Scudo Sports

Yayalarla başım belada

Hocam ben genelde hergün Atatürk Bulvarını gidiş dönüş turluyorum. Dediğin gibi çarşı içinden geçerken yayaları gözlemlemekten ve takip etmekten bisiklette harcadığımdan daha fazla kalori harcıyorum. Özellikle tramvay yoluna paralel bir güzergah belirliyorum ve önüme atlayacak yayaları zille uyarıyorum. Bazı yayalar o kadar dikkatsiz ve algıları zayıf ki dibine kadar zile bassam da duymuyor bakmıyor görmüyor. Ya da tam önüne geçip duruyor. Bir de şehrimiz çok kalabalık ama bunlarla uğraşmak zorundayız.

Scudo
Çoğu yorumu okumadım ama size tek bir tavsiyem var. Bisikleti araba gibi kullanın. Özellikle şehir içinde, arabalar nasıl harkete ediyorsa sizde aynı şekilde hareket edin. Gerekirse şeridi kapatın. Ben böyle kullanıyorum İzmir ve Antalya trafiğinde Allaha şükür şimdiye kadar kaza yapmadım. Ha bu hiç kaza yapmayacağınız anlamına gelmez ama ihtimalleri en aza indirir.

Bir de kaldırımdan yola inip ondan sonra soluna bakan insanlar var. Kaç kere kaza atlattım bunlar yüzünden, arkadaşım kaldırımdan inmeden bakamıyor musun yola ? Bu ülkede yıllardır bisiklet kullanılıyor alışın artık.

Geri