Scudo Sports

Yarış tipi bisiklet seçimi 6500-7500 bütçe

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/07/cba403b44d23c10f7fc93494f4e99a51.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/07/1a505113535d524c48feb593bdabd5aa.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
Scudo
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/07/b6cce74dfba715aabad12c0060fdb2ab.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/07/4e20d8dbd4d770fcd194597624a5a51e.jpg

Güle güle kullanın.
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla gidon olması gerekenden aşağı bakıyor. Onu biraz yukarı doğru çevirirseniz daha iyi olur.

Gidonun alt ucu yere paralel olacak şekilde olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
@bkaan

Hem tarmac hemde roubaix orda denedim , seçim sonucu biraz mevcut bisiklet boyu ile ilgili oldu . Yolların durumundan dolayı bu daha iyi oldu diye düşünüyorum. Ayrıca diğer arkadaşlarada teşekkür ederim

@caner ünsal

İlerde jant setini değiştirme düşüncem var fakat önümüz kış ancak yaza bu düşünceleri gerçekleştirebilirim

@Gökhan Toros

Sabah sürerken bende aynı şekilde aşağı baktığını fark ettim sele yüksekliğini de yanlış yapmışım onu da değiştireceğim .

@Cem Bayıll

Teşekkür ederim. reflektörleri çıkarabilirim gece sürmeyeceğim için çok sorun olmaz diye düşünüyorum

@Erdal YILMAZ

Yok aynı modelin farklı tipi

(link)

tam iyi paraymış diyordum ki aynı seriden şu bisikletin fiyatını görünce ucuza almışsınız demekten başka çarem kalmadı (link) dikkatli sürün

Fiyatı pazarlık ile peşin aldım . Alete iki üç gündür biniyorum. Sürüş stiline alışmaya çalışıyorum

Güle güle kullanın darısı basımıza insallah. Bisiklet cok kaslı duruyor maşallah.

@Nefer
neler hissettiriyor böyle bir bisiklet..km de ortalama ne kadar daha hızlandınız..zertz teknolojisi nasıl bir şey? hadi ama azıcık anlatın bize bu modeli :)

Bisiklet ilk sürerken zemin bozukluğunu hissettiğim için kötü zemin ile ilgili kaygılarım vardı ama zaman ile alışkanlığın da etkisi ile çok fark etmemeye başladım , bisikletin önde 2 aktarıcılı olmasından dolayı yokuş çıkarken daha fazla efor sarfetmek gerekiyor . Bisiklet ile yapısından dolayı yüksek kadans sürmek çok daha kolay . Bu bisiklet sayesinde 5-10 km arası daha hızlı gitmeye başladım . Kadans alışkanlığından dolayı Ghost bisiklette epey hızlandı . Zert teknolojisinin ne işe yaradığını anlamış değilim muadili Tarmac gibi bir bisiklet sürersem ancak aradaki farkı söyleyebilirim. Benim gibi asfalt dışında bisiklet sürmeyenler için tavsiyem yol bisikletlerine yönelmeleri . Diğer bisikletim Ghost şu an bana epey yavaş ve hantal gelmektedir. Hatta ilk fırsatta lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum.

@Nefer

Ben şahsen Wilier'e bayıldım :eek: tabi kullananlar daha iyi bilir:)

@Nefer

Çok teşekkürler..

Bisikleti aldığımdan beri düzenli bir şekilde sürüşler yapmaktayım . Her bisiklet sever gibi modifikasyon yapma isteği duyuyorum :). İşte bu nedenle yeni konu açmak yerine bu konudan kafamı kurcalayan bir soruyu bilenlere sormak istiyorum. Ben ilerde Campagnolo marka aktarma seti almak istiyorum fakat ilk önce jant ve lastik setini değiştirmek daha doğru geliyor. Bisikletin üzerinde Shimano ürünü Tiagra ve 105 li karışık bir set var .Bu doğrultuda Shimano uygun bir jant seti alırsam ilerde Campagnolo da kullanmam mümkün olur mu ?

Maalesef mümkün olmuyor. 11'li sistemlerde Campagnolo ile Shimano (ve sram) farklı genişlikte zincir ve ruble kullanıyorlar. Birbirleri ile uyumlu değiller.

Peki ne tavsiye edersiniz , Buna uygun bir çözüm bulunamaz mı

Nefer bey zaten jant seti ve grup seti değiştirecekseniz o kadar yatırımın yanında almış olacağınız shimano uyumlu da olsa jant seti için free hubuda yenilemek yapacağınız güncelleme harcaması yanında çok ufak kalacaktır. O gün geldiğinde campagnola uyumlu freehub alarak jant setinizide yeni alacağınız grup set uyumlu hale getirebilirsiniz.

Campagnolo grup set uyumlu jant seti ile beraber freehub dediğiniz şeyi alırsam eğer mevcut Shimano grup seti mi kullanmaya devam edebilirim . Doğru anlamış mıyım acaba

Ayrıca ilerde yeni Campagnolo grup seti free hub çıkarıp direk kullanabilir miyim

Nefer bey freehub dediğim parça arka dişlinin janta takılmasını sağlayan parçadır. Siz şimdi shimano uyumlu jant seti alsanız bile ileride campagnola sete geçmek isterseniz bu freehub parçasının campagnola arka dişli ile uyumlu olanını alıp takarak aynı jant setinizi yeni grup setinize uygun hale getirerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Jant üreticilerinin campagnolo ve shimano-sram uyumlu freehubları mevcuttur , hangi jant setini hangi grup set ile kullanmak isterseniz ona göre gerekli freehubuda alarak istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Geri