Yarış gündemi

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Avustralya ve Arjantin'dan sonra,yarışçılar Avrupa'da sezonun ilk yarışına başladılar..
İspanya'nın sadece Valencia şehrinde yapılıyor galiba..Arka arkaya 5 etap..Dün zamana karşı yapıldı..İlk sırayı Edvald Hagen aldı..Bugün sprint etabı vardı,Mıtchelton Scott takımından Matteo Trentin etabı almayı başardı..Çok akıllıca bir atakla,kurnazca kazandı..
Yarın galiba tırmanış etabı var..
Pelotonda Valverde,Geraınt Thomas gibi isimler de var..Dandik bir yarış değil yani:)
 
Scudo

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
İspanya'da bugünkü etabı CCC takımından Greg Van Avermaet kazandı..
Çok iyi bir yarış oldu..
Yarışın bitmesine 3 km kala,peloton tamamen karışmış durumdayken,tamamen Sarper ve Berkem'in anlatımlarından yola çıkarak ''ya Valverde,ya da Greg alır bu etabı'' dedim,Greg aldı..
Sarper ve Berkem'in yanına mı gitsem:D
Tahminleri pek tutmuyor gerçekten..Dün mesela Sarper ''Alexander Kristoff sprinti alır'' dedi,Trentin aldı,yarış sonunda da ''Alexander Kristoff gözükmedi bile'' filan dedi:D
 

Semih Cavdar

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2018
Mesaj
3.178
Tepki
7.077
Şehir
Sweet home
İsim
Semih
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ahlaksız
Alexander Kristoff gözükmeme sebebi etap hakkında yanlış bilgi alması. Son dönüşten sonra 300 metre var diye bilgi verilmiş, oysaki son dönüşten sonra 100 metre bile kalmadı bitişe. :)
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Geçen sene Sagan'a sprintte Paris roubaix'te geçilen Silvan Dillier,bugün sanırım 20 km solo bir kaçış gerçekleştirdi..Etap sonu tırmanışla bittiği için,son 2 km'de pelotona yakalandı..Bugünkü etap Valverde'ye dünkü etap gibi uygundu,kazanması gerekiyordu ama yine kazanamadı..Mitchelton scott'tan Adam Yates,Valverde'nin önünde rahat bir birincilik aldı..Valverde iki gündür uğraşıyor ama kazanamıyor..Sezon başı olduğu için çokta önemli değil..
Astana yarış boyunca aktif yarıştı ve bugün meyvesini aldı..Edvald Boasson Hagen bugün sarı mayoyu kaybetti..Astana bugün 3.ve 4.sırayı aldı..Sarı mayo Ion Izagirre'nin oldu..Diğer Astana'lı İspanyol Pello Bilbao ise,Valverde'nin ardından 3.sırayı aldı ama Valverde ile aynı zamana sahip..
Yarın kısa/düz bir etap var sanırım..Bir aksilik olmazsa,Ion Izagirre yarışı kazanacaktır..
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Sezonun Avrupa'daki ilk yarışı olan Valencia bisiklet turunu,Astana takımından İspanyol Ion Izagirre kazandı..Astana takımı sezona iyi bir başlangıç yapmış oldu..Pello Bilbao'da 7 saniye farkla 3. oldu..Movistarın Dünya şampiyonu Valverde ise 2. oldu..
İlk 3,İspanyolların oldu..
Bu yarışta,takım olarak Mitchelton Scott'ta iyi gözüktü..İyi sinyaller verdiler..

Bugün 5.ve son etap yapıldı..Düz bir etap..5-6 tane favori isim vardı..Birkaç km kala bir tahmin yaptım ve yine tutturdum sayılır..:hhhhhh:
Emirates'ten Alexander Kristoff düz etapları sever..Dylan Groenewegen'de öyle..Bu ikisi kapışır dedim,aynen öyle oldu..Dylan Groenewegen çok az bir farkla etapı aldı..
5 gün süren,gayet güzel bir yarış oldu..:harika:
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
İspanya Almeria'da tek günlük yapılan yarışı,Bora'nın sprinterı Pascal Ackermann,Katusha'nın Marcel Kittel'inin çok az önünde birinci bitirdi..

