Scudo Sports

Yarış gündemi

@hamlet2006
Okumuştum biryerde Cantador için yazdıklarınızı. Seyirciler tükürmüş Cantadora yarış içerisinde. Froome için şişelere idrar doldurup üzerine atabileceklerini hatta daha ileriye gidip fiziksel temasta bulunabileceklerini yani yarış sırasında iterek düşürebileceklerini bununda Froome bir yana diğer yarışçılar için çok tehlikeli olduğunu yazıyorlar. Evet hukuk dediğiniz gibi heryerde can çekişiyor ancak bunun tek sebebi bana göre tamamen duygusal $$$ :D

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
@Bigpatron Yalnız Dopinkli kiş i yarışıyo da olsa geçen sene Dumolin malum sebeple zaman kaybetmesine rağmen rahat rahat almıştı kupayı. Umarım diğer gc liderlerine kaza bela birşey olmaz da malum kişiye podyum göstermezler

@Bigpatron Bir büyük tur ilk defa Avrupa dışından start alacak ve bu yer üzerinde en çok tartışmaların döndüğü İsrail olacak.Ki büyük turlar her zaman bisiklet kültürünün yoğun olduğu yerlerden başlar.İsrail bu tanıma uymuyor.:eek:
Önümüzde Giro'nun bile önüne geçen iki büyük sıkıntı var. @Cem cm üstadımın dediği gibi 1.Doping olayı 2.İsrailin politik durumu.
Ama herşeyi değiştirebilecek bir şey var.O da dediğiniz gibi dolarlar.:rolleyes:
Etaplar birkaç ay önce açıklandığında RCS(Giro'yu düzenleyen organizasyon olur) 1.etabın ''Batı Kudüs'te'' zamana karşı şeklinde olacağını açıklamıştı.İsrail hükümeti açıktan 10 milyon dolar verip Orasının Batı Kudüs değil Kudüs olduğunu söyletti.Birleşmiş Milletlere göre Batı Kudüs İsraelin elinde ancak İsrailin Kudüs diyemeyeceği söyleniyor.Bunu biz değil Avrupalılar ve otoriteler de konuşuyor.(Siyaset konuşmak bizim işimiz değil biz sporseveriz)

@Cem cm
Patlatıyorum buraları
1.Thibaut Pinot
2.Miguel Angel Lopez
3.Dumoulin

Kaçamak yok ,bir de sen patlat:islik:

@cem cm

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ve büyük gün geldi çattı.Geldi gönlümüzün efendisi:D
Bugün Giro d'İtalia'ya ,Batı Kudüs'teki kısa denilebilecek 9,7 km lik bireysel zamana karşı etabı ile başlıyoruz.Yarış saat 13:30 itibariyle Eurosport 1 den canlı yayınlanacak.
Etap Profili

giro2018_stage01_profile_670_670.jpg

İlk etabın kısa olmasına rağmen sanıldığından çok daha zor olduğu söyleniyor.Şehrin sokaklarında yapılacağı için 18 tane virajıyla oldukça teknik olduğu üzerinde konuşuluyor.Gözüktüğünden çok yokuşlu oduğu için etabın saf güçlü zamana karşıcılardan ziyade;Dumoulin,Froome gibi yokuş çıkabilen zamana karşıcılara gitmesinin çok daha olası olduğu üzerinde neredeyse fikir birliği var.
Biz etap için olağan şüphelilerin birkaçını yazalım Dumoulin,Froomey,Rohan Dennis,David de la Cruz,Vasil Kryienka,Tony Martin,Jos van Emden diye uzar gider.

Bu etabın asıl önemli kısmı kimin kazanıp pembe mayoyu üzerine giyeceğinden çok;Genel klasman iddialılarının birbirine olan farkları ne olacak.
Dumoulin ,Froomey gibi zamana karşısı iyi genel klasmancıların ,Miguel Angel Lopez,Fabio Aru,Estaban Chavez gibi yokuşçulara etabın kısalığına rağmen 40-45 saniye fark atabileceği söyleniyor.Thibaut Pinot'un ise zamana karşısını biraz geliştirdiği için derecesi merak ediliyor ;mümkün olan en az zararla kapatmak zorunda.

