Scudo Sports

Yaşamış Olduğum Olay ve Bisikleti Bırakışım

Bu adamların hepsi cezasını bulacak. Bu dünyada zerre kadar iyilik yapan, karşılığını alır; zerre kadar kötülük yapan da karşılığını alır. Bu tip durumlarda, sabredip olaydan mantıklı sonuçlar çıkarmak gerek. Karşıdaki suçlu ama bizim onları engelleme şansımız yok. O halde daha farklı tedbirlerle kendimizi korumamız gerek. En başta kask, eldiven,mümkünse dizlik-dirseklik gibi çözümler gerek. Plakayı keşke alma imkanımız olsaydı. Bölgede kamera olmasa da caddenin ilerisindeki kameralar işe yarar. Polis ne suçluları bulabiliyor. Olayın yalnız saat ve dakikasını, mümkünse saniyesini bilmek yeterli. İleriden belli bir süre sonra geçen iki kişi binen motorlular tespit edilebilir. Burada olasılık 1/tespit edilen motorlu sayısıdır. Eğer yaklaşık dakikayı biliyorsanız olayı çözebilirsiniz.

Scudo
@Ertuğrul
Teşekkür ederim , bisiklet benim için vazgeçilmez bir hobidir diyordum fakat son dönemlerde yaşadığım olaylar beni o kadar çok soğuttu ki anlatamam size. Bu yüzden kararım kesin. Üzüleceğim fakat canımıda almadan bırakmalıyım diye düşünüyorum.

@aligüler
kesinlikle haklısınız , evet Türk Genci diye vurgulamak istediğim malesef geleceğin gençlerinin fuzuli olduğudur. Ama cezalar malesef yetersiz kalıyor , beni hiç düşünmeden itip düşüren bir mahluk , yarın bir gün hiç düşünmeden bir başkasına da saldırabilir.

@Enes Gürel
Olay o kadar çabuk oldu ki ben gözlerimi açıp motorlulara doğru baktığımda çoktan gitmişlerdi..
@Emre Sertkaya
İsterse benzinin litresi 100 tl olsun , bunu yapan hayvanlar asla bitmeyecektir.
@Tuğrul T.
Teşekkürler.Bende çook sövdüm ama bir fayda etmedi..

@Emre Sertkaya

Burada birbirimizi boşuna yiyoruz. Milletin BİSİKLETTEN HABERİ YOK! İlk önce bi devlete tanıtacaksın bisikleti sonra şöyle yapın böyle yapın vs. diyeceksin. Bisikleti nasıl tanıtacağız derseniz Bir konuya yazdığım mesajda bunları anlattım: "Ve birde biz bisiklet kültürü oluşmasını istiyoruz öyle değil mi? Bun un için en başta birçoğumuzun kaçırdığı şey var insanlara bisiklet hakkında bilgi vermek. Mesela ben bundan 5 ay kadar önce çift amortisörlülerin iyi bisiklet olduğunu sananlardandım. Ama forumla tanıştım hiç bilmediğim şeyler öğrendim spd pedal, hidrolik mekanik disk fren, sram, shimanonun serileri yüksek kadans vs. vs. Tabi ilk başta bunlarla girmek olmaz iyice kafalar karışır ve bisikletten soğurlar. Ama broşurler basıp direklere yapıştırlan ilanlardan basıp vs. o ilanlara da; "bisiklet alırken rastgele almayın! sandığınız gibi çift amortisörlüler iyi değildir!" Gibi basit ama etkili ibareler koyup bir internet sitesi açıp oraya da kategoriler koyup (bilinmeyenler, bisiklet alacakken dikkat edilecekler, bisikletin yararları vs. gibi) bu broşürlerede "daha fazla bilgi ve bilinmeyenler için sitemizi ziyaret edin!" deyip bu broşürleri olabildiğince dağıtmak ve MEB le de iletişime geçip okullarda dağıtımını sağlamak sokaklara işlek yerlere yapıştırmak vs. çok çok yararlı olacaktır. Bunun için aramızda para toplayabiliriz hatta isterseniz konu açayım oradan devam edelim bu konu için? Birde bisiklet konulu birçok video çekip haber sizsiniz gibi TV programlarına göndermek (bisiklet sürerseniz konsantrasyonunuz artar gibi çekici cümleler içeren) toplumun bilinçaltına bisiklet kültürünü yerleştirir. "Bisiklete saygı istiyoruz!", "Kahrolsun arabalar!" gibi sloganların yerine "trafikte hepimiz kardeşiz" gibi sloganlar bunun için etkili olacaktır. Ve önceki yazdıklarım topluma bisiklete saygıyı otomatikmen aşılar. Birde "70 yaşındaki dede bisiklet sürüyor ne kadar şaşırtıcı" gibi başlıklar yerine "Bisikletin yaşı yoktur herkes kullanabilir" deyip fotoğraflar koyabiliriz 7 den 70 e (dağ bisikletinden, yol bisikletine). Dediğim gibi: Sevilen olmak istiyorsak sevmeliyiz. Ha, derseniz o beniz sevmiyor vs. bende ona söverim, ama öylede hiçbir yere varamayız. Bizim yaptığımız köprüde karşılaşan inatçı keçilere döner. Tamam o yanlışları bende yaptım ama biran önce bunları terkedip, adam size pencereden bağırıyorsa küfür bile etse tamam ama güzel kardeşim, diye cümleye başlayın adamda anında yumuşayacaktır ama kendinizi ezdirmeyin ama sabırlıda olun."

