Scudo Sports

Yaz turu

berkangor

Üye
Tepki
4
İsim
Berkan Gormus
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar yakın tarihte 1 hafta içinde İzmir 'den Datça güzergahında kıyılardan giderek bir tur gerçekleştirmeyi düşünüyorum ama bu aralar havalar fazla sıcak buna bir çözüm olarak yada sıkıntı yaşamamak için yanıma neler almalıyım neler kullanmalıyım, nasıl beslenmeliyim tur boyunca. (sizin için yazın tura çıkarken olmazsa olmazınız nedir ? (bunada cevap verebilirsiniz)). Şimdiden teşekkürler o_O

Scudo
Nereye dogru ve kac gunluk dusunuyosunuz

Bende canakkale deyim buraya dogru gelirseniz size eslik ederim bende tura cikmayi planliyorum yol arkadasi ariyorum

Yanınızda bol su olsun, ayrıca molalarda tuzlu ayran ya da portakal suyu için. Güneş kremi olmazsa olmaz bir ihtiyaç olacak.
Güzergah güzel, yollarda bolca mola yeri ve sahil mevcut. Korkacak çok bir şey yok. Yorulduğunuz yerde girin suya, uzanın kumsala... Daha ne olsun :)
Huzurlu sağlıklı bir tur olsun...

Yaz sezonunda tur yapmanın püf noktaları; bolca su içmek, sıcaktan korunmak ve doğru beslenmektir.

Öncelikle sağlığın için saat 12 ile 15 arası bisiklet sürmeni önermem. Yaz ayında güne sabah erken başlamak kadar güzel bir şey yoktur.

Bu sıcak havalarda bisiklet sürerken bolca sıvı tüketmelisin. Bu sıvıları ihtiyaç duymadan önce almana dikkat et. Yani susamadan su içmelisin.

Güneş gözlüğün, kremin ve şapkan eksik olmasın.

Yağlı yiyecekleri ve kızartmaları az tüketmeye özen göster. Fazlası seni bayacaktır.Yemek için şu yazıya bakabilirsin.
(link)

Gördüğün çeşme başlarında tişörtünü yıkayıp, sıktıktan sonra tekrar giyebilirsin. Seni rahatlatacaktır. Yolda kurur zaten.

@berkangor Datca ya Marmaris uzerinden mi yoksa Bodrum uzerinden mi gideceksiniz? Marmaris-Datca yolunh tavsiye etmem lakin cok rampa var illahlah ettirir size. Bodrumdan feribotla Datca Karakoye gecmenizi siddetle tavsiye ederim.

Geri