Scudo Sports

Yarış bisikletine kıl olmaya başladım

Scudo
Etraftakilere çatal şov yavmayacak uzunlukta tshirt olduktan sonra(malum biraz fazla eğilmek gerekiyor gidona) her türlü biniliyor.
Abi ben sana demiştim tek tarafı platform olan pedallardan al diye. :D

@saglam.serdar hayır değil. pedal injuries diye aratıp ilk gördüğümü kopyaladım :D bende spd var ama sakatlıktan dolayı kalsiz kullanıyorum. Yakın zamanda kal kullanmaya başlayacağım.

Downhill yapanlar genelde bu tip pedallar kullanıyorlar, demekki işe yarıyor. Bu pedalların plastik versiyonunu denemiştim ve açıkçası denemeden önce güvenmiyordum. Gerçekten işe yarıyorlar.

Hardtrail/ all mountain sürücüleri genelde kilitli pedal kullanıyorlar. Bunun bir de hem kilitli hem platform olanları var ki tadından yenmez :)
images (5).jpg
Not: bahsettiğim çivili pedalları kullanan downhill vs kullanıcıları genelde tekmelik de kullanıyor :D

Kıl olacak bir durum yok esasında her tercih bir vaz geçiştir. Yol tercih edersin mtb den vazgeçmiş olursun mtb hazzını yaşayamazsın. Mtb tercih edersin yol bisikletinin hazzını kaçırmış olursun. Herkesin kendi tercihi. Bana göre değil diyerek zaten tercih yapmış oluyorsunuz. Önemli olan alıp yatırmamak sürekli pedallamak keyif almak. Keyif aldıktan sonra hepsinin yeri tadı karakteristiği ayrı

@mehmetsunu şu an şehir bisikleti kullanıyorum. (Yol bisikletim geçen yıl çalındı) Yol bisikleti kullanırken eşofman altıyla sürüyordum. Ayrıca çoğu zaman kilitli pedal yerine normal ayakkabı ile sürüyordum. (Özellikle işe gidip gelirken)
Yol bisikletini kısacası şehir bisikleti gibi kullandım. İki eksiğim vardı çamurluk ve bagaj... Yükü sırtıma, yağmur suyunuda suratıma almaya alışmıştım. Tabi yol bisikletin özellikle performans açısından tadı bir başka oluyor.

Yol bisikletinin kasmadan günlük hayatta da rahatlıkla kullanılabileceği düşüncesindeyim.

Boşuna "gülü seven dikenine katlanır" dememişler. :)

Şakaysa komik gerçekse daha komik bir konu :) Abicim ne yapmak istiyorsan onu yap hatta kıl olmaya başladıysan bisiklete al eline çekici giriş ağız burun :D Canım sıkılınca ben de ''dağ bisikletine gıcık olmaya başladım'' diye konu açıcam.Niye mi taş var toprak var yokuş var çamur var kıl oluyorum ve kocaman bir işsizim :D

Bide kışlıkları giymeyi denesene:D Hele yağmurda sürüşe çıkıyorsan:D:D

Gereksiz polemiklerle canınızı sıkmak, mugalata yapıp trollükte kademe atlar vaziyette görünmek istemiyorum. Net bir şekilde izahına girişeceğim:
1- Gidondan başlayalım. (yarış bisikleti kullanan) Hangi biriniz 2 litre teneke kristal soğuk sızma zeytinyağını gidonun bir barına, 3 kiloluk % 100 pancar şekerinden toz şeker torbasını bir diğer barına takıp eve kadar taşır. Evet lafım hanım köylü olmayan tuzu kurulara değil. Ama yarış bisikleti ile bir turdan eve dönerken son dakikaka yengeler, anneler, nineler vede vesaireler tarafından telefon açılıp gelirken şu siparişleri de yanında getir denildiğinde gereğini yerine getirdiniz. Zaten ortalama bir yurdum insanı tarafından, daha markete adımınızı attığınızda o kıyafet içinde uzaylı muamelesi göreceğinizden alışveriş eyleminin ilk anında alışverişten vazgeçmez iseniz. Birde gidona alışveriş poşetini bazen sarmanız gerekiyorki (uzunluğundan dolayı janta değmesin diye) dropbarda hepten imkansız olan bir durumdur bu. Hele gidon karbon ise hiç akla bile getirmeyin. Birde kısa gidon uzunluğu-ki yarış bisikletinde omuz darlığındadır- istense dahi bir şey taşınmasına izin vermez. Demekki gidondan dolayı bir sıfır yenik başlıyorsunuz. (VARAN 1)
2-