İşte böyle tanıtacağız. Birde aileye düşen bireysel araba kullanımını sınırlandırsalar çok iyi olacak.

Türk genci diye vurgulamak çok yanlış. Münferit bir olaya sebep olarak tüm toplumu suçlu göstermek gibi oluyor.

Nereli oldukları üzerlerinde yazmıyordu değil mi; tıpkı plakalarının olmaması veya tespit edilememesi gibi.

Serseri desek, alçak, it kopuk vs. desek daha uygun olur.

Eğer onları yakalamak istiyorsan, camları filmli bir araca birkaç kişi bin, emanetleri de hazırla. Sana tekme atılan yerde, aynı saat ve benzeri günde pusuya yat. Emin ol oradan tekrar geçecekler.

@Salih Kü

Saldırıya uğradığım yerde çok yerleşim birimi olmadığı için kamerada yoktu. Komutanlara sordum fakat onlarda ' burada kamera yok ' dediler.

@Özgür Türker

Türk Genci diye vurgulamak istedim çünkü geleceğin gençliği çok ama çok bozuk. Ben doğrudan tüm gençliği yargılamıyorum ama malesef büyük bir çoğunluğu ipe sapa gelmez derecede..

Aslında jet yakıtı mazot gibi birşey ama yaklaşık üçte-dörtte biri fiyatına. Uçaklara yakıt ucuza satılıyor. Böyle bir çözüm benzine falan da bulunabilir. İşyerinden bir kart istenebilir şirketler için, ailesiyle tatile gidenler mesela muhtemelen çalışan insanlardır. O adam da mesela işyerini gösterip alsın, gibi. Böyle motorla gezen işsiz, belki ehliyetsiz insanlara yakıt verilmesin. Üniversiteye giden adam da mesela üniversiteden kart alsın.

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
1 ayda 3 olay oldu diye bırakılmaz bana sorarsan da. Biraz ara ver, bir tatile çık gel, ya da başka rotalar bul, vs. ne bileyim, olmadı o tipleri yakalatmaya çalış, ama bırakma derim. Geçmiş olsun.
Mehmet Bey'in yazmış olduğu atasözüne katılıyorum.

• Beğen
çok geçmiş olsun ,bende bisiklet sporu yapmayı düşünüyorum ama bu tür olaylarda tedirgin edebiliyor

@Serden Us
Teşekkürler , ama Eskişehir'de bu tip yaratıklar gerçekten çok fazla var..
@Ahmet Hüseyin S.

