Scudo Sports

Yarış gündemi

Dün UAE turunun ikinci etabı yapılmış ve Caleb kazanmış etabı..Geçen senede,aynı etabı Caleb kazanmıştı galiba..
Bugün yapılan etabı da Adam Yates almış..Pogacar'a fark atarak kazanmış..
Chris Froome'da yarışıyor bu turda..Genel klasmanda 106.sıradaymış..
4 etap daha var..

Scudo
UAE turunun 3.etabını Adam Yates kazanmış..6 km kala yaptığı atakla,iyi bir fark yaratarak kazanmış..
4.etabı Dylan Groenewegen kazanmış..Form tutarsa,rakiplerinin işi zor..Bu arada bu etabın ilk 5'i de süperstarlardan oluşmuş resmen..Gaviria,Ackermann,Bennett,Caleb..Tura,ne kadar yıldız varsa gelmiş..
Bugün yapılan 5.etabı da,ev sahibi takımın süperstarı Tadej Pogacar kazandı..Kazandı diyorum,etabın tekrarını izledim..Etap sonu harikaydı..Yokuşta iyi sprint atabilen Alexey Lutsenko'yu,son anda Pogacar geçmesini bildi..Pogacar müthiş iyi gidiyor..Yalnız 3.etapta,Yates'ten o farkı yemiyecekti işte..Bunlara dikkat etmesi lazım..
Yarışın bitmesine 2 etap kaldı..

Cumartesi günü de klasikler başlıyor..Cumartesi ve pazar,Eurosport'ta öğleden sonra canlı yayınlar var,bilginiz olsun:harika:

Bugün yapılan 5.etabı da,ev sahibi takımın süperstarı Tadej Pogacar kazandı..Kazandı diyorum,etabın tekrarını izledim..Etap sonu harikaydı..Yokuşta iyi sprint atabilen Alexey Lutsenko'yu,son anda Pogacar geçmesini bildi..Pogacar müthiş iyi gidiyor..Yalnız 3.etapta,Yates'ten o farkı yemiyecekti işte..Bunlara dikkat etmesi lazım..
Yarışın bitmesine 2 etap kaldı..
Virüs sebebi ile son kalan 2 etap iptal edilmiş

• İnanılmaz
Tepkiler: Hami Bulut
Bu sene birçok yarışın iptal edileceği konuşuluyor. 1 sene boyunca heyecanla beklediğimiz yarışları seyredemeyeceğiz galiba😔

Yarın 4'de Omloop Het Nieuwsblad yarışını eurosport 2 kanalından Türkçe olarak izleyebilirsiniz..Bahar klasikleri denilen yarışlar,yarın başlıyor yani..Geçen sene Zdenek Stybar kazanmıştı yarışı..
Bu tür yarışlarda,yarışın akışı,seyir zevkini çok etkiliyor..Geçen seneki yarışta da gördüğünüz gibi,kaçış grubu içinden kaçan birini,geride kalanlar yakalamak istemeyebiliyorlar..''Önde sen çalış'' muhabbeti ediliyorken,önde kaçan kişi arayı açarak yarışı kazanabiliyor..Bu da izleyicilerin aslında tatsız bir yarış izlemelerine neden olabiliyor..Her zaman da böyle olmuyor tabi..Bazen iki kişi kaçtığında,bu iki kişi aralarında anlaşıp çalışabiliyorlar..Umarım yarın,tatsız bir yarış izlemeyiz..Rekabetin bol olduğu,son ana kadar heyecanın devam ettiği bir yarış izleriz..

