Scudo Sports

Yeni aldığım kaskta ufak bir ezik çıkması

münferit vagon

Daimi Üye
Tepki
572
İsim
Ali
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhabalar,

Bir bisiklet mağazasından yeni, sıfır bir kask sipariş etmiştim birkaç gün önce. Yeni model kasklar fahiş fiyat olduğu için nispeten eski model bir kask aldım.

Daha hiç kullanmadım, bugün ön kısmında şöyle parmak ucunun oturabileceği kadar bir ezik fark ettim. Kargodan kaynaklanma ihtimalini düşündüm fakat ürün bir koli içinde ikinci bir karton kutuyla geldi. Eğer ezik oluşturacak kadar darbe almış olsaydı herhalde belli olurdu diyorum.

Bir de fotoğrafta da görünüyor, aynı kısımda çizikler var.

Sizce iade vb süreçlere girmeli miyim, bu ezik ve çizikler neye işaret ediyor?

20200909_212425.jpg20200909_212400.jpg

Scudo
@münferit vagon yakın zamanda Erdoğanlar Bisikletten kask aldım, dış kabuk kısmında sürtmeden kaynaklı soyulmalar vardı. Tura çıkacağım için önemsemedim. Ama yanlış yaptım, iade etmem gerekirdi. N11 üzerinden bir çok alışverişim oldu, sorduğum sorulara genelde cevap veriyorlardı, taki kaskı satın alana kadar. Kaskın üretim yılını sorduğumda cevap vermemişlerdi. Kaskı alıp içine baktığımda 2015 yazıyordu 🤬 5 yıllık kask yani. Sözde indirimle satılan ürünler böyle oluyor demek ki. Artık mümkün olduğunca alış veriş yapmıyorum. Siz Özceylan Bisiklet diyince ters köşe oldum biraz, onlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Vaktiniz varsa değişim ya da iade talep edin. O ezik bir darbeden kaynaklı olmuşa benziyor. Kask darbe almışsa uzak durun o kasktan.

@Vintage. Özceylan bisikletten alışveriş konusunda ben de çok memnundum, bu kask için siparişten önce aramıştım, zaten eski olduğunu bilerek satın aldım. Acaba parmakla falan mı bastırıldı alıp koyarken falan dedim, bilmiyorum daha önce hiç kaskım olmadı. Üzüldüm doğrusu, bir görüşeyim o zaman, teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@amasseia Herhalde kutunun içini açıp ürünü kontrol etmediler diye hüsnü zan besliyorum şu an, yarın bir görüşeyim bakalım. Umarım hiç sorun çıkmadan değişim ya da iade şeklinde yardımcı olurlar

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Firma da bilmiyor olabilir. Sonuçta kapalı kutu içerisinde olduğu için göndermişlerdir. Belki de bisikletçiye gelirken oldu onların da haberi yok. Her şey olabilir.

• Beğen
Bu kadarlık ezik bence önemli değil.

Binlerce km yol geziyor son kullanıcıya gelene kadar. Bizim yerel kargo firmaları da paketlere çok haşin davranıyor, defalarca şahit oldum.

Decathlon'da raftaki kasklarda dahi böyle ufak vuruklar olabiliyor.
Bence kask güzelse iade falan etmeyin. Alınmış alınmıştır.

Bugün Özceylan Bisikletle görüştüm, mail yoluyla fotoğrafları istediler, daha sonra telefonla konuştuk. Bu tür ufak ezik ve çiziklerin kasklarda olabileceğini, aslında çok önemli olmadığını ama istersem değişim yapabileceğimi söylediler. Ben de aynı model depodaki diğer kasklara bakmalarını rica ettim, gün içinde bilgi vereceklermiş. Diğer kasklarda böyle bir sorun yoksa değiştirmek istiyorum açıkçası

Bu kadarlık ezik bence önemli değil.

Binlerce km yol geziyor son kullanıcıya gelene kadar. Bizim yerel kargo firmaları da paketlere çok haşin davranıyor, defalarca şahit oldum.

Decathlon'da raftaki kasklarda dahi böyle ufak vuruklar olabiliyor.
Bence kask güzelse iade falan etmeyin. Alınmış alınmıştır.

Dediğiniz gibi olabilir, daha önce kaskım olmadığından bilmediğim için danışmak istedim. Eğer diğer kasklarda da bu tür ezik ve çiziklerin olduğunu söylerlerse ne yapmalıyım tam bilmiyorum :kötü:

Kask ihtiyacım var.
Civarımda doğru dürüst kask yok, internetten almam gerekiyor.
İnternetteki en sağlam satıcılardan biri de Özceylan.
Zaten bütçem kısıtlı olduğu için bana uygun ve kaliteli bir şeyi zar zor bulabilmiştim.
Bir yandan da ~200 lira vermişken ayıpsız bir ürün olsun isterdim, tam emin değilim. Decathlon'da da böyle eziklerin olabiliyor olduğuna şaşırdım açıkçası. Forumda da darbe alan kaskı kullanmayın ifadelerini çok okuduğum için kararsız kaldım

@münferit vagon mesele bu.

