Scudo Sports

Yaşım 16 hedefim profesyonel bisikletçi :)

Fethi Uzun

Üye
Tepki
2
Bisiklet
Bisan
Merhabalar 16 yaşındayım meslek lisesinde yiyecek-içecek bölümü okuyorum.
Başlıkta belirmiştim prof. bisikletçi için yaşım geçti mi ? Geçmediyse bir kaç soru sormak istiyorum
  1. Nasıl çalışmalıyım ?
  2. Nerelere başvuruda bulunmalıyım ?
  3. Lisans çıkartınca ne oluyor ? (Sağlık ocaklarında muayenesiz verilen raporlar)
  4. Bodrum'da resmi bisiklet kulübü yok.Ne önerirsiniz ?

Birde bisikletim bu maddi durumum fazla iyi olmadığı için 700-1500 TL lik bisikletlere alamıyorum.Bunla çalışacağım sorun olur mu ?
http://m1304.hizliresim.com/18/t/mfujf.jpg

Scudo
Yaşın birçok pronun Bisiklete düzenli bir şekilde binmeye başladığı yaşlar, futbol veya diğer takım sporlarında yaş daha kritik önem taşır, bisiklette böyle birşey yok. Misal ben 17 yaşımda düzenli kullanıma başladım şuan 21 yaşındayım ve yarışlara katılmam için bir engel yok yani ferdi mücadele edebiliyorsun ulusal yol ve mtb yarışlarında. Şayet takıma girmek istiyorsan, ülkemizde tek bir kıta takımı var o da konya torku şeker spor bunun dışında belli bir sayıda spor kulüpleri de mevcut. Ama profesyonel oldum demek, uğraşını hayatın bir parçası, düzeni haline getirmen demek, sadece antrenmaların değil aynı zamanda yemen, içmen, eğlenmen vs dikkat etmen demektir. Yolun açık olsun, başarılar dilerim. Bunu sürmeye devam et düzenli bir şekilde, sonrasında düşünürsün, kask eldiven bunları unutma, sana tavsiyem yerel bir bisiklet klübü varsa ona girmen.

@Harun Sayı

Cevapladığınız için teşekkür ediyorum.

Futbolla yeteneğim yok o yüzden hiç denemedim :). Yerel bisiklet kulübü resmi değil sadece kendi aralarında turlar düzenliyorlar.
Buraya bakarsanız anlarsınız :) (link)

''ferdi mücadele edebiliyorsun ulusal yol ve mtb yarışlarında.'' bunun hakkında bir kaç sorum olacak

Bu yarışlara girmek için lisan gerekiyor mu ? lisan gerekiyorsa yaş sınırı var mı ?
Bu yarışlar nerede oluyor kaç yaşındaki kişileri alıyorlar ?

yol bisikletçisi mi dağ bisikletçisi mi olmak istiyor musun?

@emircan Başbuğ06

yol bisikletçisi olmak isiyorum

bu bisikletle 3 ay kadar yuksek.kadans valis bence sonra ikinci el 500 tl lik bir yol bisikletine gecersin antrenman bilgim pek yok o konuda cem unden abimiz bayagi iyi.

@emircan Başbuğ06

Cem Unden abinin profil linkini verir misin ?

Öncelikle bu spor malzeme sporu olduğu için parasız zor bu işler .

(link)

@Cem Unden

Abi İtalyanca bilmiyorum Türkçesi var mı ?

@Fethi Uzun

Bende İtalyanca bilmiyorum ; Google translate ile İngilizce , Türkçe cümle cümle kelime kelime çevirerek çok şey öğrenebilirsin . Ben bu sayede pek çok İtalyanca kelime öğrendim ; örneğin riscaldimento = ısınma demek . Biraz çaba göstermek lazım ; kaynaklar hep yabancı ,. Türkçe birşey bulamazsın .Çaba gösterirsen , araştırmaya ve sormaya başlarsın ; daha çok şey öğrenirsin . Bize de anlamadıklarını sorarsın . Bu antremanda kaç km sürdüğün değil , kaç saat sürdüğün ve tempolar önemli ? BICI = bisiklet antremanı yapılacak günleri gösteriyor ,

örneğin
PRIMA SETTIMANA = ilk hafta
costruzione = temel hazırlık

FL = Fondo Lento, agilità 60% del proprio limite, 100 rpm, rapp. 39 ( Hafif tempo , kalp %60 max , 100 kadans , ön küçük dişli 39 )

Esempi di tabelle

* Ciclo di 4 settimane di costruzione con possibilità di ripetere 2 volte di seguito questo mesociclo.

PRIMA SETTIMANA ( CARICO )

LUN = BICI 1h30' FL PIANURA
MAR = BICI 1h40'( 20'FL+5 rip SFR 3'x 3'rec + 15'FL+ 4 rip ME 3'x 3')
MER = BICI 2h CON 1 SALITA ME SAL
GIO = BICI 1h30' FL PIAN SCARICO
VEN = BICI 1h30' ME PIAN + ME COLL
SAB = RIPOSO
DOM = BICI 2h30' LUNGO CON SALITE NON TROPPO TIRATE

SECONDA SETTIMANA ( CARICO )

LUN = BICI 1h40' FL PIANURA
MAR = BICI 1h40'( 15'FL+ 6 rip SFR 3'x 3'rec + 15'FL+ 4 rip ME 3'x 3')
GIO = BICI 1h40' FL PIAN SCARICO
VEN = BICI 1h40' ME PIAN + ME COLL
SAB = RIPOSO
DOM = BICI 2h40' LUNGO CON SALITE NON TROPPO TIRATE

TERZA SETTIMANA ( CARICO )

LUN = BICI 1h50' FL PIANURA
MAR = BICI 1h50'( 15'FL+ 7 rip SFR 3'x 3'rec + 15'FL+ 5 rip ME 3'x 3')
GIO = BICI 1h50' FL PIAN SCARICO
VEN = BICI 1h50' ME PIAN + ME COLL
SAB = RIPOSO
DOM = BICI 2h50' LUNGO CON SALITE NON TROPPO TIRATE

QUARTA SETTIMANA ( SCARICO )

LUN = RIPOSO
MAR = BICI 1h30' PIAN. FL
MER = BICI 1h30'FL-ME PIAN.
GIO = BICI 2h FL-ME COLL
VEN = BICI 1h30'PIAN. FL
SAB = RIPOSO