Scudo Sports

Yarış gündemi

@Yusuf_AZE Ben aslında kinaye olarak yazmıştım.Dopinge kayıtsız şartsız karşı olmalıyız.
@Yusuf_AZE
Kesinlikle haklısınız.
@Yusuf_AZE
Chris Froomey özelinde yazmak gerekirse; Froomey'in astımı yüzünden kullanmak zorunda olduğu salbutamol maddesi ,TUE kapsamında UCı tarafından belli miktar dahilinde kullanılmasına izin verilebilen bir madde.Ancak Froome ve takımı Team Sky ,kuralı gri bölgelere getirip izin verilenden fazla miktarda kullanıp kendilerince cinlik yaptılar.:acpsnr:Bizim asıl kızdığımız nokta da bu.Yoksa astım olmasına kızmıyoruz.Ancak peletonda Marcel Kittel,hatta Froomey'in takım arkadaşı Geraint Thomas gibi bisikletçiler, ''madem hastalar pro olarak yarışmasınlar o zaman'' diyor.
Tim Wellens gibi solunum problemi yaşadığında salbutamol tarzı ilacı kullanmayı kesin bir dille reddeden de var.Tim Wellens Tour de France'da solunum problemi yaşayıp, salbutamol kullanacağıma yarışı bırakırım deyip yarışı bırakan bir adam .
@Yusuf_AZE
Mukavemet sporcularında ve bisikletçilerde astım oranı yüksektir.İlginç olanı tavuk mu yumurtadan çıkar,yumurta mı tavuktan çıkar .Bu sporun şartlarından ötürü mü astım oluyorlar yoksa başka nedenlerden dolayı mı burası biraz karanlık:krnz:Kayaklı koşucular,triatletler ve bisikletçiler en çok sporcu astımı görülen sporcular.Bisiklette açık havada (kuru hava)çok uzun süreler spor yapmadan astımın arttığı söyleniyor.
İşin ilginç tarafı Bradley Wiggins ve Chris Froomey'in parladıkları 2011 yılına kadar astım değiller ,bir anda astım oldukları ortaya çıkıyor.:snzdglsn::krnz:Team Sky gri alanlarda gezinmeyi çok sevdiği için bu astımı performans ve mukavemet artırmak için kullanmayı kendisinde hak görüyor.:mad:

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Dünkü Chris Froomey'in 80 kmlik kaçışına Lotto Nl Jumbo takımını genel klasman lideri George Bennet'in verdiği tepki

(link)

Scudo
@hamlet2006 Tamam da adamda sağlık sorunu var mecbur kullanma zorunluluğu var madem bu madde istemeden performans arttırıcı etkiye sahip o zaman ya bu madde tamamen yasaklanmalı ya da astım ve benzeri sağlık sorunu olanlar spordan men edilmeli.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf_AZE
@h.kozan
Sorun salbutamolun yasaklanmasında ya da men edilmesinde değil.
UCI 'ın izin verdiği bir sınır var.O sınır aşılmasın yeter.

Bir de işin şu tarafı madem astımsın madem ilaç kullanmaya ihtiyacın var.
Bradley Wiggins gibi alkol ve sigara kullanmamalı.İşine geldiğinde ilacı fazla kullanıp performans artır,keyifli olduğunda alkol sigara.:acpsnr:Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtilmemeli.
wigginssmoking-500x374.jpg

Sahsen dopingin bile bi kadar fark yararabilecegini sanmiyorum. Adamin tek basina inisi cok iyi degil miydi? Cok teknik inisleri tek basina cok iyi sekilde bitirmis. Sahsen bu yarisin bisikletin aslinda ne kadar da acimssiz bir spor oldugunu kanitladigini dusunuyorum. Bugun bunu yapan froome harici kim olursa olsun herkesce ayakta alkislanirdi. Froome daki saibeli durum dogal olarak insanlari rahatsiz ediyor.

