Yaz mevsiminde Bisikletli Doğa Gezisi Planlıyorum.

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Merhabalar. Sizlerin doğadaki gezilerinizin resimlerini görünce içimi bir heyecan kapladı ve bende okullar tatil olur olmaz sizler gibi bir geziye çıkmak istiyorum bisikletimle. Bayağı bir araştırma yaptım. Kamp malzemeleri falan toplam 1.500 - 2000 TL lik bir harcama yapmam gerekecek. Gerekli kitapları aldım doğada yaşamayla ilgili yavaş yavaş okumaya başladım yaza kadar tam donanımlı olmayı düşünüyorum fakat aklımda bazı sorular var. Yaşım 17 ve mecburen tek başıma gideceğim.

Kendimi insanlara karşı nasıl koruyacağım yani yanımda ateşli silah zaten taşıyamam. Soygun riskine karşı neler yapabilirim doğada yani ? Yada yolda giderken yine türlü tehlikelere karşı neler yapabilirim yada siz neler yapıyorsunuz ve benim yaşımda birisi için ne önerirsiniz ?

Ve ya çadırın içindeyken ve ya dağın başında köpek vs. saldırısına uğrayınca ne yapmalıyım ? Yani illaki öldürmelimiyim yoksa alternatifleri var mı ?

Lütfen bilgilendirin bu konular gerçekten beni telaşlandırıyor.
 
Scudo

Çağrı Ç.

Aktif Üye
Kayıt
15 Ocak 2008
Mesaj
197
Tepki
76
Şehir
underground
öldürmeye ve şiddetli biçimde karşılık vermeye odaklanmışsın ???.. sakinleş biraz... av dükkanlarında biber gazı bulabilirsin köpekler üzerinde çok etkili bizzat yaşadım biliyorum... ama uzun bi gezi planlıyorsanda tek başına çıkma hem zevki olmaz hemde kendini daha güvende hidssedersin madem öyle diyosan
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Tek başıma çıkmayı düşünüyorum. Peki ya arılar hakkında ne yapabilirim ? Köpek ise saldıran bir köpeğe ne kadar isabetli gözlerine biber gazı sıkabilirim ?

Ve insanlara nasıl koruyacağım ?
 

Tolga Yücel

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ekim 2009
Mesaj
508
Tepki
328
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Bisiklet
Salcano
bence bir grup ile çıksan senin için daha iyi olur.. bu kadar tecrübesizken zor olur senin için.. hani bir grup ile bu yola adım atarsan hem tecrübe edinirsin hemde eğlenirsin diye düşünüyorum karar senin..
 

Çağrı Ç.

Aktif Üye
Kayıt
15 Ocak 2008
Mesaj
197
Tepki
76
Şehir
underground
biber gazı sıkınca yaklaşık 1m kadar mesafeye net püskürüyo gerisinde ise dağılıyo... köpeğin ağzına sıktık köpek sustu gitti.... arılara sıksan ölürler heralde ama sakın soluma sende kitlenirsin. insanlara gelirsek bibergazı sık yine bide ek olaraktan çok ileri gittilerse biber gazı sonrası kasıklarına tekme at.. sonra kaç :p bence sen yalnız çıkma biber gazı köperği arıyı kediyi :p hallederde insan konusunda bişi diyemem
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Grup halinde çıkmak isterim tecrübelenmek bakımından fakat ne yazikki gaziantepte pek yaşıtım benim gibi düşünen yok. 30-40 yaşında insanlarlada çıkmak istemem haliyle. En iyisi tecrübeyi kendim zor yoldan öğrenmek olacaktır. O zaman ben yanıma çakının yanında birde 2 kutu biber gazı muhafaza edeyim.
 
Kayıt
29 Nisan 2010
Mesaj
95
Tepki
24
Şehir
İZMİR
En başta bu kadar stresli olma spor yapıcam, gezicem derken köpek öldürmek ateşli silah taşımak biraz garip olur. Sen en iyisi kendi arkadaşlarını bisiklete , doğa sporlarına yönlendir sonra hepberaber turlara çıkarsınız..
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Sakin ol bu bahsettiğin şeyler çok abartı olaylar.
6 yıldır bisiklete biniyorum hiç köpek ıssırmadı.
6 yıldır kamp yaparım hiç çadıra köpek saldırmadı. bu zaten mümkün değil.
tamam bisiklet üzerindeyken kovalarlar ama herkes hemfikir ki eğer sahibi tarafından yönlendirilmiş bir pitbull yada eğitimli bir doberman değilse siz yavaşladığınızda ve durduğunuzda sizi ıssırmaya çalışmayacaktır.

Serkan kardeşimiz 7500 km, Hasan Söylemez 10.000 km sürdü hiçbir şey olmadı.
Gürkan buradan Japonya ya gitti sağ salim.

Ben eşimle hindistanda , pakistanda sürdüm. bu yaz 2 yaşındaki oğlum ile yola çıkacağız, yanıma kalaşnikof almam lazım o zaman.

Lütfen genç arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.

Doğa , yaşadığınız şehirden 1000 kere daha güvenlidir.

Güzel turlar yapmanı , hayatın tadına varmanı dilerim.