Yarışa Van der poel katılmıyor..Geçen senenin yol yarışları Dünya şampiyonu Mads Petersen katılıyor..Kazanması zor ama..
Wout Van Aert yarışta var..Sakatlığı tam olarak geçtiyse,favorilerden..
Alexander Krıstoff,bence favorilerden..Geçen senenin kazananı Stybar ve Paris Roubaix kazananı Gilbert,favorilerden..
Favoriler;
(link)

Omloop yarışını Trek takımından Jasper Stuyven kazandı..Yarışta favori isimler,geride kaldılar..Öndeki çekişmeye katılamadılar..Hakikaten çok zor bir yarış..Favori de olsalar,bu insanlara ''niye geride kaldın?'' denmeyecek kadar zor bir yarış..
Öndeki çekişme iyiydi ama dediğim gibi yıldızlar geride kaldığından,beklenen gibi olmadı işte..İki Belçikalı son ana kadar savaştılar ve biri kazandı..Kazanan isim Jasper Stuyven'de geçmişte Kurne'yi kazanmış bir isimmiş..Klasikçiymiş,favoriler arasında da gösterilmiş..Trek ve Jasper Stuyven için çok önemli bir başarı.. :harika:
(link)

''Kuurne Brussel Kuurne'' yarışı az önce bitti ve yarışı Quick step'in,sanırım rulörü ''Kasper Asgreen'' kazandı..Kasper bitime 30 ya da 35 km kala atak yapanlardan birisiydi..Yanındaki iki ismi silkeledi ve yalnız kaldı..Uzun süre tek başına direndi ve kazandı..Ben kesinlikle kazanamayacağını düşünüyordum,çünkü pelotonla arasındaki fark çok azdı..Peki,ne oldu da peloton bu çok yorulmuş 1 kişiyi yakalayamadı?Kasper'in takım arkadaşları,o kadar kurnazlar ki,bir ya da iki manevra ile pelotonun hızını kesmeyi başardılar..Bahsettiğimiz takım da Quick step yani..Bu işin uzmanlarının olduğu bir takımdan bahsediyoruz..!
Özellikle finiş çizgisinden önceki son dönüşe dikkat ettim..Eğer yanlış görmediysem,orada 2 kişinin iyi yer tutması ve geriden gelenlerin önünü kesmeleri,Kasper'in kazanmasını sağladı..

Benimde dikkatimi çekti 10 sn farkı kapatmadı peloton.

@Triban Kasper Asgreen ortalamanın üzerinde bir zamana karşıcıdır.Kaçış yaptığında yakalanması kolay değildir.Zaten peletonun kaçışta Kasper gibi bir rouleurun olmasına izin vermesi çok ilginç.:ssrtcbya:

geçen sene Bob Jungels, bu sene Kasper Asgreen gerçekten çok güzel performanslar sergilediler. iki senedir de ucu ucuna solo ataklarla kazanılan, yılın ikinci klasiği Kuurne-Brussels-Kuurne de rüştünü kanıtlama noktasında çok mesafe kaydetti ve izlenme oranıyla beraber profilini de güzel seviyede arttıracaktır.

Son virajdı sanırım, sola dönmek yerine 2 yarıştı dümdüz yardırdı gitti onlara ne oldu acaba merak ettim :) Tabiki organizasyonu yapanların o yolu kapatmamış olmalarıda ayrı bir sorun :)

Son virajdı sanırım, sola dönmek yerine 2 yarıştı dümdüz yardırdı gitti onlara ne oldu acaba merak ettim :) Tabiki organizasyonu yapanların o yolu kapatmamış olmalarıda ayrı bir sorun :)

Bazen herhangi bir iddiası olmayan , tek görevi klasik spesiyalisti takım kaptanına çalışmak olan bazı yarışçılar görevlerini bitirdiklerinde yarışı bitirmeyi umursamıyorlar , kısa yoldan takım otobüslerine veya otele gidebliyorlar.Mesela Milan San Remo'da son yokuş Poggio'yu çıkmak zorlarına gidiyor,üşeniyorlar yarışı birakıveriyorlar.:D

Peki bu iki yarışçı çok mu gerilerdeydi? Böyle bile olsa son virajı geçip yarışı bitirebilirlerdi.

Bazen yarışçılar Milan San Remo, Ronde gibi Monumentleri bile umursamıyor; kim takar yarı klasik Kurne Brüksel Kurne'yi demiş bile olabilirler:D

Son düzenleme:
Bazen herhangi bir iddiası olmayan , tek görevi klasik spesiyalisti takım kaptanına çalışmak olan bazı yarışçılar görevlerini bitirdiklerinde yarışı bitirmeyi umursamıyorlar , kısa yoldan takım otobüslerine veya otele gidebliyorlar.Mesela Milan San Remo'da son yokuş Poggio'yu çıkmak zorlarına gidiyor,üşeniyorlar yarışı birakıveriyorlar.:D

Peki bu iki yarışçı çok mu gerilerdeydi? Böyle bile olsa son virajı geçip yarışı bitirebilirlerdi.

