Scudo Sports

yeni aynakolda atlama neden olur?

@Yasin AdıgüzelAslında bu problem genellikle eski zincir-yeni aynakol yada yeni aynakol-eski zincir durumunda sıkça görülür. Sebebi ise farklı uzunluktaki zincir ile dişli aralıklarının birbirine oturmayıp yüklenmede verilen güce dayanamayıp atlamasıdır.

Eğer malzemelerin yeni olduğundan eminsek geriye tek ihtimal kalıyor. 9lu zincir 8li aynakol (kimi zaman da tersi) birlikte kullanıldıında benzer bir problem çıkartabiliyor.

Scudo
Beylerr ben de böle bi olayın mağduru olarak şunu demek istiyorum, Tahminim yeni çıkan XT zincirlerde bi sorun olabilir, nerden çıkardın diceksiniz..:) DEORE çekiş sistemim vardı, bi gün aşırı yüklenmeyle zinciri kopardım, sonra kopan zinciri geçici olarak ek bi parçayla tekrar bağladım(yeni zincir alana kadar) bu ek parçayla bi süre kullandım, ek parça takılınca atlamalar yapmaya başladı,özelikle arkadaki küçük çaplı dişlide olunca... sonra XT zincirle deiştirdim, ve atlamalar yine dewam etti... bu XT zincir dişliye tam olarak yerleşmiyor mu acaba:S Anlayamadım gitti, bazı arkadaşlar zincirin dişlilere uyum aşaması oldugunu söledi, zamanlar zincir aşınarak dişliye göre şekil alıomuş ve tam yerleşomuşş, halen aynı şekilde kullanıyorum bisikletimi,en az 500 km kullanmam lasımmış:( Bu şekilde bisikletten hiçbir tat alamıorum:(((

biz zinciride denedık sıfır deore zıncır taktık ama bi degişme olmadı.9lu zincir 8li aynakol gibi bir sey de yok yani!!! ayrıca zıncirde yaglı

KArdeş sana zahmet bu sorunun cevabını bulunca bana da söleyiver bee, bende de hala bu sorun devam ediyor, ama ilk günlerki gibi yok sanırım, km yaptıkça düseliyor gibi geldi bana, dur bakalım ascık daha süreyimm;)

Geri