Scudo Sports

Yeni alınmış FOX32 CTD maşa havası alındıktan sonra kitlenmemeye başladı

İnanın ben de ne diyeceğimi bilemiyorum, fazla merak görüldüğü üzere :) SLX frenlerin tank vidasını açıp "Bu fren niye tutmuyor" diyen bir vatandaşla imtihan ediliyorsunuz :D Bir şeyi ilk defa almışsam, yeni bir şeyle karşılaşıyorsam bızıklamadan edemiyorum.

Bu maşada da anladığım üzere yağ eksilmesi oldu. Kullanıyorum 3 gündür ancak geçmedi, bir ara yağ ekletmek gerekecek anladığım kadarıyla.
Düşük PSI değerinde kullanmamdan kaynaklandığını tahmin ediyorum.

Gönül isterdi ki sizin gibi takla atıp bozayım :) Kıpırdamayan bisikleti bozuyoruz işte, kıpırdatsak neler olacak kim bilir :D

Scudo
@Gökhan Akkaya

Kıpırdatsanız bence birşey olmayacak, maşa istediği gibi araziye çıkamadığı için bence trip atıyor size :D

Maşanın bana vermek istediği mesajı çok iyi aldım :) Öleceksem de savaşarak öleyim diyor. Ona istediğini vereceğim :D

Birazcik havasını azaltmayla birsey olmamasi lazim. kilit mekanizmasında sorun olabilir. Uçar bisikletteki Mehmet bey iyi bisikletci para goz degil umarim cozer sorununu

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Uçar Bisiklet'e götürdüm arkadaşlar, 1 sene kadar kitlemesiz - sertlik ayarı olmadan kullandım hiçbir halta yaramadı açıkçası :)

Az önce teslim aldım Ercan Abi'den. Maşanın yağı başka bir kısma kaçmış, olması gereken yerde değilmiş yani. Sebep olarak ise ; Havası, olması gerekenden çok daha az seviyedeyken, kritik seviyenin de altındayken maşayı kullanmam. Araziye girmesem bile fren yaptığımda maşa kökleniyordu çünkü.

Galiba havası yokken kilitli konuma getirdiğim için gelmiş bu başıma. Yağ eklendi sağ bacağa, bu şekilde sorun ortadan kalktı. İlk günkü haline döndü, sorunsuzca kullanıyorum.
Artık hava basıncıyla oynamıyorum, lazım olursa pompa ile indirip pompa ile yükselteceğim.

Çünkü elle indirdiğinde bir ayar tutturmak imkansız gibi, birden gidiyor bütün hava :) Maşa pompası sanırım bu yüzden icat edilmiş.

Geri