Scudo Sports

Yarış bisikletine kıl olmaya başladım

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.194
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Uzun bir süredir başlık açmıyordum, en nihayetinde bir çıplak uyarıcı olarak bisiklet forum zevatını uyarayım dedim. Yol bisikletine kıl olmaya başladım. Bu yol, yarış işi bana göre değil. Nedenmi. Bir kere yol bisikleti bisiklet sürme eylemimi törpülüyor. Bu yol bisikletine binmeye karar verdiğimde- ki bendede bir adeti bulunmakta-ciddi bir ritüel bir seremoni boyutlarında hazırlık yapmam gerekiyor: illa o taytlar giyilecek, illa o eldivenler takılacakki kask olmazsa olmaz, nallı ayakkabılar ile kıyafet tamamlanacak. Yok işte bu iş bana göre değil. Hayır bisikletten uzak olduğumdan değil. Bisiklet hayatımın her anında. Bir kovboy gibi evimin önünde, her an hazır ve nazır. Ne zaman istersem atlayıp üzerine gitmem gerek. Alışverişmi atla git, gidonuna poşetleri bağla. İşe git, işten gel. Haftasonları tur mu var bas git, tur dağdamı bayırdamı olacak düşünme. Bisikletten in bir gez dolaş. Bisiklet özgürlük ve kısıtlanmamak ise böyle olmak zorunda.

Scudo
Ya işte doğru da söylüyorsun.. Amacına göre değişir.. hakikaten yol bisikleti masraflı iş.. bisiklet güzel bir alet, hem spor, hem ulaşım, hem gezi ... bisikleti ne olarak gördüğünüze bağlı.. ama seviyorum ben tayt mayt.. :) çıkırtılı ayakkabı felan.. hatta kilitli pedal olmayan bisikleti unuttum... :) bence herkes kendince haklı.. ama canım Ankaramda olsa bisiklet yolları da işe de gidip gelsem.. küçük yerlerde yaşayanlara özeniyorum.. öyle işte...

• Beğen
Tepkiler: omeryildiz
Kısa mesafe sürülecekse tayt, ayakkabı, forma filan şart değil bence :harika: Örneğin berbere gidip gelirken... Performans sürüşünü kast etmiyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: omeryildiz
her bisikletin bir kategorisi olduğunu unuttuğumuzda doğru bir sebep fakat yol, yarış bisikleti zaten amacına uygun kullanılmalı. Uzun bir yol(yada kısa) + yarışlarda kullanılmak için tasarlanmış. Bence amacı doğrultusunda kullanıldığında diğer bisiklet türlerinden daha keyifli. :)

Kim ne derse desin yok bisikletinin doğasında biraz olsun gösteriş var. Bu kaçınılmaz :) Ben de yol bisikletime bineceğimde aynı seromoniden geçiyorum. Bu düzeni bozarsam bir şey eksik kalacakmış gibi hissediyorum. MTB içinde aynı özeni göstermeye çalışıyorum ama yol bisikleti kadar titiz değilim. Bazen MTB'ye külkedisi muamelesi yaptığım zamanlarda olmuyor değil :)

Hocam valla 200 km yol bisikletiyle çok rahat geliyor ancak o yolu dağ bisikletiyle yap deseniz, yapmam :D

@burcinhan

abi ben bişey eksik olduğunda bisiklete çıkmıyorum :D:D

• Beğen
Tepkiler: burcinhan
Yol bisikletinizin yanına kısa mesafeler için ucuz yollu bir bisiklet alın markaya falan takılmayın günlük kiyafetinizle binin gidin . Ben beş senedir öyle yapıyorum . Baroni marka dağ bisikletim var evin önünde durur her türlü kiyafetle binerim . Yol bisikleti alsamda o dağ bisikleti hep orada kapının önünde atlada gidelim dercesine beklemeye devam edecek beni .

dağ bisikletiyle başlayıp yol bisikletiyle devam eden süreçte en keyif aldığım bisiklet yol bisikleti olmuştur. aslında binmeye hazırlık süreçlerini fazla abarttığımızı düşünüyorum taytsız, formasız pekala yol bisikleti sürülüyor ama spd için aynı şeyi söyleyemem:)

Memet sunu yine sahalarda bize de muhalefet etmek duser. Başlayalim; Eyy memet sen kim oluyorsunda yol bisikletlilerine laf atiyorsun. Bi kere tum turcular ve metebeciler bizi kıskanıyor. Hem bir super kahraman ile Yolcu arasindaki tek fark pelerindir. Yol bisikletcisi super kahraman edasiyla taytlarini neyim giyer asfallata ucar, zuper kahraman ise pelerini takar. efendice günlük uçuşuna başlar.

Ahahaha beddua edecek napmisim hic farkinda degilim

Buda benden zat-ı alinizi delsin

Ben dağ bisikletimi alıp araziye gidiyorum. Sadece forma-kask-eldiven üçlüsü yetiyor bana. ayakkabı, tayt, pedal, km saati, fener vs. hiçbirini kullanmıyorum. Çok bi hazırlık yapmıyorum yani.

Dağ bisikleti ile doğa koşullarında yapılacak sürüşlerde de kilitli pedalın şart olduğunu düşünüyorum. Yoksa her engebede ayak pedaldan kayacaktır. Aynı şekilde tayt da yine dağ bisikleti sporunda gerekli. Aslında hangi sporu yapıyorsanız yapın, en üst düzeyde performans ve zevk almak için gerekli ekipmanları kullanmak gerekiyor. Yol bisikletinde de dağ bisikletinde de durum aynı. Ama kısa mesafede ulaşım amacıyla, düşük tempoda ve şehir içinde gezinti amacıyla sürerken kask, ışık v.b. dışında bir gereklilik yok.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
downloadfile-2.png

Mehmet bey sizi aksam sadou ' ya bekleriz.:):):):)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Çivili pedal ne kadar işe yarıyor, dağ bisikletçileri hangisini tercih ediyor?
Bu arada sizin bacağınız ise geçmiş olsun...

Geri