Sıfır bir ürün alınıyorsa alan kişi o ürünün kusursuz olmasını bekler ve ister.

Küçük bir ezik belki ama neden küçük de olsa bir ayıbı olan ürünü alıp sineye çekeyim ki.

• Beğen
@amasseia

Ricam üzerine aynı model kasklara bakmışlar ve yine aynı yerlerde parmak ucu kadar hafif çukurluklar ve çizikler olduğunu gözlemlemişler. Arzu edersem iade alabileceklerini de eklemişler. Bu tavırları için memnuniyet duydum açıkçası

Fakat aklımda bir soru oluştu, şimdi ben bu kaskı iade ettiğimde yeniden kask arayışına gireceğim. Piyasadaki diğer kasklarda da bu tür sorunlar mı var? Yani depolarındaki diğer ürünlerde de bu tür ezikler varsa bu genel bir sorun mu? Başka bir mağazadan bir kask bulsam yine bunlarla karşılaşacaksam uğraşmaya değmeyecek :kötü:

Bu kadar bir ezik acaba kaskın korumasını azaltacak bir darbe sonucu mu oluşmuştur acaba?

@münferit vagon Kendi kullandığım kaskta da zamanla bu şekilde ufak tefek ezilmeler meydana geldi. Kask çok sert darbeler aldığı için değil de, misal sandalye yüksekliğinden yere düştüğü zaman meydana gelebiliyor bu tür deformasyonlar. Kaskı hala kullanıyorum ve koruyucu özelliğinde herhangi bir azalma olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Endişe etmenizi gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Yine de içiniz rahat etmiyorsa kaskı iade edip, çevrenizde bulunan mağazalardan ürünü görerek ve adamakıllı inceleyerek alışveriş yapabilirsiniz.

• Beğen
O dolgunun ciddi bir darbe almadan ve kırılmadan içeri göçmesi pek mümkün değil. Ciddi bir darbe almadığı da belli. Tamamen atarak kalıp hatası olabilir diyorum. Kalite kontrolden geçmiş basit bir hata muhtemelen. Yine de üretici firma bilgi verirse içiniz rahat olur.

Edit: Şimdi kontrol ettim, hiç kaza geçirmemiş iki kaskımda da böyle ufak kusurlar var. Biri Giro diğeri Btwin marka.

119136425_1211244939238787_2483457328985596881_o.jpgKusura bakmayın yeni konu açma gereği duymadım.Benim kask aldığımda böyleydi aciliyeti olduğu için iade etmemiştim.Aktif olarak yol bisikleti kullanıyorum bu kaskı değişmeli miyim?

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
Bence büyütülecek bir durum yok.
Daha en başından, kutulanmadan önce, üretim bandında oradan oraya taşınırken, paketlenmek üzere bir yerlere dizilirken bile oluşmuş olabilir.
Ben olsam kullanırım.

• Beğen
Edit: Şimdi kontrol ettim, hiç kaza geçirmemiş iki kaskımda da böyle ufak kusurlar var. Biri Giro diğeri Btwin marka.

Bu rahatlatıcı oldu açıkçası, yani mühim bir sorun olmadığı zannı. Teşekkür ederim :)

Bence büyütülecek bir durum yok.
Daha en başından, kutulanmadan önce, üretim bandında oradan oraya taşınırken, paketlenmek üzere bir yerlere dizilirken bile oluşmuş olabilir.
Ben olsam kullanırım.

Yani şu ana kadar ne kasklara ne köpüklerine bir aşinalığım olmadığından biraz evham yaptım sanırım :naslyni:

Sizlerin de yardımıyla benim verdiğim karar da "en iyisi bu kaskı kullanayım" şeklinde oldu. Eğer alternatifim olsaydı önemsiz de olsa kusurlu bir ürün almak istemezdim ama sanırım daha iyisini bulamayacağım.

Zira bir iki haftadır kask araştırıyorum, bütçem 200 liraydı. İnternette kaliteli markaların yeni model kaskları takriben 350 liradan başlıyordu, ben de eski bir kask almaya karar verdim. Hem bedenime uygun hem de rengini beğeneceğim, bulabildiğim en iyi kask bu oldu. Koruyuculuğundan endişe etmeme gerek olmadığı konusunda da beni rahatlattınız, hepinize teşekkür ederim

Umarım taktığımız kasklar hiçbir zaman bir tedbirden öteye geçmez ve umarım hiçbir zaman koruyuculuğunu test etmek zorunda kalmayız

Kazasız pedallar :)

Geri