Son virajda kaza oldu Viviani de düşenler arasındaydı. 5-6 kişi önde kaldı. Sagan ikinci sıradaydı ama Sprinti açmada geç kaldı bence. Yaklaşık son 100 metrede önce Caleb EWAN açtı sprintini.
Yüksek patlayıcılıkla açılan sprinte Sagan cevap veremedi...
Bu arada etapları takip edebilmek için Tour Tracker Grand Tours uygulamasını indirdim 15 saat sonra ilk etap başlıyor sabah saatlerinde biter sanırım. Şu da etap profilimiz.
@Cem H2O
Sagan etabına benziyor ne dersiniz? @hamlet2006 Caleb Ewan da iyi olmalı diye düşünüyorum tırmanışlarda nasıl kıyaslarsın ikisini üstad?
@Cem H2O
Ara sprint kapılarında Sagan yokuş çıkabilme özelliğinden dolayı öne çıkabilir ama büyük ihtimal kaçan gruptan geriye (Sagan'a )puan kalmayacaktır.Herşey toplu sprinte kalırsa Caleb Ewan daha iyi saf sprinter olduğu için etabı Ewan kazanır diye düşünüyorum.
@Cem H2O
Sürekli irtifa kazanımı saf sprinterleri yorar ama etabın sonundaki 30 km lik düz bölümün verdiği iştahla sprint trenleri bir şekilde ana sprinterleri fazla hırpalatmadan finişe taşıyacaklardır.Bu toplu sprint fırsatını bırakmazlar diye düşünüyorum.
Son 5 km.
Finishe 1,5km kala yol ikiye ayriliyor, Caleb yanlis tarafta kalmis. O yuzden sprintte geride.
Vidyo da 4dk20saniye civari gorulebilir.
Finishde de herhangi bir organizasyon yok, o yol ayrimi tam bir kaosa yol acmis. Viviani’nin o aralardan cikisi gercekten muthis. Az kalsin soldaki bariyere yapisiyormus, igne deliginden cikmis. Viviani’nin pist tecrubesi fark yaratmis kesinlikle. Farkli acilardan izlemek lazim cok ozel bir sprint.
Devlet Bahceli MHP’nin secim reklam butcesini Sagan’a sponsor olmak icin kullanmis galiba. O biyik ne oyle?
@vetohan
Benim de sprinte kalktığında bisiklet üzerinde küçülüp aero pozisyon alması çok ilgimi çekiyor.Bunu Viviani gibi iyi yapanlar Cavendish ve Gaviria.