Bazen yarışçılar Milan San Remo, Ronde gibi Monumentleri bile umursamıyor; kim takar yarı klasik Kurne Brüksel Kurne'yi demiş bile olabilirler:D
Yarışçılar soldan atak yapıp pelatonun önüne geçti, hatta 3. bir yarışçı onları takip etti son anda yanlış yöne gittiğini farkederek pelatonu takip etti yada etmeye çalıştı o kadar uzun göstermedi kameralar.
Videoyu buldum son 3.2 km kala yapmışlar.. 3.20'de gösteriyor

@Bigpatron
Tarihte çok daha ilginç ve inanılmaz bir örneği var: 1949 Paris Roubaix'de iki kazanan vardı.Yarışın sonunda oluşan kaotik ortamdan dolayı güvenlik güçlerinin Velodroma girişi yanlış yönlendirmesi ile iki tane birinci ilan edilmek zorunda kalındı.:ssrtcbya:
(link)

Yarışı bırakma değil de,''hata'' yaptılar bence..O kadar bariz bir hatadan sonra,geriye dönüp çabalamanın anlamsız olduğunu da düşünüp,frene bile basmadılar sanki..

Bir de Moscon olayı yaşandı..Moscon bisikleti duvara doğru fırlattı sandım,meğer yanındaki yarışçıya doğru fırlatmış :eek:
@Bigpatron
Tarihte çok daha ilginç ve inanılmaz bir örneği var: 1949 Paris Roubaix'de iki kazanan vardı.Yarışın sonunda oluşan kaotik ortamdan dolayı güvenlik güçlerinin Velodroma girişi yanlış yönlendirmesi ile iki tane birinci ilan edilmek zorunda kalındı.:ssrtcbya:
(link)
1949'u filan nereden biliyorsunuz,anlamıyorum..Berkem ve Sarper'in yanına alsak sizi:)

Yarın 4'de bir başka klasik LE SAMYN yarışı,europort'ta yayınlanacak..Geçen seneki yarış;
Yarışa katılacak sporcular;
(link)

En sevdiğim bahar klasiği bu cumartesi koşulacak: Strade Bianche

Yayın saat 13:15'ten itibaren Eurosport'ta

1583399089628.png

Nice tabloya ilham kaynağı olan Toskana yeşillikleri içinde ve bol çamurda koşulan bu yarışa bayılıyorum.

SeasonWinner2nd3rd
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)
(link)(link)(link)(link)

Bu yıl ondördüncüsü koşulacak yarışı 3 kez Cancellara kazanmış. En çok ikinci olanlar ise, müzmin ikinci, canımız ciğerimiz Sagan :ssrtcbya: ve GVA.

1583400043730.png
Siena şehrinden başlayacak yarış, sürekli küçük iniş çıkışlarla 184km boyunca izleyenlere seyir ziyafeti, yarışçılara da muhtemelen çamur ziyafeti çektirecek :) ve yine Siena'da tamamlanacak.
Toplam 63 km.lik 11 adet pave/toprak sektörden geçilecek. Toplam tırmanış ise çok değil, 4000 m. civarı.

1583399870139.png

Son olarak tablo gibi bir kare paylaşayım. Şimdiden iyi seyirler :)

1583400121593.png

Not: Resmi sitesinde bulamamıştım, başka yerden buldum. Henüz tamamlanmamış katılımcı listesi şöyleymiş:

Lotto-Soudal (Bel)
GILBERT Philippe (Bel)
DEGENKOLB John (Ger)
MARCZYNSKI Tomasz (Pol)
OLDANI Stefano (Ita)

Ag2r-La Mondiale (Fra)
BARDET Romain (Fra)

