Scudo Sports

Yarış gündemi

Geçen sene yarış kazanan süperstarlar,bu sene çok kötü durumdalar..
Dün Froome ciddi bir kaza yapmış,yoğun bakımdaymış,Fransa bisiklet turuna katılamayacakmış..Fıs fıs olayından sonra geçen sene Giro'yu inanılmaz bir şekilde kazanması,benim açımdan Froome'u antipatik bir duruma düşürse de,sonuçta bu sporun genel klasman anlamında bir numaralı ismi..
Sarper bugün biraz anlattı..Pelvis kemiği filan kırılmış galiba..1-1,5 litre kan kaybetmiştir deniyor..8 saat ameliyatta kalmış..
Bu sporun içinde bunlar var ama..Froome geri dönebilir bu spora ama bir daha yarış kazanması zor sanki..Zaten bu sene zorlandığını gördük..
Geçen senenin kazananlarından Simon Yates ve Sagan'da,bu sene kötü durumdalar..Dumoulin'da Giro'da kaza yaptı,yarıştan çekilmek zorunda kaldı zaten..2019 bazı isimlere iyi gelmedi..
Critérium du Dauphiné yarışı sürüyor..Son 3 etap kaldı ve 3 etabın da zor olduğunu,Sarper'den duydum..Yani yarış,yarından itibaren başlıyor diyebiliriz..Genel klasmancılar,yarından itibaren sahneye çıkacaklar..Bu bakımdan bu 3 etap önemli..
Şu ana kadar yarışa Wout van Aert damgasını vurdu..Bu sene klasiklerde çok çabaladı ama bir türlü kazanamadı..Bu haftalık yarışta,şu ana kadar yapılan 5 etabın 4'ünde kürsüye çıktı..Dün ve bugün yapılan etapları kazandı..Zamana karşıda ve sprintte ne kadar iddialı olduğunu gösterdi..Bugünkü etabı,Alaphilippe gibi bu sene inanılmaz formda olan birisinin önünde kazanmayı başardı..

Scudo
Critérium du Dauphiné'de 6.etabı Alaphilippe kazandı ama zorlandı..Alaphilippe biraz formunu kaybetmiş gibi..
7.etap müthişti ama Türkçe anlatım yoktu..Sanırım spiker arkadaşlar,araba yarışı yüzünden bu etaba bağlanamadılar..Yarışın en önemli,en heyecan verici etabıydı ama ingilizceydi :kötü:
İneos'tan Wout Poels,hayatının en önemli galibiyetlerinden birini aldı..Şimdi baktım da 2016'de Liege Bastone Liege'i kazanmış..Bunun haricinde bu etap en önemli galibiyeti olabilir..Geriden gelip,son derece kırıcı bir etapta,öndeki iki güçlü ismi geçip yarışı kazanması müthişti..Bakınız;
Son etabı da Ineos'tan Dylan van Baarle kazandı..Froome'un abandone olması sonrası,Ineos'un arka arkaya iki etap kazanması da tuhaf aslında..!
Son etapta Adam Yates'te abandone oldu..Mide rahatsızlığı sanırım..7.etap o kadar zordu ki,8.etapta bir sürü isim yarıştan çekildi..
Son etapta genel klasmancılar hiç atak yapmadılar..Yarış adına çok kötü bir durumdu bu..
Astana'nın bu seneki süperstarı Jakob Fuglsang,son etapta kimse bir şey yapmayınca rahat bir yarış kazandı..

Her yıl senenin ilk büyük turu olan Giro d Italia 2020 yılı parkurunun ilk üç etabı açıklandı. Yarış önümüzdeki yıl Macaristan dan başlıyor

