Scudo Sports

Yarışçılar bakar mısınız

@uguryilmaz144

O size bağlı esasında; genelde insanlar ayağa kalktığında nabız çok hızlı yükselir ve böyle sizi kırmızı noktaya götürür ve geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz, oturarak daha çok güç uygulamak için kendinizi zorlamanız daha avantajlı ama bunun için de kalçalarınızın ve genel olarak dizlerinizin güçlü olması gerekir yoksa ileride problem olur, yani kendinizi tanıyarak ve deneyerek bunu kendiniz bulmanız gerekiyor bana göre :harika::harika: Eğer boy-kilo ortantınız normal veya zayıfsanız ayakta sürebilmeye alıştırmanız avantajlı olacaktır çünkü daha fazla güç uygulayabilirsiniz bu pozisyonda...

Scudo
Arkadaşlar konuyu trollemek isteyenler başka foruma geçsin. Adam ne yazmış siz neler yazmışsınız. Soruya cevap verebilen var mı acaba ? ( açıklama yapan arkadaşları tenzih ediyorum )

Prensibim yokuşu durmadan çık nasıl çıkarsan çık olup 39/32 kombinasyon 70-80 kadans çevirebilirsem 1 saati geçecek olsa da 10 km yi yaaavaaaş yaavaaş çıkmaya çalışırım. Yarışçı değilim olmaya da çalışmıyorum (yarışçıdan kastınız yarış-yol bisikleti kullanan anlamında değil diye düşünüyorum)

@uguryilmaz144

ben böyle durumlarda ayağa kalkıp 15-20 saniye fazla zorlamadan sanki vücudumu esnetiyormuş gibi sürüp sonra tekrar oturuyorum. kaslar biraz farklı çalışınca kısa süreli de olsa - belki yokuşu ya da sert eğimi aşana kadar - durumu kurtarıyor. ama aynı eğimde bitmek bilmeyen bir yokuş söz konusuysa hiç o duruma düşmeden oturarak düşük vites ve orta-yüksek kadans yapmakta fayda var. ha bir de yokuşun bitmesine ne kadar kaldığını görmek yerine 5 metre önünüze bakın. yoksa ileriyi görmek çektiğiniz çilenin bitmeyeceğini düşündürerek daha erken yorulmanıza neden olur. siz tükendiniz ve bisiklet artık yürümüyor mu? o zaman inip 5 dakika dinleniyorsunuz ya da yürüyerek elinizde çıkartıyorsunuz. neticede sizi ekranlardan seyreden izleyicileriniz ya da desteğini geri çekecek sponsorlarınız yok.

Geri