Ürdün'de Umman yarışı yapılıyor ama yayınlanmıyor..Genelde sprint finişleri var galiba..İlk etabı Alexander Kristoff kazanmış,ikincisini Alexey Lutsenko..Toplam 6 etap..

Fransa'da 4 etaplık yarış bugün bitmiş..Astana'dan Gorka Izagirre yarışı kazanmış..Simon Clarke ile aynı sürede yarışı bitirmişler,ilginç..Astana bu sene iyi başladı..Bu yarışı da eurosport yayınlamadı..

Eurosportun yayınlamadığı bir başka yarış olan Kolombiya bisiklet turunu da,Astana'dan Miguel Ángel Lopez kazanmış..6 etaplık yarışın bugün son etabı yapılmış ve Quintana etabı kazanmış..Froome'da bu yarıştaydı ama ilk 10'da gözükmüyor..
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Ürdün'de Astana'lı Alexey Lutsenko şov yapmış..Yarın yarış bitiyor..5 etabın 3'ünü Alexey Lutsenko kazanmış..Geçen sene de yarışı Alexey Lutsenko kazanmış..:)
İlk 4 etabın son anları;
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Endülüs ya da ruta del sol turu bugün başlamış..Eurosporttan banttan ilk etabı yayınlandı..Etap sonu müthişti..Tim Wellens kazandı etabı..Toplam 5 etaplık bir yarış..
Portekiz ya da Algarve turu da bugün başlamış..Şu anda ilk etap eurosport 2'de banttan yayınlanıyor..Bu yarışta toplam 5 etap..
 

Spartacuss

Üye
Kayıt
24 Ekim 2018
Mesaj
81
Tepki
127
Yaş
31
Şehir
Kocaeli
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer


Derginin Mart sayısı bugün çıkmasına rağmen malum ortamlara düşmüş. Okudum, yine güzel bir sayı olmuş. Tavsiye edilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Tour of Oman'ı Astana'dan Alexey Lutsenko kazanmış..6 etabın 3'ünü almış..

Bugün UAE Tour başladı..Takım zamana karşı ile başladı yarış..Jumbo Visma takımı etabı almış..
Güzel bir yarış olacak..Valverde filan var..

Algarve(Portekiz) turunu sürpriz bir isim kazandı..Bugün bitti yarış..Emirates takımından Tadej Pogacar genel klasmanı kazandı..21 yaşında..Genç bir isim..Bugünkü etapta Wout Poels veya Enric Mas,bu genç bisikletliye genel klasmanı bırakmazlar demiştim ama bıraktılar..Etabı Pogacar'ın önünde bitirdiler ama süre yeterli olmadı..Bu bakımdan,gerçekten sürpriz bir sonuç oldu..

Bugün İspanya'da yapılan Ruta del Sol yarışı da bitti..Mitchelton scott takımından Matteo Trentin ve Lotto Soudal'dan Tim Wellens iki etap kazandı..Simon Yates'te dünkü etabı kazandı..Dün biraz şov da yaptı..Şahane tırmandı yine..Formda olduğunu herkese gösterdi..Önceki gün,takım arkadaşı Trentin için pelotonu filan da çekti..Mitchelton scott çok iyi durumda bence..
Genel klasmanı ise Astana'dan Jakob Fuglsang aldı..Astana duble yaptı yarışta..Astana takımı da çok iyi gözüküyor..

Fransa'da da 3 günlük bir yarış yapılmış..Yayın olmadı ama..Bugün bitmiş..Genel klasmanı Bardet'in 3 saniye önünde Pinot kazanmış..Pinot,geçen sene bıraktığı yerden devam ediyor demek ki..
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Birleşik arap emirlikleri turunun bitmesine 2 etap kaldı..
Valverde,3.etapta müthiş bir sona imza attı..Etap sonunda nasıl yarışılacağına dair,ders verir gibi bir atak yaptı ve kazandı..
4.etabı Caleb Ewan'ın sallana sallana kazanması da iyiydi..
Zamana karşıları,sprint etaplarını pek sevmem ama bazı sprint etaplardaki son saniyeleri izlemek,çok acayip bir şey..Bugün de o çılgın sprint etap sonlarından biri yaşanmış..4 süper yıldız isim,aynı anda sıralanmış ve Viviani kazanmış..Diğer 3 isim de Gaviria,Kittel ve Bennett..Müthiş bir etap sonu..
Yarışta liderlik Roglic'te..
 

