Merhaba. Benim gördüm kadarıyla sorun zincir de. Yeni aktarıcının makaralarını eskisi ile değiştirirseniz sorun düzelir. Yada yeni zincir almanız gerekmekte.
@SerkanH hocam zincir de yeni idi yani 3 lü sistem komple yeni yaptım zaten diğer zincir eskimisti baya bende hepsini bir değişeyim dedim uyumlu olsun diye ama olmadı şimdi eski arka aktarıcıda sorun çıkmıyor ancak 32 li rubleyle yetmiyor.Bende bundan dolayı 28 rubleyle geri döndüm. @uguryilmaz144 12 -28 yada 11-28 benim favori rublem 32 li sistemde çok uzun kalmayacaktım.%10 eğime kadar 28 li ruble beni kurtarıyor ama 15ten sonra artık gitmiyor
Ben de yeni 12-30 ruble aldım. 32 bende de sorun oldu. bendeki asıl neden kadro uyumlu, aktarıcı ve zincir uyumlu ama kadro kulağı kısa olduğu için uymadı. Mecburen 12-30 ruble aldım.
@SerkanH hocam kadro kulağı ile alakası olabilir mi kadro kulağının kısa geldiği neye göre belirlenir.30lu rubleyi kısa bacakta kullanabilirmiyim.Aynakol 50-34 oranında ilave bakla ile aktarıcı 30 lu dişliyi kurtarırmı?
Üstteki fotoğraf arkadaşımın Salcano bisikleti, alttaki bisiklet benim. Dişli oranlarından zincir bakla uzunluğuna kadar aynı. İkimiz de 11-34 ruble taktık. Salcano da tık yok. Benimki 34 de can çekişiyor. 32 de nazlandı "sizin bisiklet gibi" Çözümü 12 - 30 ruble alarak buldum.