Scudo Sports

Yayaya fena çarptım

@Eroseros Çok teşekkür ederim. O sözü göreceğim bir yere kaydettim ve bisiklete binmeden hep kendime hatırlatıcam. ;) Çok anlamlı bir söz.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Scudo
@Furkan NARİN öncelikle geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Tecrübelerini paylaşman da çok faydalı oldu, teşekkürler :)

2 konuda ricam var senden.
İlki, yazında 11 kez "felan" sözü geçmiş. Böylesine sık kullandığın bir kelimeyi doğru kullanmalısın :) Doğrusu "falan" olmalı.
İkincisi, kazadan senin çıkardığın dersi yazmanı talep ediyorum. Bu kaza sana ne kattı? Şu an düne göre daha tecrübelisin. Başından bir kaza geçti, kazalar ve hatalar insana tecrübe kazandırır, onlardan faydalanmak bize çok şey kazandırır.
Sence neyi yanlış yaptın? Ne yapsan, kaza yapmazdın? Kazanın asıl sebebi sence neydi? Hata payları sence ne durumda? Islak olan yolun suçu ne kadar? Senin suçun ne kadar? Dikkatsiz yayanın suçu ne kadar? Hızlandıkça hızlanan bisikletinin suçu ne kadar? :)

Paylaşım için tekrar teşekkürler. Özellikle kaza haberlerinin başlığının altında, kazazedelerin kendilerini böyle değerlendirmeleri çok daha faydalı olacaktır. Bu haberleri okumamızın sebebi, şüphesiz kaza yapmadan tecrübe kazanmak :) Bize yardım et, ne yapalım, neye dikkat edelim de o durumda kaza yapmamış olalım?
Sen, bizden daha tecrübelisin şu anda :) Yaşayıp öğrenmek, okuyup öğrenmekten çok farklıdır.

@Serkan Mıstınoğlu Gerçekten böyle bir yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizden böyle bir şey duyunca hak verdim. Felan kelimesi için çok haklısınız konuşurken de çok ağzıma takılan bir sözcük biraz bırakılması gereken bir alışkanlık oldu diyeyim. :)
Aslında ben orada yol verdiğini düşünmek yerine yavaşlasaydım zaten öyle bir kaza meydana gelmezdi veya karşı taraf ilk hamlede yola çıksaydı. Bu durumda 2 taraf suçlu olarak görüyorum. Öneri olarak nasıl bisikletçiler araçlar vb. gibi ortamdan saygı istiyorsak yayalara ve her şeye bizimde gerektiği gibi saygı göstermemiz gerekiyor. Ben bir daha ki bisiklete bindiğimde ve şehir içi yollarda tüm canlılara daha önce tedbirimi alıp ona göre hareket edeceğim. Bu sayede ne karşı taraf nede ben şaşıracağımı düşünüyorum. Kazanın asıl sebebi olarak ise yayanın yaptığı hareketten (geri çekilme) kendim onu başka bir düşünce olarak (yol verdi anlamında) hızlanmam veya normal olarak hızımı devam ettirsem belki çarpsam bile daha az bir süratte çarpmış olur ve benim yine kafamda kask olduğundan belki bana yine bir şey olmayabilirdi ancak karşı tarafa daha az hasar vermiş olurdum. Tekrardan yorumun için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar. :)

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
kazalar insanı gerçekten daha tecrübeli bir hale getiriyor. ben kıza çarptıktan sonra anladimki yayalara güvenmeyeceksin. her yanını kollaman gerek.çok büyük bir yer olsa bile yayalar firlayabiliyor. kıza çarptıktan sonra kıza dedim.o kadar yer vardı.ben geçerken ayağını atacağın tuttu dedim. o da ben arabanın camından saçlarımı duzeltiyordum.dedi. ben normalde gözüm yemediği yere girmem. yol bana güven vermiyorsa hayatta hız yapmam. kaza yapmamanız dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: Furkan NARİN
Falan filan inter milan derdik biz kucukken tahminen henrynin arsenalde oldugu zamanlara tekabul eder :D Hadi bakalim daha dikkatli sur bundan sonra :)

@Erkin Kalender Teşekkür ederim ancak yukarıda yapmış olduğunuz yorumu şahsen sağlıksız bulduğumdan kaldırmanızı rica ederim. Burada fikrinize saygım var ancak şahsi ve yanlış algılamanız sonucu böyle bir düşünce içerisindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Canince
Eleştiriye acik olmalisin,kirici soylemde bulunmak istemedim ama bunlari degerlendirmek gerekti.

@Erkin Kalender Tabiki de açığım zaten ancak siz benim demek istediğimi yanlış anladığınızdan veya ben tam olarak açıklayamadığımdan böyle bir yorum yazdım zaten. Orada aile ve şahsi görüşler geçtiğinden böyle bir arzuda bulundum. :) Zaten konumu düzenlemiş bulunmaktayım oraya karşıdaki kişi ile diyalog kurduğumu da yazmış bulunmaktayım...

Henüz tecrübem aylar seviyesinde olsada yayaların nasıl bu kadar öngörüsüz hesapsız yüksek risk alacak şekilde trafikte hareket ettiklerini anlamaya çalışırken en büyük tespitim şu oldu: Algı ! Kendimde yaya topluluğunun sadık ve ayrılmaz bir parçası olarak yaya,bisikletli veya şoför iken algimiz bulunduğunuz hıza, konuma göre değişiyor. Yolun kenarından bisikletle giderken sizin hattinizda üzerinize doğru gelen bir yaya kaldırım boş olsa bile yolunuzdan hemen çekilmiyor çünkü dünya ona göre yaya hızında ve siz uzaksınız. Size göre ise yakın ve hala neden yolunuzda diye söylenmeye başlamak üzeresiniz. Bir çok durumda bisiklet sürerken yaya olduğunuzu yaya iken bisiklet sürdüğünüzü hayal edin. Biraz daha dikkat için faydası olacaktır.
Geçmiş olsun .

@waafy
Çok güzel bir yazi olmuş. Teşekür ederim :)

@Paramedik112
Teşekkür ederim.

@Bianchi tdl 1300

Sizin durumda bana göre %100 hatalı sizsiniz. Her ne kadar bisiklet yolu azlığından çoğu zaman trafiğe çıkmaktansa kaldırımdan gidiyor da olsak kaldırım tamamen yayalar için yapılmış alandır. Burada bisiklete bindiğinizde 10 kişilik de yer olsa her zaman öncelik yayalarındır ve her zaman önünüze çıkacak yayalara dikkat etmek ve temkinli, yavaş gitmek durumundasınız. Yayalar, yaşı ne olursa olsun kaldırımda bisikletin geçme ihtimaline göre hareket etmez özellikle de çocuklar. Siz de şanslısınız ki kızgın bir anne babaya rastlamamışsınız. Size de geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun. yolları kontrol etmek daha dikkatli olmak her zaman iyidir. kask emniyet kemeridir.:harika::harika::harika::harika:

Musibet nasihatin değerini göstermiş gibi ;) geçmiş olsun

@Bekir EREN
Teşekkür ederim. Tabi ki kasksiz yolculuğa Hayır :)

Geri