Giro'dan sonra,Eurosport'ta yayınlanan 3-5 tane yarış oldu..Bunlardan biri de Belçika'da yapılan şu yarış;
(link)
Hafta sonu,akşam 10 gibi bu yarışa denk geldim..Yarışta bir kaza oldu,o yüzden bu yarışın son anlarını göstermek istedim..Yarışın son anları;
Benim anlamadığım bir şey var..Videonun 56.saniyesinde,pelotonun en önündeki Quick Step'li sporcu,yorulduğu/tükendiği için,çalışmayı,yani domestiklik yapmayı bırakıyor ve sola doğru manevra yaparak,yarıştan çekiliyor..Bunu sprint trenlerinde hep görürüz..Bu Quick steplinin,arkadan gelen pelotonun özellikle arasına daldığına dikkat edin..Bunu özellikle yapıyorlar ki,arkadan gelen sprint trenlerinin planlarını bozmak istiyorlar ama burada çok önemli bir sıkıntı var..Önde çalışan kişi,bir anda hızını düşürerek pelotonu dağıtmaya çalıştığı için,pelotondaki sporcular için ciddi bir risk oluşuyor..
UCI denilen şey,kör mü acaba?Bu konuda hakkında neden bir şey yapılmıyor?
56.saniyede,domestiklik yapan sporcu arkadan gelen pelotonun içine adeta balıklama atlamak yerine,sağa doğru manevra yapsa ve arkadan gelenler de,buna göre oluşabilecek riskten kurtulsa,daha rasyonel/sağlıklı olmaz mı?Sırf bu konu yüzünden,UCI'ın sporcu sağlığını düşünmediğini düşünüyorum açıkçası..Yarışlara zevk katmak adına,bu aptalca adete göz yumduklarını düşünüyorum..
Bu yarışı izlerken,Quick stepli domestiğe dikkat ettim ve aynen bunu düşünürken,videonun 2;24 anındaki kazayı gördüm..Bu kısa video resmen UCI'ya bir tokat oldu ama bu dediğimi anladılar mı,umursadılar mı;hiç sanmıyorum..
Dikkat edin lütfen..İki domestikte pelotonun içine doğru yavaşlamaya çalıştı..Biri kaza yapmadan pelotonu dağıttı,öbürü o kadar şanslı değildi işte..
Ayrıca seyirci güvenliğinin de sıfır olduğu ortaya çıktı..Bisiklet seyircilerin üzerine resmen uçtu.. :krktm:

UCI'yı gömdük mü?Gömdük..Sıra Türkiye bisiklet federasyonunu gömmede:booo:
Pazar günü şu yarışı izlemeye gittim;
(link)
Stadyum yanına varınca,yarışmanın devam ettiğini gördüm..Yaşlı erkekler ve kadınlar bir arada yarışıyorlardı..Masterlar deniyor galiba..Uzaktan gayet profesyonel gözüküyorlardı ama yakından bakınca biraz kilolu olduklarını farkettim..Katılım da çok azdı sanki..Gençlerin yarışmasını bekledim..Gençler 3'e 10 kala yarışmaya stadyum önünden başladılar..6 tur atacaklarını öğrendim..
Geldik gömmeye:D
1-Yarış parkurundaki asfaltın 4-5 yerinde parmak boyutunda çukurlar var..Ben oradan geçerken,hep yavaşlarım..Federasyon,yarıştan önce,bu yoldaki çukurları görmedi mi acaba?Yarıştan önce bisikletleriyle,bu parkurda denetim yapmadılar mı acaba?Sporcuların bu çukurlu yoldan sonra,son derece bozuk bir yerden geçtiklerini de biliyorum..
2-Başlangıç ve bitiş noktasında son derece rahatsız edici müziğin çalınmasının nedeni ne olabilir?Federasyon yetkililerinin sıkılmamasını filan önlemek mi?
3-Gençlerin bisikletlerine,kasklarına,kıyafetlerine,kilo durumlarına filan özellikle dikkat ettim..Yavaşladıkları bir virajda dikkatlice sporcuları izledim..Vitesi ayarsız,takır tukur sesler çıkaran 3-4 kişi gördüm..Kafasında son derece dandik,hava almayan kask takanları gördüm..Obez diyebileceğim birkaç kişi gördüm..10-15 yıllık eski bisikletleri sürenleri gördüm..Susuz yarıştıklarını bile gördüm..Nasıl oluyor bu?5-6 kişilik bir grup önümden geçti,biri diğerlerini ''sulukları kaldıralım'' dedi..Hepsi boş suluklarını kaldırıp,dikkat çekmeye çalıştılar..Susuz kalan bir kişi değil,bir grup ve bu gruptaki herkesin mataraları boş..
4-Önde giden grubun arkasında/arasında iki tane kamyonetin dolaştığını gördüm..İki kamyonette de gençler dolu..İnsan taşımanın yasak olduğu bu kamyonetlerde,toplamda 20-25 gencin taşındığını gördüm..Yanlarında birkaç tane jant vardı..Sanırım bu kamyonetler,önde kaçan sporcuların takım arkadaşları ve sporcuların lastik sorunları için böyle bir şey yapıyorlar..Dünya'nın hiç bir yerinde böyle bir şey görmek mümkün değil bence..İki kamyonet yarışçıların arasında gidiyor ve arkalarında bir sürü insan var ve bu kişiler arada bağırıyorlar filan..
5-Yarışı izlediğim noktadan stadyuma arabalar giriyor..Bu noktayı polis kapatmış ama aralardan geçiyorlar işte..Kaç kişiye bağırdım,yarış var,yol kapalı dedim ama öküz gibi bakıyorlar bana..Hatta birinde benim bağırdığımı gören,yarışın en önünde giden sanırım federasyon yetkilisi,yarışa girmeye çalışan arabaya çok sert çıkıştı..Delirdi resmen..Bu noktada mutlaka bir polis durmalıydı..Diğer noktalarda polis vardı ama burası,stadyumun parkına arkadan girebileceğiniz tek nokta..Haliyle önemli bir nokta ama ne federasyon,ne de polisler umursamamışlar bunu..İnsanların kapalı yola girebileceğini düşünmemişler herhalde..Kendi insanını tanımayanların,böyle bir yarışta görev alması da akılalmaz..Bu noktadan arabalar girdi,motor girdi,bisiklet girdi..3-5 tanesini de ben bağırarak durdurdum..Asıl meseleye daha gelmedik:D
Stadyumun parkında bir tane TIR var ve bu tır,stadyumdan çıkmak istiyor ve bu sırada gençler deli gibi yarışıyorlar..Tır harekete geçiyor,yarışın yapıldığı yola girip,benim bahsettiğim kapalı yerden çıkmak istiyor..Yarışın da farkında ama umurunda değil..Tırı da ne gören bir federasyon yetkilisi var,ne polis..Hepsi uyuyorlar..Koskoca Tır,Türkiye bisiklet yol yarışının en hareketli anında,yola girecek ama kimse bunu görmüyor..Gömecem dedim ya,gömerim:D
Ben işaret ettim,yanımda bir kişi vardı,o da işaret etti..Bağırdık filan,durdu ama bekliyor..Arada bir boşluk olmasını bekliyor..Anladım bunu,önüne kadar gittim,az daha bağırdım,diğer arkadaşta bağırdı,şoför durdu..O esnada diğer arkadaş,''bizim insanımızdan bir b.k olmaz,Türk olduğumdan utanıyorum'' dedi..Açıkcası şaşırdım..Ben de kendimi marjinal sanırdım,meğer herkes marjinalmiş:D
Neyse,şoför indi geldi yanıma..Biraz da ben çektim onu..Yol kapalı çıkamazsın dayı falan filan dedim..O da geldi yanıma,şunları çeksek çıkarız,gitmem lazım filan dedi..Yukarıda kamera var,arkandan yazarlar dedim..Umursamadı..Polis görse,yazar dedim,umursamadı..Yarışın içinde gezinen bir kamyonet vardı,onu durdurdu,''çıkacağım'' demiş,onlar da ''polise sor'' demişler..Ben de polisle konuş dedim ama gitmedi..Bir 10 dakika yanımda kaldı,düşündü/taşındı..Gitti,tırına atladı,200 metre geriden toprak yola bir geçiş vardı,oradan çıkıp gitti..O topra yola da,yarışın yapıldığı yoldan geçerek gitti..Bu bahsettiğim noktaların hepsi,yarışın başlangıç ve bitiş noktalarından görülebilecek kadar yakın..Yani,federasyon yetkilileri,tırın yarışın yapıldığı yoldan geçip gitmesini görebilirler..Ayrıca bitiş çizgisinde polislerin olduğunu da ve onların da bu tırı görebileceğini belirteyim..
Tırcıyı durduramadım..Adama 1,5 saat bekle dedim,ben 200 km yol giderim dedi...Ceza dedik,yine olmadı..
Bir ara başka bir noktaya gittim,oradan da baktım yarışa..Yol kapalı yarış var ama yolda hiçbir şeyden habersiz ilerleyen araçlar/motorlar gördüm..Motorun üstünde 3-4 Suriyeli,yarışın içinde geziniyorlar..Arabalar desen öyle..Böyle bir şey olamaz..

Bir de o tırın geçtiği noktada,yarış esnasında,yarışın yapıldığı yola girip çıkarak,karısına araba sürmeyi öğretmeye çalışan biri vardı...:eek:
Bu bahsettiğim her şeyi de stadyumun kameraları çekmiş durumda..İsteyen o kayıtlara ulaşabilir ve bu rezaleti kendi gözleri ile görebilir..
6-Yarışı çeken bir kamera göremedim..
7-Bir de seyirci meselesi var..
Bisikletliyle yarışı izlemeye gelen 10,belki 20 genç vardı..
Bisikletliyle benim gibi orta yaşlı yarışı izlemeye gelen 1 kişi bile görmedim..20 tane de yaya vardır..Toplasan 40 kişi anca..
Ne yarış ama:bsmagryr:

Federasyon'un twitter hesabında yarışın duyurusunu görünce canlı yayın var mı diye sormuştum da neden olmadığını anladım. Baya sallama bir organizasyonla bir şampiyon çıksın demişler!

Fransa Bisiklet Turu başladı ama forumda pek ilgi yok malesef. ?
Eğer resmi fantazi oyununu oynayan varsa, forum adına bir lig açtım, lige katılırsanız birlikte oynayabiliriz.

(link)

Bu sitenin linki

Forumun liginin adı: BISIKLET FORUM TDF LIGI
Lig no: 10051

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Az önce pinarello f12 kazada ikiye bölündü. gitti valla dağ gibi hayallerin bisikleti gözümün önünde iki parça olu verdi.

bisikletin kırılmış halini sadece bir kez gösterdiler. sanırım sponsorlar böyle bir görüntüyü ekranda döne döne görülmesini istemiyor.

203585

edit:

203587

Son düzenleme:
Cumartesi günü tek günlük bir yarış var..Clasica San Sebastian
Eurosport'ta yayınlanacak..13;30'da canlı yayın var,bir de 16;30'da..Sanırım yarış 16;30'da başlıyor..Şuradan bakabilirsiniz;
(link)
Geçen seneki yarışın son 25 km'si;
Yarışa katılacak sporcular;
(link)
Yukarıdaki linkten favorilere ve etap profiline de bakabilirsiniz..

Jakob Fuglsang,yarışa katılacak diye gözüküyor..Eğer sakatlığını atlattıysa,yarışın favorilerinden..
Bora'nın genç yıldızı Maximilian Schachmann,favorilerden..
Geçen senenin kazanı ve bu senenin süperstarı Julian Alaphilippe,favorilerden..
Alajendro Valverde,Tim Wellens,Simon Yates,Tiesj Benoot gibi isimleri de sayabiliriz..

Şu anda eurosport 1'de San Sebastian yarışı yayınlanıyor..Son 35 km..

Remco Evenepoel isminde Quick Step'li 19 yaşındaki genç bisikletçi,bugün yapılan tek günlük San Sebastian yarışını kazandı..
Alaphilippe gibi favorilere ne oldu,bilmiyorum..Yarışın başını kaçırdım..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
EBOLQUeX4AAin1E.jpg
22 yaşındaki Belçikalı Bjorg Lambrecht bugün Polonya turunda yaptığı kötü kaza sonunda kaldırıldığı hastanede vefat etmiş :ytrya::eek:

2019 Erkekler Dunya Zamana Karsi Sampiyonu Rohan Dennis oldu. Kullandigi bisiklet isimsiz BMC Timemachine. BMC cok iyi reklam yapmis oldu. Isim yazilsa bu kadar dikkat cekmezdi.
Evenepoel ikinci, daha 19 yasinda. Ileride zamana karsiyi domine edecek belli. Daha aero pozisyonu tam oturmamis bile.

Kadinlarda da Dygert, Hollandalilari mahvetti. Inanilmaz bir yetenek.

Bu seneki şampiyonada benim asıl dikkatimi çeken katılan ülkeler ve sporcular değil asıl katılmayan ülke ve sporcuları. Tabi ki kastım Türkiye! Twitter'dan 3-4'tür soruyorum tek bir sporcusu bile Dünya Şampiyonası'na katılmıyorsa bu utancı kime federasyona mi yoksa bakanlığa mı yazmak gerek diye. Tabi ki ses yok! Ama bu tam bir utançtır, rezalettir. Nasıl olur da hadi elitleri geçtim yıldız ya da u23 sporcu götürmezler! Sporcu mu yok ki yetiştirmek bu kurumların görevi sporcu yetiştirmek, var da götürmüyorlarsa bu iki kurum ne halta yarıyorlar sormak istiyorum. Tek kişi sorunca bir gücü yok tabi ki topluca sormak, sorgulamak lazım!

Suriyeli yarışçılar varmış. Gerisini siz düşünün.

Suriyeli yarışçılar varmış. Gerisini siz düşünün.
Evet yazmadan önce aklımdaydı ama not düşmeyi unuttum. Çok ama çok önemli bir detay! İç savaşın olduğu ülkeden 2 sporcu bizdende HİÇ!

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Kadınlar yol yarışında Hollanda 1-2 yaptı. Van Vleuten şampiyon, Van der Breggen ikinci. Eğer sprint kalsa da Vos bekliyor orda. Hollanda öyle bir yarış planlamış ki ne olursa olsun kazanan Hollandalı olacaktı.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Dünya Şampiyonası Yol Yarışında son 23km. Kaçırmayın.

İtalya çok iyi pozisyonda ama Van der Poel'u düşüremediler.
12 km ve van der poel görünüşe göre bitti.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
ve Mads Pedersen aldı.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
sağolun hemen eurosport'u açtım Danımarkalı M.PETERSEN şampiyon oldu

• Beğen
Tepkiler: Turisti ve Veto8
Geri