Selamlar
 

serkkan

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2008
Mesaj
568
Tepki
240
Şehir
İstanbul
Arda Merhaba,

Yapmak istediğin şeyler çok güzel , korkularının ve tereddütlerinin doğru yanları var fakat kendi kendine çok abartmışsın olayları.
Soner Bey tecrübesinden yana çok doğru şeyler söylemiş.!
Yaşadığın yerde bir outdor veya bisiklet mağazası ara veya bir dernek de olabilir.
Orda insanlarla tanışıp beraber birşeyler yapabilirsin bu senin için bir başlangıç olur ve tecrübe edinirsin.
Seninle aynı yaşta olacak diye birşey yok , senden yaşlı veya genç olması sana farklı tecrübeler kazandırır.!
Heveslerini kontrol ederek arzuladığın maceraları tez yaşaman dileğiyle.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
Ben her bisiklet binişime tek başıma şehrin 30 40 km dışına çıkarım. Özellikle yerleşim yeri olmayan bölgeler bence şehirden çok daha emniyetli, en azında trafik olmuyor.
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Bu güne kadar yaptığım tek başıma ve arkadaş beraberinde olan turlarda başıma hiç bir şey gelmedi. Önce insanlara karşı kafanızdaki olumsuz şartlanmadan kurtulun. Yola çıktığınızda herkes size yardımcı oluyor. Bunun tek şartı karşınızdakine güler yüzlü ve saygılı davranacaksınız.
30-40 yaşındaki insanlarla birlikte yola çıkmama konusunu da isterseniz bir daha gözden geçirin çünkü şu anda onların tecrübelerine gereksiniminiz var.
Köpek konusunda korkmaya gerek yok diyemeyeceğim ama fazla abartmaya gerek yok. Sakin olun, durun ve gerekirse bisikletinizden inin. Köpek çok ısrarcıysa bir süre yürüyerek bölgesinden uzaklaşın.
Arılar konusunda ise başınızı kollarınızı hareket ettirerek konmalarına izin vermeyin, konanı ise uçması için kovalamayın sokarlar. Yanınızda arı sokmasına karşı amonyak veya bu işe uygun ilaç bulundurun. Arı sokmasına alerjiniz yoksa sokmanın faydası bile varmış. Arıcılar söylediler.
 
Kayıt
6 Ağustos 2010
Mesaj
5
Tepki
4
Şehir
İzmir
İlk önce rahat ol tek başına gezilerde kendine güvenmen,uyanık olman ve tecrübelerden önce kendin düşün kendin karar vermelisin diye düşünüyorum.Sürekli başıma bir şey gelirmi diye düşünürsen gezi gezilikten çıkar.Güzel bir örnekler vereyim en son gezimde Elmalı ilçesinden Finike-Finike'den sahil tarafından Kumluca-Kemer ve En sonunda Antalya'ya kadar tek başıma 200 kilometre pedal bastım.Yolda tüm insanların gözü benim üzerindeydi;yol çalışması yapan insanların çaya davet etmesi,bayır çıkarken yardım etmek isteyenler,korna çalanlar,el sallayanlar,satıcılardan bir şeyler alırken muhabbetleri,özellikle çocuklar :) köpeklerden korkmuyoruz bisikletimizden inip belli bir süre birlikte yürüyoruz :) ve daha ne güzelliklerle karşılaşıyorsun;diğer gezilerimde ise ıssız ormanların içinde tek başıma bisiklet sürüyorum ve şuana kadar başıma bir şey gelmedi;tabiki gelmeyecek anlamınada gelmemeli ! ilk başta yazdığım gibi ilk önce kendine güven,uyanık ol ve gezinin tadını çıkar.Şimdiden sana gezilerinde başarılar dilerim.
 

Alper Üste

Aktif Üye
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
115
Tepki
83
Şehir
Denizli
Merhaba Arda.

Kendinden büyüklerle birlikte pedallamaktan çekinme. İl'indeki tüm bisikletçilerle tanış bir tur at en çok hangi grup kafana denk ise onlarla birlikte pedallarsın.

Ben de 16 yaşındayım ve benim pedalladığım grupta 20den 50ye her yaşta insan var. Ve onların tecrübelerinden faydalanmak ve bana abi gibi davranmaları beni çok mutlu ediyor. Her pazar düzenli olarak onlarla birlikte pedallamaya çalışıyorum. Müsait olduklarında yanlarına gidip sohbet ediyorum. Yani bence ilk başlarda gruplarla birlikte pedalla.Elbette yalnız pedallayacağın günler gelecek ama önce biraz tecrübe edinmekte fayda var.
 

ali ayhan cıvıl

Daimi Üye
Kayıt
13 Kasım 2009
Mesaj
231
Tepki
115
Şehir
antalya - istanbul
doğada arılardan korunmanın ien doğru alınacak tedbiri...doğaya hangi nedenle çıkarsanız çıkın ..............kesinlikle ve kesinlikle parfüm ve benzeri deodorantları kullanmamanızdır..............bu tip kokular sizi arı için hedef polen ve çiçek merkezi olarak algılamasına sebeb olacaktır.............