Scudo Sports

Yazlık hamak kampı için tarf mat ve hamak önerileriniz

img_20190703_111845_775-jpg.202613
202614202615202616

Yanımda branda da vardı ama ihtiyacım olmadı. Mat kesinlikle şart ne kadar tulum da olsa alttan soğuk vuruyor sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca matı sabah güneş vuran yöne doğru hamagin üstüne kapattım hamakta serin serin uyumaya devam edebildim. Alüminyum matı mumya tipi kesip kullanmanızı tavsiye ederim.

TRY 99.31 20%OFF | Pergolalar Tente Güneş Barınağı Plaj Açık Kamp Bahçe Güneş Tente Gölgelik Güneşlik Hamak Yağmur Sinek Tarp Su Geçirmez Çadır Gölge
(link) branda bunu taşıdım ama hiç kullanmadım çiğ falan da düşmedi hiç kamp yaptığım yerlerde. Hamak 550 gram, tarp 600 gram, hamak ipleri 200 gram. Hamakla beraber uzunca naylon halat almanızı tavsiye ederim.

@MakRo
Bu ürünü kullandım. Çadır altlığı olarak çok işe yarıyor ama tente olarak kullanınca iyi gerdirsen bile çok ses yapıyor rüzgar vurunca. İple gerdirince halka yerleri kopuyor. 3x2 boyutunda ağırlık yaklaşık 1 kilogram. Kamp için çok uygun bir değil fiyat performans ürünü olsa da.

Dosyalar

• IMG_20190703_111845_775.jpg
    IMG_20190703_111845_775.jpg
    304,8 KB · Okunma: 395
Son düzenleme:
Scudo
@Alperkilic

hocam onları inceledim.Ürün satışta yok.Ne internet ne de mağazalarında.Bu yüzden uzun araştırmalar sonucu anca n11 de buldum

@MakRo

Tabii ki abi paylaşırım.Şu an benim gibi sadece yazın ve hamak kampı yapanlara en az malzeme ile bu işi nasıl yapacaklarını yada neler almaları gerektiğinibelirten ayrıca bir rehber yapacağım. Tabii ilk başta benim burada bu işi öğrenip elimdeki malzemeler ile deneyip eksik yada keşke almasaydım dediğim malzemeleri yazarak bunu yapmak istiyorum.Kısaca benim okuduklarımı uygulayıp 0 sıkıntı ve uğraşla insanların deneyim sahibi olmasını amaçlıyorum.

@citk60

Matla yemek yerim üstünde otururum diye alıyorum yanıma.Bana da uyku tulumu gereksiz geliyor.7 8 kere yazın sadece hamağı ağaca bağlayarak sabahladım hiç üşümedim. Hatta şort t-shirtle yattım.Tabii bu gereksiz olduğu anlamına gelmez.Link verirseniz uyku tulumunuza bakmak isterim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
(link)

(link)

İki çeşidide var hocam ucuz olan azıcık daha ince.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@Özcan

Nedir bu markasini modelini fiyatini falanda yaz öyle arrtislenme suluk kafesine sigiyor falan :D

Edit : Aa pardon yazmisin kanka pardon

Son düzenleme:
@Alperkilic

iş yeri bilgisayarından bakarsan böyle olur işte.Her 2 üründe stokta yok ve mağazalarda yok gösteriyordu.Şimdi baktım dediğiniz gibi her ikiside mevcut. Yok yere 15 tl fazla para verdik.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Tolga Özdemir

Sağlık olsun artık ne olacak. Özellikle Decathlon ürünleri diğer sitelerde 2 katı fiyata satılıyor alakasız..

Şimdilik listem şu şekilde ben bana yeteceği kanaatindeyim. Bu haftasonu arkadaşlarla kampa gideceğiz.Orada deneyimledikten sonra şu yada bu da olsa diyeceğim şeyler olabilir.Gerçi bisiklet değil arabayla gideceğiz ama benim gibi bu işe sıfırdan başlayan ve buraya okuyan insanlar için benim vakit harcayıp araştırıp bulduğum şeyleri ufak bir rehber gibi buraya bırakayım.Unutulmamalı ki bu kamplarda herkesin beklentileri farklıdır.Bu liste daha da fazlalaştırılabilir.

mat
hamak ( mümkünse cibinlikli )
sivrisinek kovucu
tarp
bıçak
powerbank
kafa lambası
termos çanta
buz aküsü
ACİL DURUM BATTANİYESİ
PARAŞÜT İPİ
ÇADIR KAZIĞI
karabina
çelik bardak
Şarjlı ŞoKLu El Feneri -KÖPEK KOVUCU ( Bunu tavsiye etmeyen dostlara da saygım sonsuz )

Son düzenleme:
Bende hamak kampını sevenlerdenim. Cibinliksiz hamak ile bir gece kamp yaptım çok hoşuma gitti ve aşağıdaki malzemeleri sipariş ettim gelmesini bekliyorum :)

4x3 metre tarp
(link)

cibinlikli hamak
(link)

@doganizm
Bahsettiğiniz 2 üründen daha uygun ürünler var. Biraz araştırınca illa ki çıkıyor. Hatta sepete eklediğinizde benzer ürünleri çıkartıyor.
tarp olarak : (link)
hamak olarak : (link)

Ben bu 2 ürünü düşünüyorum. Çoğu yerde gördüğüm kadarı ile 3x3 metrelik tarp yeterli oluyor gibi. Hatta 2 kişilik hamak satan satıcılarda var.

