Scudo Sports

Yeni Başladım * 2 Günlük Antrenmanım * Astım hastası için bisiklet

Mert Ö.

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ben de. Öncelikle bisikletim, ng650. 17 yaşındayım, 172 boy ve 85 kiloyum. Ve doğuştan astım hastasıyım. Bisiklet astım için önerilen bir spor olduğu ve sevdiğim için başlamaya karar verdim. 2 gündür yaklaşık 8KM yol yapıyorum (düz asfalt yol) 6. Km'den sonra tıkanıyorum ve dinleniyorum 10-15 dakika. Aranızda astım hastası olup bisiklet sevdalısı olan arkadaşlar/abiler/ablalarım varsa, bana yardımcı olabilirler mi? Bisiklet sürmeden önce ve sürdükten sonra nasıl ısınma - soğuma antrenmanı yapabilirim? Bu kat ettiğim mesafeleri nasıl arttırmalıyım, ne zaman yokuş sürmeye başlamalıyım acaba? Aşağıya ilk 2 gün yaptığım antrenmanları koyuyorum, değerlendirebilir misiniz lütfen? Teşekkürler. :)
1.GÜN
http://i.imgur.com/dGY7zIq.jpg
2. GÜN
http://i.imgur.com/fKT5eH4.jpg
Bu da bisikletim;
http://i.imgur.com/grTnNhv.jpg?1

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Scudo
kardeş kullandığın programın ismini öğrenebilirmiyim

endomondo kullanıyorum takip için.

@Mert O.

android telefonlar içinmi yoksa ios içinmi?

bu arada yaptığın mesafe gerçektende iyi ben günlük 20 km yapıyorum 6,7den sonra yoruluyoruym

@mehmet ertuğrul duyan
iki işletim sistemi için de var. pro olanını kullanıyorum android versiyonunun.
@mehmet ertuğrul duyan
Teşekkürler, bisikletten önce veya sonra antrenman yapıyor musunuz?

ben bisiklet kullandıktan sonra herhangi bir antreman yapmıyorum haftada 4 kez fitnıs-platese gidiyorum ve 2 günde yüzmeye gidiyorum kasları gerçektende çok rahatlatıyor fıtnısta kasları geliştiriyorum yüzmede ve platestede kasları gevşetiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mert Ö.
Kardeşim rahatsızlığın için bir tavsiyede bulunamam ama yazın o sıcakta inanılmaz yapışıyor lastikler. Dişsiz tur lastikleri mesafeni arttırabilir.

bende tur lastikleri düşündüm ancak yakınımda arazi bol olduğu için bu dişlileri bir süre sonra illa değişmem gerekecek diye düşünüyorum. asfalt yerine kilitli taşlarda sürsem bunun faydası olur mu?

Uzun zamandır yazılmamış.

Geçtiğimiz cuma günü yoğun öksürükten kaynaklı bir uzmana gittim. Oldukça iyi durumda ciğerlerin ama astım olduğunu bilmelisin dedi doktor.

Biraz moralim bozuldu ama şükürler olsun . Ama öksürük ve boğazda ki öksürük hissi gitmedi gitmiyor. Hep böyle mi kalacak bu durum. Koşuyorum bisiklet sürüyorum .

Biraz araştırdım ama bisiklet sürmesi tehlikeli deniyor. Bu doğru mudur ? Böyle bir şey var mıdır gerçekten ? Koşuyorum ama koşacağım yine.

Bir fikriniz var mıdır ? Yada böyle bir hastalığınız var mıdır ?

Geçtiğimiz cuma günü yoğun öksürükten kaynaklı bir uzmana gittim. Oldukça iyi durumda ciğerlerin ama astım olduğunu bilmelisin dedi doktor.

Biraz moralim bozuldu ama şükürler olsun . Ama öksürük ve boğazda ki öksürük hissi gitmedi gitmiyor. Hep böyle mi kalacak bu durum. Koşuyorum bisiklet sürüyorum .

Biraz araştırdım ama bisiklet sürmesi tehlikeli deniyor. Bu doğru mudur ? Böyle bir şey var mıdır gerçekten ? Koşuyorum ama koşacağım yine.

Salgın var, ateşle birlikte öksürük, bademciğin arkasında bir gıcık, burun sağlam ama 2 hafta süren öksürük vb 1 ay önce olmuştum, 2gün öncw tekrar başladı

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya

Geçmiş olsun. Ben de kronik alerjik astım hastasıyım.

Astım derken akut mu kronik mi, o konuda bilgi verdi mi?

Ben de ferdi bisiklet lisansı alırken aile hekimim astım hastalığım var gerekçesiyle sağlık raporu vermek istemedi. Hastaneye yönlendirdi.

Hastanede göğüs hastalıkları bölümüne gittim. Doktora durumu anlatt, ciğerlerimi dinledi, hastalık geçmişime baktı.