a.valverde

El Imbatido
Kayıt
22 Haziran 2018
Mesaj
1.119
Tepki
2.601
Şehir
istanbul
@vetohan

evet , seveni cok :)

Bu arada , @Berkem Ceylan paylasimini buraya da aktarmak isterim;
EUROSPORT TV Mart ayi Yol Bisikleti yayin takvimi ; kendisine de bu hizmeti icin ayrica cok tesekkur ederim :)

bugun ve yarin 2 klasik ile mart ayi basliyor :) herkese iyi eglenceler :)

02.03 - (link)
03.03 - (link)
05.03 - LeSamyn
09.03 - (link)
10.03 - 17.03 (link)
13.03 - 19.03 (link)
20.03 - (link)
22.03 - Bredene Koksijde Classic
23.03 (link)
25.03 - 31.03 (link)
27.03 - (link)
29.03 - (link)
31.03 - (link)
 

drsalihsert

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2018
Mesaj
140
Tepki
243
Yaş
35
Şehir
Ankara
İsim
Salih Sert
Kadın bisiklet yarışçıları erkekleri yakalayınca yarışa ara verildi
Bisiklet yarışı


Belçika'da düzenlenen bisiklet yarışlarında, kadın bisikletçiler erkekleri yakalayınca, yarışlara bir süre mola verilmesi gerekti.

Erkekler yarışının kadınlardan 10 dakika önce başlamasına rağmen, kadın yarışçılar erkekleri yakaladı ve erkek bisikletçileri takip eden emniyet araçları ve ambulanslarla çarpışma tehlikesi ortaya çıkınca organizatörler mola verilmesi kararını aldı.
Pazar günü düzenlenen Omloop Het Nieuwsblad yarışında İsviçreli bisikletçi Nicole Hanselmann, start verilmesinden sadece iki dakika sonra rakiplerine büyük fark bir atmıştı.

Hanselmann'ın erkekler yarışını da yakalamaya başlaması yarış organizasyonunu endişelendirdi.
Erkekler ve kadınlar yarışı arasındaki mesafeyi korumaya çalışan organizatörler, kadınlar yarışını bir süreliğine durdurmak zorunda kaldı.

Omloop yarışı
Yarışın galibi Hollandalı Chantal Blaak (ortada), Instagrap paylaşımında erkekleri yakaladıkları için yarışın durdurulmasını 'garip bir durum' olarak niteledi.

Ya biz çok hızlıydık ya da erkekler fazla yavaştı'

Yarış yeniden başlatılırken, Hanselmann'a diğer bisikletçilerden önce start alma hakkı tanındı.
Geriden gelen yarışçılar Hanselmann'ı yakalayıp geçti ve İsviçreli bisikletçi yarışı 74. sırada tamamladı.
Cyclingnews internet sitesine konuşan Hanselmann ise "Üzücü bir durumdu. Kendimi çok iyi hissediyordum ve yarışı durdurdular. Diğer yarışçılar da beni yakalama fırsatını yeniden elde edince ek bir motivasyonla yarıştılar" dedi.

İsviçreli bisikletçi, "Erkekler yarışının ambulanslarını görebiliyordum. Sanırım 5-6 dakika bekletildik. Bu tür kararlar tüm kazanma şansınızı elinizden alıyor" diye konuştu.

Yarışı kazanan Hollandalı bisikletçi Chantal Blaak da Instagram'dan paylaştığı mesajında, kadınlar yarışının durdurulmasını 'garip bir durumdu' diyerek niteledi ve "Belki ya biz kadınlar çok hızlıydık ya da erkekler fazla yavaştı" dedi.



Cok ilginç bir haber değil mi ya :) :)

(link)
 

Veto8

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
959
Tepki
1.818
Şehir
Muğla
Hanselmann’a yazik olmus. Butun yaris tek basina kacma ihtimali zaten neredeyse yoktu ama yine de bu sekilde yakalanmasi uzucu. Tabi konu guvenlik olunca yapacak bir sey yok.