Scudo Sports

Yarın ne cevap vereceğiz?

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Tepki
1.162
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bu durumları görüp de cebinden 5 TL bile çıkarmaya üşenen biz toklar, yarın ahirette sorulduğunda cevabımız ne olacak? Onların imtihanı yoksulluk, bizim imtihanımız da elimiz cebimize gidecek mi gitmeyecek mi...

“Yardım isteyenlere ve yoksullara mallarından belli bir pay ayırırlardı.” (Zariyat, 51/19)

Ne yapabilirsiniz?

Bölgeye temel yaşam malzemeleri ulaştıracak olan İHH’nın çalışmalarına sayfanın üst kısmından dilediğiniz miktarda destek olabilir veya SURIYE yazıp 3072’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
(link)

Edit: Herkes yarın ne cevap vereceğini yorumlarda yazıyor. Acaba bu cevaplar bizi kurtaracak mı =)

Son düzenleme:
Scudo
Her ülke bitti, Suriye kaldı. Ülkede bu kadar işsizlik, sıkıntı varken, bir de milyonlarca Suriyeli’nin ülkeye girişi ile maddi borca girmişken Suriye’yi düşünemem. Önce Türkiye!

bizim camiye almancının biri halı hediye etmiş .. hoca soruyormuş halının faturası yok mu diye?

Linkteki sayfayı okudum ve şaşırdım. Amma zenginmişiz.
360.605.013$ yardım yapmışlar.
Yalnız bir yıla kalmaz o paraya bizim ülkenin ihtiyacı olacak. Yana döne ülke olarak kredi arayacağız.

Forumda dini mesajlar yasak diye biliyorum..Ayrıca siyasette yasak sanırım..Haliyle bu konu sıkıntılı..

Suriye'den gına geldi kusura bakmayın. Kimse kendi ülkesinde göçmen istemiyor. Din kardeşi falan bu işleri geçin. Açız aç. Gökten para gelmiyor.

Son düzenleme:
Allah bu zor günlerde hepimize yardım etsin. Benim anlayamadığım tek nokta var bu kadar sefaletin zorluğun içinde kadın çocuklarım diyor. Çocuklarım yani çoğul. Ben bile gelecek kaygısı güderken ikinci çocuk konusunda kaygı taşırken bu insanların çocuklarım demesi beni en çok kızdıran nokta oluyor nedense. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin vicdanı olan herkes illaki az, çok yardım yapıyordur. Ülkemize gelen Suriye'li mültecilere bakın hemen hemen hepsinin kucağında Türkiye'de doğmuş bir çocuk var. Neden ben ülkemde istediğim kadar çocuk sahibi olamazken (gelecek kaygısı) bu arkadaşlar bu kadar rahat bu soruyu cevaplayacak birileri lütfen cevaplasın.

Arkadaşlar, bence adam haklı. Bu arada Sworks Venge için 6bin dolara ihtiyacım var yardımseverlere ibanımı atarım.? Sevappoint katsayım 3tür, 1koyup 3kazanırsınız.

Meselenin Suriye olmadığını anlayan bir arkadaş çıkar umarım =)

Mesele elbette Suriye meselesi değil bu ülkede 2 gündür Fenerbahçe için milyonlar toplanıyor. Gariban için 3 kuruş ver desen çoğu elini cebine atmaz. Ama inanın insanların tahammülü kalmadı. Bu konuda saatli bomba gibi herkes.

İHH gibi ucu nereye gittiği belli olmayan (Belli ama) , hakkında bir ton üstü örtülmüş suçlama olan bir vakfın kampanyalarını paylaşmamalı kesinlikle...
Duygu - din sömürüsü ile kimin cebini doldurduğunuza iyi bakın...

Herhalde kuran okuyorsun dur şöyle bir içerik geçer ayetlerde önce akraba der bu yakınlığı olan demek yani önce en yakınında olanı bir gözet sonra öteki. Ben sana çevremde tonla adam gösteririm ihtiyaç sahibi ama bunlar yüzsüzlük yapıp isteyemeyen kişiler . Valla herkesten özür dilerim ama ben bıktım bu sünni, alevi, cemaatleri vs bize islam diye yutturup sonra sürü yerine koymalarından.

Ülkemde o kadar yoksul insan varken bırakın artık suriyeliymiş, arakanlıymış, somaliliymiş ... Komşusu açken tok yatan bir toplum olduk!

iHH gibi paranın nerelere gideceğine dair derin şüphe ve yargılarım olan bir derneğe kesinlikle yardım yapmam! Hele böyle ajitasyon içeren kampanya, duyuru ve yaklaşımlara kesinlikle prim vermem!

Bizler de elbet birşeyler yapmalıyız elimizden geldiğince fakat bizim de durumumuz belli. O kadar insana kucak açtık, destek çıktık, ev sahipliği yaptık ve yapıyoruz da ve bunlar bizim vergilerimizle oluyor yani dolaylı ya da doğrudan her türlü yardımda bulunuyoruz.
Ben müslüman olup da zevki sefa içinde yüzen Araplara( Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri...)çok kızıyor ve hatta onlar adına insanlıktan utanıyorum. Arabalarını saf altınla kaplatip zenginlikten çıldırmış olan bu millet nasıl olur da komşusuna, aynı dine inanan aynı milletten olan bu insanlara yardım etmiyor!!!
Gerçi bunlar bizi 1. Dünya Savaşı'nda da satmıştı da neyse kime ne faydası olacak bunların!

gecemi gündüzüme katıp çalışarak hak ettiğim 1 aylık ücretimin içinden kesilen vergilerin bir kısmı da bunlara gidiyor zaten daha ne fedakarlık yapacam kızılay mıyım ben

Böyle yoksul insanları alt sınıf olarak gören tam manasıyla onlardan tiksinen bir güruh var.Rabbim onları tiksindiklerinden daha beter hale getirir inşallah tepeden aşağıya inmek ne demektir inşallah yaşarlar.

@Triban
Hayat dinin kendisidir zaten. Başka dine mensup olanların İslam'dan rahatsız olmalarını anlarken aynı dine mensup çevrelerin din karşıtlığını anlayamıyorum biri bana anlatsın.
Din sadece camide namaz kılıp oruç tutmak değildir. Bu acaba ne zaman idrak edeceğiz?

Geri