Mtb'ye geç rahat et üstad :) yolda gideceğim dersende tak ince silik bir lastik aynı hazzı alamasan bile yol gibi tatmin eder :)

Aslinda guzel bir konuya deginmis arkadas. Ben de ayni nedenlerle bir sabit masali city bike alip takilmayi dusunuyordum, onun yerine celik bir kadro topluyorum su an, duz pedalli bir bisiklet olacak, ustelik yol kadrosu, dropbarli...

Giyicem kot pantolonumu, spor ayakkabilarimi, sirtima da bi canta, gez babam gez. Perfo zamani tayt giy, gezme zamani kot. Celik hepsini kaldiriyor da kaliteli bi alu veya karbon ile bu isler olmuyor, en iyisi her zaman celiktir. Boylece celik bisikletin en iyisi oldugunu yine kanitlamis olduk, zaten alu bisiklet mi olur, kaynak olmaz bisey olmaz

2- Deniliyorki bir yarış bisikletinİN yanında bir bisikletin daha olsun. Hayır dostum vede arkadaşım o kadarda uzun boylu değil. Bizler birer ağaoğlu değiliz bir kolumuza birini diğer kolumuzada diğerini takıp dolaşacağız. Bizim için bir bisiklet bile zaman zaman ve yerine göre lüks. Murat çömez in garajı yokki 10 küsür değişik çap ve markalarda bisikletimiz olsun. Varsayalımki ve/veya velevki aynı garajdan bizde de var olsun. Hanım köylü hangi birimizin eşi köyden gelecek bulgur, patatis çuvalları, turşu bidonları, eski mobilya takımları yerine bisikletlerin garajı doldurmasına izin verir. O kadar da değil bizim eşler, hanımlar öyle bir evrope kültürü almış olsun. Garaj bizim için bir farzımuhal mertebesinde bir lüks olduğu gibi fazlalık bisikleti koyacağımız camlı bir balkon bile çok çok bir fantazidir. Birde çifter çifter bisikletleri alacak maddi imkan meselesi varki hiç o konulara girmek istemiyorum. Onun için bizim her işi mütemadiyen görecek fonksiyonel, hamarat bir bisiklete ihtiyacımız varki bu bisikletin yarış bisikleti olabiletisi bisikletin er meydanında sergileyememiş olduğu yararlıklardan dolayı çok düşüktür. (VARAN 2)

Aslında siz neden yanlış tip bir bisiklet seçtiğinizi açıklamışsınız. Siz günlük işleriniz , daha rahat posizyonda hatta birşeyler taşımak , sağ sola hemen gitmek için bir bisiklet arıyorsunuz. Mesela geçen sene günlük işlerde en çok bisiklet kullanan Hollandaya gittim. Geçen bisikletlere bakıyorum ve neredeyse hiç yol /yarış bisikleti görmedim. Eminimki bu insanların evlerinde en az 2 bisikletleri vardır. Sanırım bisikletinizi satıyorsunuz yine sansasyonel bir başka konuyla bunuda öğrenmiştik ...

@mehmetsunu bey siz başta bisikleti seçerken kadro set vb. gibi yanlış kriterlere bakmışsınız. Önce bir bakanlığa dilekçe yazacaksınız. Demirbaş tahsisi isteyecektiniz. Sizin yerinize bunları bakanlık düşünecekti. :):):)

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@oztmert

Evet yarama dokundun öztmert, yol bisikletini bendeki bisiklet sürme azim ve aşkını törpülediği için kara listeme koydum. Bisikleti köroğlunun atı gibi elan yanımda bulmalıyım. Benim formula arabalarına ihtiyacım yok. Evet hızlılar ama sadece hızlılar.

@Enes Dökmen Sen alışveriş poşeti taşımıyosun galiba , taşısan her geçen gün sevgin azalırdı .

Geri