Etabın yapılacağı Batı Kudüsten Birkaç fotoğraf karesi

getfileattachment_670.jpg

img_3272_670.jpg

@hamlet2006 Fabio Aru genel klasmanda zamana karşı etaplarda, Froome ve Dumoulin kendisine 2 dk fark alabileceklerini söyledi. Son 1-2 aydır zamana karşı üzerinde antremanlar yaptığını oturma biçimini değiştirdiğini falan söylemiş. Her ne kadar favoriler arasında pek gösterilmese ve sezon başından beri istenilen performansı yapmamış olsada kendi halkının vereceği destek ile süpriz yapabilecek kişiler arasında. Bakalım sonuç ne olacak, şimdiden Giro bayağı renkli geçecek gibi görünüyor :)

• Beğen
Fabio Aru,Estaban Chavez,Miguel Angel Lopez,Simon Yates,Michael Woods gibi zamana karşısı kötü tırmanışçılar için en ideal senelerden birisi aslında.
Çünkü zamana karşı iki etap ve toplam 45 km (geçen sene 70 km olduğu için Dumoulin kazanmıştı).Yokuşlarda irtifa kazanımı çok fazla.(bu da yokuşçuların lehine ,Dumoulin için dezavantaj olabilir.)

@Bigpatron

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
@hamlet2006 Dumoulin bugünkü etabı bile alabilir yokuşlar kuvvetliyse. ITT dünya şampiyonasında canavar bi yokuş vardı Froome bile döküldü :D

ITT dünya şampiyonasını ölçü almak yanlış olur,froome 2 büyük turdan sonra gelip alsaydı komik olurdu.adamda enerji namına birşey kalmadı
normal şartlarda kaza vs.. olmazsa SKY takımı kimseye bırakmaz.ITT froome fark yemez,dumoulin hayal görmesin 3. 4. anca olabilir benim gözümde,döküleceğini bile düşünüyorum
ikinci ve üçüncülük için sürpriz isimler olabilir
etaplar baya uzun,takımların önemi büyük.
benim gözümde froome alır

• Beğen
@QWEZXC Hatta Dumoulin'in Giro'ya gelme sebebinin Tour De France 'a hazırlık olduğu bile söyleniyor.Bacaklarında bu sene için 12 günlük yarış var.Sadece Liege Bastogne Liege'de 15. olup biraz iyi gibiydi.

Formsuz kim varsa 6.etaptaki Etna YaNardağı etabında Etna gibi patlayabilir

Havai fişekler erken patlayabilir;3.haftaya kalamayanlar çıkabilir

@Cem cm
O yokuşu ben yürüyerek çıkarken yoruluyorum şayet Bergen'dekinden bahsediyorsan :)

• Beğen
@Cem cm

Froome alır ise sonu contador gibimi olacak bakalım,yalnız seyirciler yuh muh çekipte plastik pet şişe atarlarmı bilemem :eek:

Cep yada pc için link verebilirmisiniz? Teşekkürler

tiz-cycling.racing/
canlı yayını var,ben genelde izlemiyorum,indirip daha sonra izliyorum(indirme linklerini paylaşıyorlar o sitede)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Aha şok Froome düştü prova esnasında :krktm:

Lopez de düşmüş :krktm:

@Cem cm
Konstantin Siutsu da provada düşmüş ,omurunu kırmış.Başlayamayacak,Pozzovivonun formdaki domestiği gitmiş oldu.:(

Froomey,karma seni kovalıyor.:islik:

@Cem cm Team Sky yaptığı açıklamada mealen bol bol pamuk getirdik.:krktm:Pamuklara saracağız diyordu.O kadar süper domestik az gelmiş.:snzdglsn:

Team Sky sportif direktörü Nıcolas Portal ;Froomey'in provada düşük hızda ön tekerini kaydırarak düştüğünü ve Froome'un birazcık acı çektiğini söylüyor.

@Cem cm Bu kadın sporcunun yarışçılık özelliklerine baktığımızda : kadınlarda Rouleur,Sprinter,Tırmanışçı ,Genel klasmancı gibi özellikler arasında çok farklar olmadığını görüyoruz.
Erkeklerde bu farklar çok belirgin olur.Erkek sporcular her dalda ayrı ayrı uzmanlaşır.Bir özelliği çok iyi iken diğer özelliği körelir.

Geri