Astana Pro Team (Kaz)
FUGLSANG Jakob (Den)
MARTINELLI Davide (Ita)
RODRIGUEZ Oscar (Esp)
LUTSENKO Alexey (Kaz)

Bora-Hansgrohe (Ger)
SAGAN Peter (Svk)
BURGHARDT Marcus (Ger)
BODNAR Maciej (Pol)
OSS Daniel (Ita)
SCHACHMANN Maximilian (Ger)

CCC TEAM (Pol)
VAN AVERMAET Greg (Bel)
SCHÄR Michael (Sui)
VAN HOOYDONCK Nathan (Bel)

Deceuninck – Quick-Step (Bel)
STYBAR Zdenek (Cze)
JUNGELS Bob (Lux)
BALLERINI Davide (Ita)

EF Education First (USA)
BETTIOL Albert (Ita)
CLARKE Simon (Aus)
VANMARKE Sep (Bel)
KEUKELEIRE Jens (Bel)

Groupama-FDJ (FRA)
KÜNG Stefan (Sui)
GENIETS Kevin (Lux)
SEIGLE Romain (Fra)

Mitchelton-Scott (Aus)
KONYCHEV Alexander (Ita)

Movistar (Esp)
VALVERDE Alejandro (Esp)
OLIVEIRA Nelson (Por)
SOLER Marc (Esp)
JORGENSON Matteo (USA)

Vini-Zabù-KTM (Ita)
VISCONTI Giovanni (Ita)

Jumbo-Visma (Ned)
VAN AERT Wout (Bel)
TEUNISSEN Mike (Ned)
BOUWMAN Koen (Ned)
ROOSEN Timo (Ned)
TOLHOEK Antwan (Ned)
JANSEN Amund Grondahl (Nor)
KUSS Sepp (USA)

Israel Start-Up Nation (Isr)
MCCABE Travis (USA)
NEILANDS Krists (Lat)

Team Ineos (GBr)
KWIATKOWSKI Michal (Pol)

Sunweb (Ger)
BERNOOT Tiesj (Bel)
VAN WILDER Ilan (Bel)
MATTHEWS Michael (Aus)

Trek-Segafredo (USA)
NIBALI Vincenzo (Ita)
BRAMBILLA Gianluca (Ita)
SIMMONS Quinn (USA)
MOLLEMA Bauke (Ned)
SKUJIŅŠ Toms (Lat)

UAE-Team Emirates (UAE)
COSTA Rui (Por)
ULISSI Diego (Ita)
COVI Alessandro (Ita)

Circus-Wanty Gobert (Bel)

EIKING Odd Christian (Nor)
MEURISSE Xandro (Bel)
PASQUALON Andrea (Ita)
DUPONT Timothy (Bel)

Alpecin-Fenix
VAN DER POEL Mathieu (Ned)
VAKOC Petr (Cze)
THWAITES Scott (GBr)
DE TIER Floris (Bel)
DE BONDT Dries (Bel)

Arkéa-Samsic (Fra)
ROSA Diego (Ita)
GESBERT Elie (Fra)
VACHON Florian (Fra)

Androni-Giocattoli-Sidermec (Ita)
RUMAC Josip (Cro)

Strade Bianche 2020 start list (women)
The 23 women’s teams taking on the 136km elite women’s course:
(136 km.lik kadınlar yarışına 23 takım davet edilmiş. Kesinleşenler: )

Mitchelton-Scott (Aus)
VAN VLEUTEN Annemiek (Ned)

Trek-Segafredo Women (USA)
BRAND Lucinda (Ned)
CORDON-RAGOT Audrey (Fra)

Parkhotel-Valkenburg (Ned)
KOSTER Anouska (Ned)

Not2: İtalya hükümeti mart ayının tüm spor etkinliklerini ertelemeyi/iptal etmeyi düşünüyormuş Covid/Coronavirüs yüzünden. Baştan katılacağını bildirip sonradan vazgeçen takımlar olmuş. Dilerim bu güzel yarış bu yıl güme gitmez.

Dosyalar

• 1583399715698.png
    1583399715698.png
    93,7 KB · Okunma: 0
Son düzenleme:
Italyada ki yarışların alayı iptal

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri