Scudo Sports

Yazlık hamak kampı için tarf mat ve hamak önerileriniz

Tolga Özdemir

Gereksiz Üye
Tepki
2.006
İsim
Tolga Özdemir
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selam dostlar;

2 ay öncesine kadar bisikletten zerre kadar anlamazken buradaki yazılar ve yardımsever dostlar aracılığı ile tur bisikleti seçecek ve onu tura hazırlayacak kadar bilgi sahibi oldum. Yazıları okuyup , videoları incelerken kendime en uygun kampın hamak kampı olduğunu keşfettim.Fakat bir 2 ay da onu okuyup öğrenmeye çalışırsam yaz bitecek.Bu yüzden acil yardımlarınıza ihtiyacım var. Amacım sadece yazın hamak kampı yapmak.Sanırım bana gereken malzemeler hamak , tarf ve mat.Ayrıca bunun dışında alınması gerekenler varsa yazarsanız sevinirim. Gelelim sorularıma.

1-Cibinlikli hamaklar ateş pahası olduğundan ve hali hazırda elimde decathlon'un bir hamağı olduğundan sinek ve böceklerden üstüme sıkacağım of , sinkov tarzı ilaçlarla korunmayı düşünüyorum.Tabii yeni fikir ve önerilerinize de açığım.

2-Tarf olarak şunu almayı planlıyorum.Daha farklı önerilerede açığım.Bunun yanında şunu alırsan daha da rahat edersin tarzı fikirlerde işime yarar

(link)

3- Mat olarakta şunu düşüyorum.Üstteki mesajdaki gibi farklı önerilerede açığım.

(link)

Bunlar dışında almam gereken herhangi bir şey var mı ? Sadece yazları ve hamak kampı yapacağımı gözönüne alarak cevaplarsanız sevinirim.

Not:Bisikletle bir yere gider hamağı kurar tenteyi gerer canım sıkıldımı matı yere serer takılırım diye düşünüyorum.Yeme içme işlerini konserve bisküvi tarzı yapacağımdan ocaktı tencere tavaydı almayı düşünmüyorum.

Saygı ve Selamlar Dostlar

Son düzenleme:
Scudo
Valla ben inceden basladim tesisati toparlamaya fakat ici handikaplarla dolu bir mesele bu. Basitçe barinma-yemek diye iki bolumde arastiriyorum konulari. Kesinlikle çetrefili bol mesele diyim size. Asiri minimal bir tesisat kuram desen binlerce liralik pro dagci ekipmanlari lazim. Gerek var mi ? Kesinlikle yok.
Hic hazetmesemde decatihlon bu iste garibanin imdadina uygun yollu kosuyor.

Aldıklarim :
Arpenaz 2 cadir ( gariban dostu, saglam guvenilir asla yağmur gecirmez )

Tek kisilik ucuzundan sisme mat ( bildigin ev yatagi konforu var bence deger bi kilo hafiflik kovalamaktan evladir.

Bi tane kamp tenceresi aldim.
Msr alpine 0.475 ml

Ocak isi evde yaptigim bim kutu koladan yapma alkol ocağı. Şimdilik isimi görüyor ama olmazssa ilerde belki nurgazin ocagini alirim

Cibinlik kumaşı alıp dikebilirsin. 1.5 x 1 metresi 7 lira falan. Organze diye geçiyor.

@turcudede

Fikir için teşekkürler abi.

mariokaldato abi bıçak , biber gazı ve elektroşoklu el feneri de al dedi.

Sanırım köpekler bu cihazdan korkuyormuş. Başka ne almam gerekebilir.

Önerilerinizi bekliyorum abi.

Sizin gibi bir kaç arkadaş daha öneri ve fikir verirse bunu bir rehber yapmayı planlıyorum benim gibi ilk defa yapacak kişilere yardımcı olması açısından. Her ne kadar yapılacak mevsimler ve istekler farklı olsada sonuçta bazı elzem şeyler var alınması gereken.

Hem hamak, hem örtü, hem mat taşımak yerine ben şöyle bir set tercih ederdim:

Tek baton veya direk ile kurulan ultrahafif çadır. Çadırı batonla değil bisiklete bağlayarak kurar, hem bisikleti güvenceye alır, hem başka bir sabitleme gereci taşımamış olurum.
Ultrahafif şişme matlardan alır, matara kafesinde taşıyabilirdim. Hamak taşımaya ihtiyaç kalmazdı.

Ayrıca bir kalem eksik kalmış. Her durumda üzerinizi örtmeye bir şey lazım. Yine ultrahafif yazlık bir tulum gibi. Olmadı geceleri üşümemek için bulunduracağınız polar hırkayı kullanırsınız.

Şoyle yarisi testere, yarisi bicak olan bicaklar isini gorur.
20181116_182450.jpg

@Özcan
Bu dedigin "ultrahafif" malzemelerin cebimizi ne kadar ultra hafifleteceginide biliyorsundur sanirim. Ultralight dedin mi fiyatlar çildiriyor

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@Özcan

Abi ben çadır istemiyorum. Benim amacım hamakta vakit geçirmek. Üzerine tente koymamın sebebi gece yağmur yağarsa ıslanmamak ve bisikleti muhafaza etmek için. Mat'ı da misal veriyorum hamakta yatmaktan sıkıldım üstüne oturayım ya da yemek yerken bana yardımcı olsun diye almayı düşünüyorum.

Polar hırka aklıma gelmemişti. Fakat ormanda sabah soğuk olabilir. Önerinizi dikkate alacağım. Cevap için çok teşekkür ederim.

Vay uyanıklar vay. Herkes decatlonun stoklarda olmayan matını sipariş etmiş bize kalmıyordu az kalsın.Başlığı açmadan 12 taneydi şimdi zar zor son 5. aldım :) :) :)

Son düzenleme:
Yeni başlıyorsun sanırım. Bende yeni başlarken bivak torbası "tam bana göre" diye düşünmüştüm. Hamak çoğu bölgemizde sıkıntı. Yere kurulabiliyorsa idareten işini görebilir, ama konforu düşük olacaktır. Yağmur yağarken kurup üzerini değişip hamağa girmek eziyet olacaktır. Çadır gibi içeri girip işlerini halledemeyeceksin, eşyalarını gözden geçiremeyeceksin, vs. vs.. Bunları zamanla sen de farkedeceksin zaten, şu an çadır al diyemem sana, kendi kararını verirsin zamanla.

Haziran, Temmuz ve Ağustos için polara gerek yok. Yüksek rakımda bile güneş çıkınca sıcak oluyor.

Amatörken 30 kg eşya ile yola çıkmıştım, şimdi kaba hesap 4 kg eşyam var. Ne kadar hafif, o kadar rahat. Sadece hız için değil, ormanda sürüklerkende çok iyi.

@Özcan
Aynen dediğiniz tip çadırları son zamanlarda bende araştırı oldum aliexpress'te tek kişilik ve 2 kişilik versiyonları mevcut. Üstelik 700-800 gram gibi bir ağırlıkları var polleri olmadığı için.
Benim gözlemlediğim ve internetten gördüğüm kadarı ile hamak sisteminde avantaj yerden yüksekte yattığınız için böcek ve yağıştan birikmiş göllenme olmayacak ve çadıra göre daha Dezavantaj ise illa ki ağaçlık bir yere ihtiyacınız var, çadır içinde üzerinizi rahatlıkla değişebilecekken bunda öyle bir durum yok ve yatış pozisyonu belli bir şeyden sonra sıkıntı yaratabilir. Ben hamakta çok yattım hafif, az yer kapladığı için aklımdayken dezavantaj kısmında yazdığım faktörlerden dolayı vazgeçmeme sebep oldu.
Baton ile kurulan tek kişilik çadır 750 gram, naturehike gibi hafif çadırlar 1,5 kg civarı, çift kişilik normal çadırlar 3kg civarı veya biraz daha üstüne çıkabiliyor. Youtube üzerinde tent vs hammock camping şeklinde bir çok karşılaştırma var kimisi çadırı överken kimisi hamağı övüyor burada biraz da iş sizde bitiyor.
3 çadır örneği vereceğim, baton ile kuruyorsunuz illa baton değil dal vs. de kurabilirsiniz birde piramit gibi 3 kişiliği var. Tek çubuk,, baton vs. ile kurulan bisikleti de içeri almak adına mantıklı olabilir.

(link) tek kişilik
(link) 2 kişilk
(link) 3 kişilik olan. Tabi TL kuruna vurunca bir 800 liralara geliyor. Türkiye'de de elbet örnekleri vardır.

Bendeki kamp ekipmanı oalrak bir tane yarım litrelik ve 1 litrelik alüminyum pişirme kamp tipi, @mariokaldato tarzı ev yapımı kola-meşrubat tenekesinden kamp ocağı, aliexpress ürünü çakmak taşı 0.5$'a almıştım vakti zamanında, çok amaçlı isviçre çakısı: içerisinde çatal, kaşık mevcut. (bendeki sovyet malı), 2 litrelik su torbası, bunlar var. Çadır ve uyku tulumda var ama uyku tulumu baya bir büyük taşıması işkence ama -10'a kadar iş gördü. 30 yıllık falan. Çadır zamanında carrefoursa 'dan 10 liraya almıştım. Üzerimi kapatsın yeter tipi.

Alacaklarımın arasında çadır/hamak, uyku tulumu (daha portatif, evdeki çöp kovası kadar bir şey) duruma göre şişme mat.

Ekleme yapayım. 16-17 Temmuzda hafta boyunca fazladan çalıştığım için 2 gün iznim olacak, Foça'ya gitmeyi düşünüyorum. İdareten kullandığım çadırım Denizlide olduğu için yanında kamp için gereken barınma ihtiyacı sağlayacak hiç bir şey olmayacak 1 tane pike götürsem yeterli olur mu ki ?

@makara 'nın dediği gibi naylon tip branda alırsanız biraz daha ucuz ama biraz daha ağır. (link) metre karesi 170 gram olarak belirtmişler. Branda çadır diken yerlerde de yaptırabilirsiniz. Bir arkadaşım çadır üzeri için ve youtubeda bir çok örneği mevcut olan tarp kombinasyonları için bu tip bir şey yaptırmıştı.

Son düzenleme:
@MakRo
Çok pahalı yav bu Çadırlar. Guya çin mali.
Bu minimalizm ayagina cok guzel paralar kazanıyo uyaniklar.
Cok da karisikmis kurulumu.
Benim canim yaa arpenazim. Hemen kuruluyor toplaniyor.

Bu arada bim kutu kolasindan yapma ocak amma da isimi goruyo anlatamam.
Isyerinde yazlik sebze yemegi yapiyorum. Buyrun afiyet olsun ehehe
20190704_192029.jpg

Merhabalar
Tarp çok lazım yağmur yerine 3x3 metrelik bir şey bulursan tek direkle çadır bile olur giyinme kabini yaparsın çok işlevseldir bisikleti ters çevirip üstüne tarp ile direksiz çadır bile olur

Hamakta Mata gerek yok açıkçası ama sağlam bir altlık gerekecek alttan esen rüzgar geceleri çok üşütür. Ama tarp ile çadır formu barınak yapacaksan mat lazım. Ama taban bezi varsa gene mat yerine ısı yalıtımlı altlık yeterli olur.

Tarp sadece yağmur koruması olarak düşünme rüzgardan düşen çalı çarpıyıda engeller böceklerde direkt düşmez hamağa.

