plastik aynakol koruması. SHIMANO TZ30 3 vitesli ön aktarıcı. SHIMANO TY21 7 vitesli arka aktarıcı. Serbest tekerler, 7 vitesli SHIMANO TZ 21 (14/28 dişli). MICROSHIFT çevirmeli vites kolu. KMC Z51 zincir.
  5. 5
    Fren2 parmakla kullanılabilir, alüminyum fren kolları.
    V-brake fren kaliperleri, sarmal yaylar : Güçlü ve rahat. Aşınmaya dayanıklı cıvatalar.
  6. 6
    Gidon580 mm çelik gidon;
  7. 7
    Gidon boğazı105 mm yarı yükseltilmiş çelik gidon boğazı.
  8. 8
    GidonA-Headset furç yatağı. Sağlam ve darbelere dayanıklı. B'TWIN SPORT 300 Elcikler.
  9. 9
    SeleB'TWIN ERGOFIT, geniş ve "hamak" tip ile baskıyı yayar böylece daha fazla konfor sağlar.
    VEYA

VTT B'TWIN SPORT 100 PU sele.
  10. 10
    Sele mesnediÇelik sele borusu, 25.4 mm çap ve 300 mm uzunluk.
  11. 11
    TekerleklerAlüminyum jantlar, tek katman, 36 jant teli ile daha dayanıklı. Ön jant göbeği kolayca kilitlenir, böylece ön tekerlek kolayca çıkarılıp takılabilir.
  12. 12
    Lastikler26" çok işlevli MTB lastiği : iyi bir performans ile mükemmel yol tutuşu bir arada.
  13. 13
    PedalRulmanlı VP düz pedallar size mükemmel tutuş sağlar.
  14. 14
    AksesuarlarAynakol ve ruble koruyucu, klakson, ön ve arka aydınlatma, pedallarda ve tekerleklerde reflektör ile teslim edilir. Kadro arka portbagaj, bebek koltuğu, yan ayak, suluk ve suluk taşıyıcı, ön ve arka çamurluk, sele altı çanta v.b ile uyumludur.
  15. 15
    AğırlıkM boyda 14.55 kg (pedalsız).
Bu btwin olann ozellikleri

Tip :24" MTB
Kadro :Hi-Ten
Maşa:Hi-Ten
Vites :Sunrun 21 Vites
Vites Sayısı:21 Vites
Fren:Alüminyum V-Fren
Lastik:Salcano Daily Comfort XCM 24x1,95
Vites Kolu:Microshift
Ruble:Sunrun 28t
Ağırlık:12,97 Kg
Buda salcanonun ozellikleri

Birinin agirligi yalan degilse daha iyi digerininde vitesi shimano

Arkadaslar salcano ng 650 yi 425 e alacam ikinci el fiyat nasil sizce acil cevap

@SOZUAK

@BağdatlıRuhi

Bu salcano 24" kucuk degil mi size.

@SOZUAK Aynen ondan vaz gectim zaten simdi salcano ng 650 var ikinci elonu dusunuyom tl25 t bide kron xc1000 var cok eski oda 550 tl kararsiz kaldim

425 salcano

Cok eskiligi onemli degil. Onemli olan nasil kullanildigi. Eger yipranmamis ise alinir ama mumkunse bisikletciye kontrol ettirin. Bakimini size yaptiracagim bu alinir mi diye sorun tabi ayni sehirden ise buldugunuz. Bakim icin cok bedel odemezsiniz. Salcano yada Kron her ikisi de alinabilir tabi fiziksel durumlarini iyi karsilastirin. Ornegin pahali olani almazsiniz ama pahali olanin uzerinde daha iyi parcalar varsa sonradan aradaki farktan daha yuksek bedelle ayni seviyeye gelirsiniz.

Salcano sifir ayarinda
kronunda tekerlekler iyice yipranmis
zaten cocuk yaris bisikleti dedi ince gibi duruyor tekerleri

(link)
(link)

(link)
(link)

Daha uyguna bulamam sanirim

Herkese tesekkurler arkadaslar salcano ng 650 aldim insallah pisman olmam kron almdigima

letgo da 400 e (link) bunu buldum sizce nasıl ?

@Roddd27

haklısın adam istanbulda iken mersinde çıktı fiyat 600 derken 400 e çıktı şimdi de 450 demiştim diyor parayıda ben otobüse verince yatırırsın diyor :) hala böyle eski taktiklere yol başvuruyorlar ya gülesim geliyor :D

• Beğen
Tepkiler: Roddd27
Orasi da var tabi bide sıkıntili bi urun alirsanda bisikletten sogursun sifir al kafan rahat olur. İlerde ikinci el alirken neye dikkat edeceginide bilirsin benim gibi acemi acemi is yapmamis olursun

:)

• Beğen
Tepkiler: tohana
@Roddd27 sağolasın tavsiyen için ;)

büyük bir aksilik çıkmazsa ya (link) ya da (link) alacağım.

Geri