Doktor: "Merak etme, astım hastalığın bisiklet sürmene engel değil. Sana sağlık raporunu vereceğim, güzelce bisikletini sür hiç sorun olmaz." demişti.

Doktoruna danışmalısın bunu. Örnek Chris froome astım hastası ve adam kaç tane grand tour kazandı ve halen bisiklet sürmeye devam ediyor.

Salgın var, ateşle birlikte öksürük, bademciğin arkasında bir gıcık, burun sağlam ama 2 hafta süren öksürük vb 1 ay önce olmuştum, 2gün öncw tekrar başladı

Oğlumdaki aynı durum için Cuma günü doktora gittik, "ya domuz gribi ya covid" dedi, bir influenza ilacı verdi, iki günde ateşi düşürmezse covid için tekrar başvurmamızı söyledi. 1 günde ateş düştü, öksürük aynı hızla devam.

Geçmiş olsun. Ben de kronik alerjik astım hastasıyım.

Astım derken akut mu kronik mi, o konuda bilgi verdi mi?

Ben de ferdi bisiklet lisansı alırken aile hekimim astım hastalığım var gerekçesiyle sağlık raporu vermek istemedi. Hastaneye yönlendirdi.

Hastanede göğüs hastalıkları bölümüne gittim. Doktora durumu anlatt, ciğerlerimi dinledi, hastalık geçmişime baktı.

Doktor: "Merak etme, astım hastalığın bisiklet sürmene engel değil. Sana sağlık raporunu vereceğim, güzelce bisikletini sür hiç sorun olmaz." demişti.

Çocukluğumdan gelen bir enfeksiyon olduğunu söyledi. Ama korkulacak bir şey yok demişti. Şimdi bisiklete binmeye korkar oldum.

Doktoruna danışmalısın bunu. Örnek Chris froome astım hastası ve adam kaç tane grand tour kazandı ve halen bisiklet sürmeye devam ediyor.

Doktora koşabilirmiyim diye sormuştum. Bir problem yok devam dedi. Tıkanmıyorum. Ama tıkanırsan mutlaka gel dedi. Hiç bir ilaçta vermedi.

Teşekkürler değerli yorumlarınız için.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun @samet akkaya ben bu ve bunun dışında bir sağlık sorunum nedeniyle yeni yeni ritim tutmuşken yol bisikletine veda etmek durumunda kaldım maalesef. Çok moralim bozuldu sosyal medya ve stravadan bile bisikletle ilgili hesapları takipten çıkmıştım.
Ama nispeten daha düşük bir eforla daha kontrollü bisiklet kullanmaya devam edebilirsin demişti doktor. Akıllı saat alıp nabız alarmı kurdum trekking bisikleti alıp brooks seleye döndüm tekrar. Tın tın gezerek te olsa bisiklete bineceğim, hiç olmadı dağ bisikleti alıp iniş yaparım. Bisiklet benim için bir ulaşım aracından da, spor aletinden de fazlası sanırım.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Kronik astım hastasıyım ve bisiklete 3 yıl önce doktorumun kardiyo spor önerisi ile başladım, artık nerdeyse ilaçlarımı kullanmıyorum bisiklet o kadar iyi geldi ki tekrar zor nefes alacağım korkusu ile her gün antrenman yapıyorum nerdeyse, yanına yüzme ve koşuYu da ekledim. Tabi ki doktora danışmak lazım riskli konular.
İlk sürüşlerimde hep yanımda spreyim olurdu, sürüşün başında kullanmam yetiyordu, sonra gün geçtikçe ihtiyaç duymamaya başladım . Hala spreylerim arabada iş yerimde ve evde yedek olarak durur, son 2 yıldır 1 yada 2 kullandım o da önlem amaçlı. Ben doktor değilim ama tavsiyem ilaç tedavinizin yanı sıra düşük nabızlarda antrenman yapın bana iyi geldi ve hastalığımı yendim

Bende kronik alerjik astım hastasıyım.
Henüz 1 senedir yol bisikletine biniyorum ve %10 yukarısı eğimlerde nabız tavan yaptığında tıkanmaya başlıyorum.
Günde 1 adet alerji hapı alıyorum ve tıkandığım zamanlarda da günde 1 kereden fazla olmayacak şekilde Symbicort spreyimi kullanıyorum.
Soğuk havalar beni daha çok etkiliyor. Çünkü nabız tavan olduğunda sinüslerim doluyor ve soğuk havayı direkt ağızdan ciğerlere alıyorum.
Halbuki doğrusu havayı burundan filtre ederek ciğerlere almalıyız.

Bu 1 sene içinde yaptığım antrenmanlar sayesinde %5 eğimden sonra başlayan tıkanmalarım %10'ların yukarısına çıkmış durumda.

Geri