Kumaş olarak en iyi ripstop kumaşlar ( paraşüt kumaşı) eğer dikiş dikebilirsen internette şemaları mevcut hammockforums.net. Ripstop kumaş metresi 30-40 lira civarı ama çok hafif ve çok ufak paketleme sağlar. Ucuz olsun dersen inşaat malzemesi satan yerlerden 3x3 sağlam plastik branda kestirebilirsin ağırdır ama ucuzdur kalın naylon bile olur.

Hamak ve tarp benim kullandığım açıkçası başka bir şeye pek gerek yok ama sağlam bir altlık ve uyku tulumu lazım. Zamanla tarpla çadır bile yaparsın merak etme.
Ek olarak az maliyet tutar ama paraşüt ipi ve kazık maliyetini de unutma sakın
Ekte Benim malzemeler var hamak tarp ve battaniye yazın mat çadır bivaq taşımam açıkçası ek olarak 20 metre paraşüt ipi ve 10 kazık sadece
C412064E-640A-482D-AB04-780BB8706E82.jpeg

@turcudede

Evet abi kendim tek ve bisikletle yeni başlayacağım. Onun dışında arkadaşlarla çok gittim fakat genelde onların malzemeleri kullandım ve onlarda pek profesyonel değildi. O zamanlar bile onlar çadırda yatarken ben hamağımı kurar dışarda yatardım. Biraz aksiyonu seven biriyim.Fakat benimki şimdi baktığımda deli cesareti. Yağmur için bi önlem yok, hayvanlar için bi koruma önlemi yok sadece hamak ve ben varım.Burada okudukça bilinçleniyoruz. Benim çoğu şeyim hazır. Kamp yapacağım yer belli. Ağaç orman bol. Zaten hamağı ve tenteyi kurduktan sonra yağmurda yağsa problem değil benim için.Yemek işinide heybelere bisküvi konserve tarzı yapacam.ekmek zaten yemiyorum.Ben basit ama gözden kaçan kısımda neler yapmalıytım onu düşünüyorum. Mesela biber gazı, köpek kovucu gibi elzem şeyleri düşünmemiştim mesela. Bunun gibi neler başka olabilir aklıma gelmeyen.

@makara

merhaba abi.Attığın resim benim yapacak olduğum şeyi özetlemiş resmen. Matı alma sebebim hamak içinde kullanmak için değil gündüz oturmak ve yemek yerken kullanmak için. Geçtiğimiz senelerde arkadaşlarla kampa gittiğimizde ben ağaca hamağı bağlar yatar uyurdum.Hiç bir zaman uyku sorunum yada üşüme problemim olmadı.Sadece teknik konuları ve işlevselliği öğrenmek istiyorum açıkçası. Mesela şimdi tarpı 3x3 metre almam gerektiğini öğrendim , extra kazık ve paraşüt ipinin lazım olduğunu öğrendim. Siz bunları öğrenirken yeri geldi yoruldunuz yeri geldi üşüdünüz ama ben tavsiyeniz sayesinde bu zorlukları çekmeyeceğim. Bu gün biraz yoğunum. Fırsat bulduğumda kendi bulduğum ve sizin önereceğiniz ürünlerin linklerini atıp malzemeleri tamamlamak istiyorum.Uzun ve açıklayıcı mesajınız için ayrıca teşekkür ederim.

aslında bu videodaki şeyi yapmak istiyorum.Tecrübeli arkadaş zaten izlediğinde şunu alman bunu alman lazım videodaki arkadaş extra şurda şunu kullanmış onu da alsan rahat edersin tarzı yorumlar benim için faydalı olur. ürün linki verme imkanınız varsa tadından yenmez. Çünkü videoda geçen bazı şeyleri şu anda piyasada bulamıyoruz.Güncel ürünler ve bilgiler olursa sevinirim. Örnek olarak videoda kullanılan tarp yerine decathlondan şunu alsam aynı işlevi yerine getirir mi ?

