Scudo Sports

Yeni başlayacağım, bisiklet seçimi ve diğer konular yardım!

Bisiklet Öneriniz

• Merida Matts TFS 300

• Kron XC 800 27,5 HD

• Merida Crossway 40V

• Sedona 321

• Başka öneriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.

• Toplam katılım
    19

cimrano

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Diğer
Yaşım 19 boy 1.80 kilo 60. Balıkesir'deyim. Çocukluğumdan bu yana büyük aralar vermeden bisiklet kullandım. Şimdi ise daha iyi bir şey alıp bu zevki daha iyi yaşamak istiyorum. İlk bisiklet için MTB öneriliyor aslında ben daha az yorsun daha az terletsin rahatça akıp gideyim, kafam eserse grup sürüşlerine turlara katılırım diye düşünerek şehir-tur bisikleti istiyordum Merida Crossway 40v tarzında halâ da aklımda bu bisiklet. Bu tarzda başka önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. İkinci el Kron XC 800 27,5 HD ve Merida Matts TFS 300 arasında kaldım. İkisi de 1250 lira. Kadro boyları 18inç. Merida'nın jantları 26 olması biraz soru işareti bırakıyor. Aslında boyuma uygun kadro ve jant boyutunu da bilmiyorum yine yardımcı olursanız sevinirim.
Aslında yol tur bisikleti istiyorum ama Balıkesir'in yol şartları trafiği vs MTB'ye daha yatkın gibi geliyor. Mesela Matts TFS 300'e ince lastik taksam Crossway'deki randımanı alabilir miyim? Kadro yapısı çok farkeder mi? İnternetten baktığıma göre Matts TFS 300 ile Crossway aynı kilodalar. Hatta Matts TFS donanım olarak daha üstün sanırım. Bir de 900 liraya Sedona 321 var. Sanırım fazla uzattım :) Yardımcılarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Scudo
@cimrano Hoşgeldin dostum.

Bütçen en fazla 1250 lira mı ? Bütçe işini net belirtirsen farklı modellerde önerebilirim yada forumdan da öneriler gelir.

Hoşbulduk :) Belirtmeyi unutmuşum bütçem 1000-1500 arası ancak bin liranın altında aklıma yatan önerileriniz de olursa düşünebilirim. Açıkçası f/p arıyorum.

Yardımcı olabilecek yok mu? Bugün yarın 2. el Merida Matts Tfs 300 e gidip bakıcam. Oldukça temiz duruyor yeni alınmış birkac aksesuar hediyeli. Ama dün bakınırken TFS 500 denk geldi ikinci el 1400 lira ve özellik olarak daha üstün. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yanlış bilmiyorsam Balıkesir'de bisiklet kullanımı oldukça aktif ve face de falan grupları vardır. Onlarla görüşüp hem arazi ye hem grup sürüşüne uygun bisiklet bakmayı da ihmal etme bence. ;)

@ersoy balcı Evet Balıkesir'de bisiklet kullanan çok insan var, gruplara da dahil oldum ama uygun bisikletim olmadığından takip ediyorum sadece :D Hibrit mi öneriyorsunuz? Marka modellerle ilgili bilgim yok o yüzden sizler yardımcı olursanız yanlış bir karar vermeden başlamış olurum diye düşünüyorum. Hem arazi hem grup sürüşü için dediniz, sizin de önerileriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum :)

Balikesirde bissa bisiklette hem sifir hemde ikinci el bisiklet satisi oluyor. Gidip deneyerek alabilirsin.

@Eibec Henüz gitmemiştim, en kısa zamanda uğrarım. Teşekkürler.

Senin boyuna 52 cm kadro gider. Çamurlara batmayacaksan disk frenlileri tavsiye etmiyorum. Sedona'lar genelde f/p ürünleri ancak ikinci elde Merida, Cannondale, Trek gibi iyi markalar bulup ucuza alabilirsin.

@Şükrü Güllüoğlu Çamurlara batmayı düşünmüyorum :) Ama 4 mevsim kullanırım. Yağmur çamurda sıkıntı çıkarmasın isterim. Bir de güvenilirlik için hidrolik disk öneriliyor genellikle. Benim isteğim de o yönde; ikinci el almak. Merida'yla Sedona'nın kalite olarak yakın olduğu söyleniyor.