Bizler her ne kadar dikkatli olsakta böyle hayvanlar malesef her yerdeler..

@Serden Us

@Alper Gencan

Türk Genci diye vurguladığım kısım sanırım yanlış anlaşıldı. Bende değiştirdim :)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
amma taktınız şu türk genci lafına da yahu. bu lafa tepki gösterenlerin bazıları muhtemelen yeri gelince de türkiyedeki herkes türktür diyorlardır. sahi zaten anayasamız da türkiye vatandaşlarının hepsine türk demiyor mu?

eee, sıkıntı nerede o zaman? türk genci demesi neden bu kadar sorun oldu? hadi onu ingiliz genci yapalım. noldu mutlu oldunuz mu?

@Engin ATAL

Çok sorun değil. Eğer şehirler arası yollar gibi biryer değilse mutlaka yol üstünde kamera vardır. Ama öyle bir yolsa iş zor.

• Beğen
@Engin ATAL

Bu başlık tüm Türk gençlerini kötülemek için açılmış görüntüsü yaratıyor. Halbu ki; eğer yanında bisikletli ölümleri dursun eylemine katılan mangal yürekli babayiğit birkaç genç olsaydı ve o motorluları ayağının altında ezseydi böyle olmazdı. Emin ol herkes böyle değil !

Yukarıda vermiş olduğum yöntemi uygularsan yakalarsın. Geçmişte gece çarpıp kaçma sebebiyle oluşan bir olayda, yukarıdaki mesajımdaki tekniğe benzer yöntemle çarpıp kaçanı yakaladık ve burnundan fitil fitil getirttik. Bu yöntemi dene, emin ol yakalarsın. Bu arada çok geçmiş olsun. Umarım o çakalları yakalarsınız ve yaptıkları çakallığın alçaklığın karşılığını sorarsınız.

• Beğen
Az önce dışardan geldim,arabanın bitanesi zaten yol dar,hızı nerden baksanız 60 km/s, önüne bir çocuk çıkmasını düşünemiyorum.

bir arkadaşımızın biri benim düşünceme çok basit demiş,en basit örnek yukarıda yaşanan,sizleri tenzih ediyorum ama,binlerce bu tür serserilerle dolu memleket,takılsan başın belaya girecek..

düşündüklerimin arkasındayım,evet benzinin litresi 20-30 tl olsun,herkes araç kullanamasın..! yada psikoteknik şart olmalı..

memletimiz de ne ucuz ki,varsın benzin de pahalı olsun...

• Beğen
@Ertuğrul

Konu o değil kardeşim . Benzın fıyatını arttırarak araç sayısını azaltmanın ne kadar mantıksız oldugu . Sen benzın fıyatını 100 lira yapsan bile arabayı kullanan yıne kullanacak . Benzın fıyatını arttırırsan çoğu şeye zam gelir . Arabası olmayan adam da zarar gorur.

• Beğen
@mtkeskin

bence sıkıntı da buradan kaynaklanıyor zaten.
o polise güveniyor olsak bu kadar sinirlenmeyiz. kaldı ki polis görevini layıkıyla yapmış olsa belki de bu durum hiç yaşanmayacaktı. o polisin gücü malesef yalnızca garibanlara yetiyor.

@Emre Sertkaya

Arabası olmayan vatandaş,trafik kazasından zaten zarar görmüyor mu,aynı zamanda tacizlerine maruz kalmıyor muyuz,bir çok arkadaşımızı trafikte kurban etmedik mi?

Benzin fiyatları artarsa,varsayım üzerine konuşursak,insanlar bisiklete yönelir, hemde sporunu yapmış olur,

Çevreye zarar vermemiş olurlar.

Her önüne gelen araç alıyor,sonra insanlara dolaylı yönden zararları oluyor..olmayanlarda var,istisnalar hariç tabi..

Benim doğrularım sana mantıksız gelebilir,senin düşündüklerinde bana mantıksız gelebilir..

Geri