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
decathlondan aldığın tarp işine yarayacaktır tarp sadece bir bez olarak düşün Acil durum battaniyeside olur tylex kumaşta olur düz dikdörtgen iP bağlama yerleri yüksüklü sağlamlaştırılmış her şey olur. Amazon.com üzerinde arayabilirsiniz ürünler için çoğu yer Türkiye teslimi yapar Hamak tarp vs için TNH outdoors ordan almıştım ben çok da kaliteli ürünleri var (link) Evine kadar Aldığın ürünler sorunsuz gelir

Tarp kurulum vs için şu video çok faydalı

@makara

hocam ben n11 dışında site kullanmıyorum.biraz geri kafalıyım.İnsanlarla uraşmak yada beklemek bana göre değil.Yarın size alacağım ürünlerin linklerini atsam sizde şu gerekli şu gereksiz ya da onun muadili şu var bu var diye beni yönlendirseniz çok makbule geçer.

@Tolga Özdemir
En son hangi ürünü alırsanız paylaşabilir misiniz ? En azından aynı fikirde olan kişilere de bir nevi rehber olmuş olur.
Bu TA Outdoor çok efsane videolar yapıyor ekteki videosunda küçük düğümler de işinize yarayacaktır. Paracod iplerden dede alırsanız takım tamam olacaktır.

Bir heves decathlondan hamak almış biri olarak sizinle tecrübelerimi paylaşmak isterim( bunu genelleme yaparak açık havada uyumak olarak değerlendirebilirsiniz )
Bayram öncesi yaptığım İstanbul-İzmir bir haftalık turumda bir gece hamakta uyudum
Artıları: çok hafif ve az yer kaplaması 2 dakikada kurulması mata şişme yatağa felan ihtiyaç olmadan çok rahat olması.
Eksileri: börtü böcek sinek ne varsa iç içe kalıyorsunuz o ağaca bağlı ipler karınca otobanına dönüşüyor (cibinlikli hamaklar bunun çözümü ama çok pahalılar)
En önemli eksisi ise “çiğ” sabah uyandığınızda siz ve bisikletinizin üzerinde bıraktığınız her şey sırıl sıklam oluyor bu benim için çok rahatsız edici bir durum.
2000 yılından beri yaz ve bahar ayları migrostan üç paraya aldığım dandik çadırı kullanırım bisikletimi bile içine sokmuşluğum var banamısın demedi. Uzun lafın kısası en dandiğinden olsada çadırsız tura bundan sonra kolay kolay çıkmam, ayrıca sahibi olduğunuz tüm çadırları polleri olmadan kullanabilirsiniz şöyle bir video buldum faydalı olabilir

Son düzenleme:
Gökay Akçay çok teşekkür ederim bilgiler için.Sizin attığınız ve diğer videoları yarın sakin kafa ile izleyip her ayrıntıyı yakalamaya çalışacağım.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
matı n11 den değilde Decatlonun kendi sitesinden daha ucuza alabilirsiniz. 19.90 dı yanlış hatırlamıyorsam.

Kamp tecrübesi yapa yapa insan kendisine uygun olanı buluyor. @Gökay Akçay'ın da dediği gibi, dışarıyla teması kesmek çoğu zaman daha faydalı oluyor.

Bu sefer örneklendirmek istedim, kullandığım bivak torbasının benzeri: (link)

202604

Satışa çıkar çıkmaz üzerine atladığım, matara kafesine sığan şişme matım: (link)
202603

Ultra hafif ürünlerin tamamı ultra pahalı değil yani :)

hamak kampı için mat a gerek yok bence Tarp, Hamak, uyku tulumu yetiyor

Dosyalar

• IMG_20190614_142209.jpg
    IMG_20190614_142209.jpg
    1,1 MB · Okunma: 39
  • IMG_20190617_061547.jpg
    IMG_20190617_061547.jpg
    1,2 MB · Okunma: 43
Geri