410 24 vites, 420 27 vites. Çok yüksek eğimlerde farkeder vites sayısı. Bana göre çok çok hissedilecek bir fark değil.
410 V fren, 420 Hidrolik fren. Yağmurlu ve çamurlu yerlerde kullanmayacaksan bir fark hissetmezsin.Şahsen V fren kullanıyorum.Fazla ağırlık yapar.
İkisi arasında 500 lira civarı bir fark var. (Sitesine göre sedona 410 1385 tl. sedona 420 1840 tl. )Ben aradaki farkı elimde tutup bisiklete alıştığımda ihtiyaç duyacağım değişimlere saklardım.
Her ikisinde de bagaj bağlantı yerlerinin olup olmadığı yazmıyor. Tur yapmak istersen gözönünde bulundurman yararına olur.

@cimrano Hiçbir güvenilirliği yok. 12 ay kar dahil her gün işe giderken kullanıyorum. İnorganik pabuç takınca hidrolik disk frenle aynı süre dayanıyor. Disk frenin tamiri çok zor ve sorun çıkarma ihtimali yüksek. V frenler bence şu anki en optimal seçenek. Düşük teknoloji olarak görmemek lâzım. Ama meraklısıysan, hoşuna gidiyorsa al. İşlevsel olarak hiçbir şey katmayacak onu bilmeni istedim sadece.

• Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
Bende @Şükrü Güllüoğlu na katılıyorum. Hatta oralar çok ayaz yapan yerlerse kışın yağın donma ihtimalide olabilir.

Merida crossway 40 için ne fiyat verdiler?

@ersoy balcı Merida Crossway 40v için ilanda 1100 lira istiyor. Kadrosu da bana uygun. Satan kişi de bu forumdan büyük ihtimal bilirsiniz. Geçenlerde konusuna denk gelmiştim sonra ilanını gördüm. Bisiklet Edremit'te ben merkezdeyim görme şansım pek yok, karşı taraf kargoyu karşılayacağını söyledi.

Merida sedona dan 2.6 kg. daha ağırmış. ( sedona 11 kg. merida 13.6 kg)
Yokuş çıkarken maşa kilitli dahi olsa farkediyor bence.
Benim oyum sedona dan yana :)
İçinize hangisi siniyorsa onu alın. Aklınızda başka bisiklet kaldı mı elinizdekini kullanmak istemezsiniz.

@ersoy balcı Haklısınız, aldıktan sonra soğumak istemem o yüzden doğru karar vermek lazım. Arazi ve tur için demiştiniz ama Sedona 410'da ön amortisör yok arazi için sıkıntı yapmaz mı? Sedona 410'a dağ lastiği taksam dağ bayır gitsem nasıl olur bisiklet bunu kaldırabilir mi? Bir de şehir içinde dağ lastiğiyle gezsem kaldırıma çıkıp inmeler ve bozuk yollar dolayısıyla daha mantıklı gibi geliyor bana.

Ben de Balıkesirde yaşıyorum, şehir-tur bisikleti kullanıyorum ve benim gibi kullanan da çok.MTB diye şartlandırma kendini.Arkadaşın dediği gibi bissa bisiklette deneyerek ne alacağına karar verebilirsin.

@cimrano
Hem araziye hem grup sürüşüne uygun derken yanlış bir ifade kullanmışım özür dilerim. Balıkesir in arazi yapısına uygun anlamında demek istemiştim. Hem dağ bayır, hem yolda gidecek bisiklet yok gibi. Cyclocross lar daha bir yakın sanki.Onlarında fiyatları sizin limitinizin çok üstünde. Şehir, cross bisikletler dağ bisikleti tekerleğine maşa yüzünden izin vermezler. Dağ bisikleti günlük uzun sürüşlerde (100 km + ) veya tura çıktığınızda ekstra efor sarfetmenize sebep olur.
Bozuk yolları çok fazla kafanıza takmayın derim. Ön amortisörlü şehir bisikletinden sonra fitness bisiklete geçtim ben. ( fuji absolute 1.3 ) tekerleklerin daha ince olmasına ve sabit maşa olmasına rağmen çok fazla bir sarsıntı hissetmedim.Maşası karbon ve bagaj bağlantı delikleride var. Keşke denk gelse sizede :D

En güzeli deneyerek içine sine sine almak tabi :)

@ersoy balcı fuji absolute 1.3 2. el 2100 e var ilanda. Ama fiyatı limitimin üstünde :) Merida Crossway 40v ile Sedona 410 arasında donanımsal olarak çok farklar var mı? Hangisi daha üstündür. Shimano Sram arasında sertlik farkı varmış sanırım.

Geri