Ekleme : 4x3 metre olan 22.58$ 951 yorum var : (link)

Muhakkak ki bir sürü ürün mevcut benim hamak uzunluğu 3 metre olunca olası bir yağmur durumunda baş veya ayaklar açıkta kalmasın diye 4 metrelik tarpı bu yüzden tercih ettim altına eşya vs de konulabilir hem.

Dün kamptan geldim.Gayet eğlenceliydi. Yalnız bir kaç değişiklik gerekli malzemelerde. İlk yardım battaniyesi her ne kadar iş görsede hışır hışır sesi ve katlama konusundaki sıkıntısı nedeniyle tercihim değil.Bunun yerine yazlık uyku tulumu düşünüyorum. Sivrisinek kovucu eğer ateş yakıp sabaha kadar o ateşi muhafaza edebiliyorsanız gereksiz.Karabina gerekli olmadı ama gereksiz olacağı anlamına gelmez.Zaten ufak bir şey. Yine yanımda taşıyacağım.Çadır kazığı tarp'ı aldıktan sonra alınmalı.Yoksa benim gibi uyumsuz bir şey alıp elinizde kalabilir.Yürüyüş ve güneşten korunmak için enseyi koruyan şapkalardan alınabilir.

@Tolga Özdemir

Tek başınıza mı gittiniz? Gittiğiniz yer nasıl bir yerdi acaba kamp alanı mı yoksa ıssız orman mı?

Şapka çok önemli bende bu şapkadan var çok memnunum gerçi aşırı derecede yürüyüş esnasında terleme yapıyor ama faydası daha büyük.

(link)

@doganizm

Hocam hacılı köyü şelalesine gittik. Ne kamp alanı gibi ne de ıssız ormandı.İnsanlar var ama öyle dip dibe yada gürültülü bir yer değildi. Arabayla arkadaşlarla gittik. Şapka olarak ben bunu düşünüyorum. Enseyide kapatıyor. Ayrıca o enseyi kapatan kısmı çıkartıp normal şapka olarakta kullanılıyor.

(link)

@Tolga Özdemir
İyi yapmışsınız.
Bu şapkada güzele benziyor ama sanki biraz daha terletecekmiş gibi duruyor kulanmadan bilinemez tabi.

@doganizm

Gelecek hafta kampa gittiğimde deneme fırsatım olur. Tekrar yazarım.

Tarpı hamağın çatısı gibi kullanırken bence dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntı var,

Tarpı ağaca gerdirirken kesinlikle direk olarak tarpın halkalarından ip geçirerek gerdirilmemeli yoksa tarp yırtılıyor benim naturehike 215 x 150 cm lik tarp halka yerinden yırtıldı.

Bunun yerine iki ağaç arasına gergin bir ip gerdirmeli ve tarp tam ipi ortalayacak şekilde ipin üstüne koyulmalı ve tarp çatı şeklini almalı, tarpın orta kısımlarındaki halkalarından bu ipe bağlanmalı böylece tarpın yırtılma olasılığı sıfıra iner diye düşünüyorum?.

İlk acemiliğimde kullandığım yırtılan tarpım
IMG_4561.JPG

@doganizm

Gayet haklısınız.Hem bu şekilde daha kolay kurulum sağlanıyor.

@doganizm izlediğim bir kaç videoda önce kullanım yüksekliğine göre 2 ağaç arasında paracord ip ile bir hat oluşturup üzerine onu geçiriyordu. Yine aynı ipten daha küçük önceden hazırlanmış parçalar ile halkalardan bağlıyordu. Geçmiş olsun her işin bir acemiliği oluyor.

Tek başına seyahat ediyorsan bütçene uygun tek kişilik 3 mevsim bir çadır , 4 mevsim bir içlik 5 mevsim bir tulum öneririm. Hamak alıp almama konusunda çok düşündüm uzun soluklu turlarda fantezi amaçlı hamak kullanan birçok tur bisikletçisinin bir süre sonra hamak kullanmayı bıraktıklarını gözlemledim. Bu yüzden iyi bir tek kişilik çadır her daim iyi bir yatırımdır

@Tolga Özdemir

Kamyoncuların branda gerdirmede kullandıkları kesilmiş lastikler var. Biraz kaba ve kirlidir. Ama gezdirmek için iç lastik de kullanılabilir. Hem gergin olur, hem de ağaç denemesinde yırtılmaz , gevşemez.

Geri