@Erdem Topal
Evet alkışladılar Lance Armstrongu da. O yüzden Froome inandırıcı gelmiyor.

Lance Armstrong dünkü etabı yorumluyor ve bugünkü etaptan, olasılıklardan bahsediyor.

(link)

@Erdem Topal

Colle delle Finestre yokuşunda domestikleri iyi çalıştı,bütün domestikleri,birkaç gk cıyı döktü ve geri kalanları hırpaladı .Froome yokuşun iyi yerinde iyi atak yapıp farkı 40 sn kadar açtı.Finestreyi Landa'dan yavaş çıkmış.

Colle delle Finestre inişinde 1 dakikaya yakın zaman çalması da Froomey'in iyi bir inişçi olmasıyla açıklanabilir.

Düz yolda fark açması;takip beşlisinin iyi koordine olamaması,Reichenbach'ı iki kere beklediler zaman kaybettiler,5 liyi uzun süre kötü zamana karşısı olan Reichenbach çekti bu da zaman kaybettirdi.
Son Bardenecchia yokuşunda Froomey ve Dumoulin hemen hemen aynı zamanda çıkmış zaten.

Herşey açıklanabilir.Ama dediğiniz gibi Froomey'deki şaibeli durum her zaman acaba dedirtecek.İnsanın kendisine yaptığını başkası yapamıyor.Bu hatası ile yaşayacak.

@hamlet2006 Chris froome profesyonel olduktan sonra genel klasmanda esamesi okunmayan birisiydi yani gelecek vaat eden biri olarak ta görülmüyordu o zamanlarda astımlı olmadığını düşünüyorum.Daha sonra 2010 da skya geçtikten sonra işlerin değiştiğini bilerek astım hastası yapıldığını ve 2011 vuelta da genel klasman ikinciliğine ulaşarak skyın planının tuttuğunu düşünüyorum.2012 de ise bir başka astımlı olan takım arkadaşı bradley wiggins ten sonra turu 2. bitiyor gerçi o zaman takım kaptanı wiggins.Bu forumda yokuş çıkanlar iyi bilirler ki , bende böyle düşünüyorum ;yokuş çıkmada nefes ve ciğer kapasitesinin çok önemli olduğunu nasıl nefes nefese kalıyorsak durmak zorunda ya da yavaşlamak zorunda kalıyorsak bu durumda aynı froomun yaptığına benziyor.İlacı kullanması ayrı bir mesele iken birde birde nefes açıcı ilacı kullanarak yokuşları diğerlerine oranla iyi tırmanıyor.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Ertan M.
Ehehehe bende doktora gidiyorum şu nefes açıcı için. Hep yokuşçu olmaktı hayalim.

@Ertan M. Hem Froome, hem de Wiggins sonradan astım hastası.
Froomey' in sindirim sisteminde bakteriyel bir sorun var deniyordu.Froomey, ne olduysa sonra inanılmaz bir seviyeye çıktı.O arada astımı da çıktı Bir şeyler de oldu.Ama ne oldu hiç kimse o kısmı bilmiyor:eek:

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@hamlet2006 2010 a kadar göze batan bir başarısı yok 2010 giro da neredeyse tüm etapları geride bitirmiş bir adam ondan sonraki sene La vueltada genel klasman ikinciliğine yükseliyor.Ondan sonraki sene tour france 2.liği ve zincir kopuyor artık ilaçlı froome turlara damgasını vurmaya başlıyor.Sonu lance armstrong gibimi olacak emin değilim.@ahmetyavuz biz sporu sağlık için yapıyoruz o yüzden pro bisikletçiler gibi kazanma hırsı ile yaparsak bu kaçınılmaz olurdu.Şakası bile kötü bana göre.

