Scudo Sports

Yarışlar için en kötü bir yol bisikleti ne kadar ?

ömerr

Aktif Üye
Tepki
82
Evet arkadaşlar.Yarışlarda beni geride bırakmayacak bir bisikleti en ucuz kaça alabilirim ? 0 veya 2.el.
Ve marka/model önerileriniz nelerdir ?

Scudo
Kullanıcılar daha iyi bilirler fakat öncelikle karbon olması gerekiyor.
Bisikletçiden duyduğum kadarıyla yarışlarsa ağırlık sınırı 7.2kg mış.
Ve f1' den de bildiğimiz üzere, yarış firmaları bu sınırı tamamen kullanmak ister.
Bisiklet markaları 7.2kg' a denk ürünler ile(bu ağırlık şartı doğruysa) katılım göstereceklerdir.
Diyeceğim o ki, yol bisikletin 9-10 kg ağırlığa sahipse baştan kaybettin :D

• Beğen
Tepkiler: ömerr
Bu tamamen sizin bütçenize ve bisikletle uyumunuza bağlı.Ülkemizdeki yol yarışlarına dişli oranları uygun bir yarış bisikleti ile katılabilirsiniz.Yarış biskletinde en çok dikkat etmeniz gereken konu jant ve lastiklerdir.Ne kadar akıcı olursa o kadar lehinize olur.Bunun dışında yeni başlayan biri için kadro karbon olmuş,çelik olmuş (kendinizi ne kadar iddialı gördüğünüze bağlı tabii) farketmez.Ben sadece yarışlara girip tecrübe kazanmak istiyorum diyorsanız.Standartlara uygun bir bisiklet iş görür.

8'li Sora donanımlı 2.el bir Bianchi yarış bisikleti 500 tl civarında alınabilir.Tabi jantları da ona göre olur.

• Beğen
Tepkiler: ömerr
Teşekkürler.500 TL değil de 1000 - 2000 TL arasında bir bisiklet almayı düşünüyorum.Eğer temiz olursa ve görürsem bisikleti 2.el de olur.Eğer 2.el olursa zaten 8.5-9.5 kg arasında bir bisiklet alabilirim.0 olursa da yine aynı kilolarda alabilirim sanırım.Dediğiniz karbon kadrolu bisikletler çok pahalı gelir bana.4000 TL falan veremem yani.
Giant Defy,Cannondale Caad9,Scott Speedster S30 (CD18) veya Corratec Dolomilit 0 veya 2.el alabilirim.Yarışlarda uzun süre idare eder bunlar heralde beni ???

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
@ömerr

1000-2000 TL arasında 105 donanımlı temiz bir scott s30 alabilirsiniz.

Geri