Scudo Sports

Yedekte tuttuğumuz iç lastikler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
bir yıldır bagajımda duran yedek iç lastiğimi paketinden çıkartıp şişireyim dedim ve sonuç tam bir fiyasko :confused:

ben bu lastiğe güvenip nerelere gittim oysa ki..
sizin de benzer şekilde uzun zamandır yedekte tuttuğunuz iç lastiğiniz varsa bi kontrol edin derim ;)

https://i.hizliresim.com/B0Pm79.jpg

Scudo
İç lastiğin o şekilde bombe yapması sorun teşkil etmez.Ayrıca iç lastik takılı değilken şişirilmesi tavsiye edilmez.Yedekte taşımaya devam edin yani sorun cıkmaz.@Türka¥

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@Barış TURAN iç lastiğin o kısmı yapısal formunu kaybetmiş, bisiklete takıp kullansam sorun çıkarmaz mı yada bu gibi bombe yapması normal mi yani?

@Türka¥

Siz öyle deyince merak edip indim depoya 2 yıldır kutusunda duran maxxis iç lastiği şişirip kontrol ettim bir sorun yok. :harika:

Hava almayacak şekilde bir poşetin içinde tuttuğunuz sürece hiiiiiiç bişicikler olmaz.

o lastikte de sorun yok. yuvasına oturunca gayet güzel işini yapacaktır.

uzun süre depoda-kıyıda köşede bekleyen paketindeki iç lastik kendi kendini imha eder mi? :D

şaka bi yana, yani kırılma vs. yapar mı? diyelim hadi paketinden de çıkardım ve bir poşete koyup çekyatın içine attım 5 senedir bekliyor. sorun olur mu?

ilk mesajımdaki bombeli iç lastiği, tavsiyeler sonrasında bisikletime taktım.. umarım sorun çıkarmaz :D

o değilde ben de 35-45 aldım iç lastiği lastiğim 38 dir diye . bugun metre ile baktım, 3,5 cm geldi sorun oluşturmaz sanırım dimi . ?

O bombeli yer lastiğin halka Şekline getirilip yeniden yapıştırıldığı yer. Belirli bir kalitenin altında her lastikte olur. Kauçuk silika lastiklerin Ömrü 5 Yıldır araba lastikleri bisiklet ve motor lastikleri en kaliteliden en dandiğe 5yıl sonra latik dağılmaya çabuk yıpranmaya ve çatlamaya başlar ayrıca sertleşir ve yol tutuşu azalır iç lastikte aynı şekilde gözle görülür bir Yıpranma olmasada hamuru serltleşir ama iç lastiğin görevi mukavemetten daha çok hava izolasyonudur. İç ve dış lastikleri hava şartlarından ve UV ışınlarından koruduğunuz şürece biraz Önünü uzatırsınız.
İç lastik kullanılmadan çantada gezdirmek titreşim ile oluşan Sürtünme be köşe noktalarda yaralanma oluşturabilir.
İç lastiği yamadıysanız mutlaka takılı olsun yanı yedek gezdirdiğiniz iç lastikler yamasız olsun. Yama basınç ile çalışan bir sistemdir.
Yamalı lastikler takılmadan muhafaza edildiğinde yamalar salabilir.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
bu lastiği kullansam olmaz heralde

Kendi tecrübelerime dayanarak şunu söylemek isterim salcano xrs033 bisikletimin üzerinde gelen iç lastikler kaliteliydi fakat marka falan yazmıyor onlar gittikten sonra CST markasından 2 tane iç lastik aldım yama yerinden giden de oldu direk yarılanda asla önermem. Mitas markası almıştım onlarda önceki attığım resimdeki gibi şişti ve bugün balon gibi patladı. Bisiklet grubundan bi abim yamalı continental vermişti o lastik baya bi dayandı çok kaliteliydi. Onun dışında Maxis kullandım maxis de iyi memnunum. Jantımın sibop bölgesi birkaç defa sibobu kesti buna bağlı olarak giden lastiklerim oldu. Elektrik bandı çektim önlem olarak. Tabi bu lastiklerede epey para verdim ve öğrenciyim çok sıkıldım şu lastik işinden şu şartlarda zaten dünya para gidiyor.

Geri