Froome'un kasıtlı olarak astım ilacını fazla kullandığını sanmıyordum..
Giro'da Froome'un ne kadar formsuz/kötü olduğunu gördük..Sonra Giro'nun en önemli etaplarından birini,belki en önemlisi Zoncolan'ı,Froome'un kazandığını gördük..Olabilir,kendini zorlamıştık falan filan dedik..Tamam da bir de dün 80 km kendi başına dağlık bir etapta gayet rahat bir şekilde kaçtığını görünce,Froome'a bakışım değişti açıkçası..Zaten dün Sarper'de bu kaçış başladığında ''nereye gidiyor bu adam?'' tarzında laflar etti..
Paris roubaix'de Sagan sanırım 60 km kaçmıştı..Yalnız yol bozuktu ama düzdü..Yanında da Dillier vardı..Dillier arkasındaydı ama bu Sagan'ı daha da kamçıladı aslında..
Froome dağda tek başına..%9-10 eğim var..Bastıkça basıyor..Böyle bir şey yok..Zoncolan sonrası bu performans anormal..

@ahlaksız. Froome önceden yaptı yapacağını ,şimdi sonuçlarını çekiyor.:eek:Froomey' in kötü niyetli olduğu önceden zaten ortaya kondu.Vuelta' da Las Machuhos etabında Nibali'den 42 saniye fark yemesinden hemen ertesindeki etapta normalden iki kat Salbutamol ile yakalanması herşeyi cinliğini anlatıyordu.
Kimse demesin yanlışlıkla izin verilen değeri aştı.İki kat Salbutamol ile yakalanması sorulduğunda "böbrekleri teklediği için Salbutamolu atamadığı "söylendi.Tek kelime ile insan aklı ile dalga geçmek.Zaten bu savunmayı Wada sert bir dille reddetti.
Herşeyi geçtim Froomey'in sonradan astım hastası olması da başlı başına ilginç
Ayrıca İngiliz parlamentosu komisyonunun raporuna göre Team Skyın "ahlaki değerleri aştığı" net bir şekilde dile getirildi.

Fıs fısın zaferi ne kadar olağan üstü olursa olsun beni hiç heyecanlandırmadı var bunda bir bit yeniği dedirtiyor.o_O Ayrıca diğer emek veren sporculara da üzülüyorum o kadar emek ver adam iki fısla alsın etabı

T.D.F. de koşarak etap bitiren arkadaşımız ....
Yeteneğini çalışma azmiyle pekiştiren de o...
U.C.I.' ın içinde SKY Medya grubunun ne kadar etkin olduğunu, Fısfıs ın cezasının ötelenmesinden belli değil mi?
Doğruları da söyleyelim.Ama " altını olan kuralı koyar" mantığının yenik düştüğü yanlışları da görelim...
Dün, yakın zamanda görülmemiş bir efor harcayan Chris in , daha cezası açıklanmadan başka bir "suç" işleyebileceğine benim aklım kesmiyor..
Adını taşıyan finans devi , böyle bir olayın tekrarına izin vermez zaten...

Froome şuan en çok doping testi yapılan bir yarışcı. Kimsenin bilmediği bir doping bulmadı ise dünkü performansının doping ile olduğunu düşünmüyorum. Birkaç mesaj öncede yazdığım gibi arkadasında duran doping davası sonuçlanmadığı sürece gösterdiği her iyi performans sonrası kafalarda acaba yine mi algısı oluşacaktır.

Pinot düşmeye başladı astananın temposuna ayak uyduramadı.Bu sürpriz oldu.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
ritminin dışına çıkınca pinotta geride kalıp podyum dışı kaldı
kaldı geriye tom vs chris

büyük ihtimal önceki gün sky yates' in gazozuna ilaç attı.

@ahmetyavuz dün yatesin pili bitmişti bugün ise pinotun bitti:) büyük turlar işte böyle bir şey , gücünü son etaba ve tırmanışa kadar saklamak gerçekten kolay bir şey değil.
Pinot ta 40 dakika fark yemeğe doğru gidiyor.Çıkarken çok zorlanıyor takım arkadaşları olmasa etabı bile bitirecek gibi değil.Çok ilginç gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
Geri