Scudo Sports

Yarın bisiklet almaya gidiyorum son kez soruyorum

Kron mu Sedona mı ?

• Kron

• Sedona

• Toplam katılım
    33

Kron'ik

Üye
Tepki
4
İsim
Melih Özkocacık
Bisiklet
Kron
Öncelikle hepinize merhaba forumda yeni oldugum icin bu kategoride konu acamiyodum anca simdi nasip oldu neyse uzatmadan soruma geciyorum
Kron Xc 500 Hd 29" mi yoksa Sedona SixFifty Hd 27,5" mi

Kron Xc500
Fiyat: 1150-1200

Teknik Özellikler:
Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları:16", 18", 20"
Maşa:Suntour XCT Kilitlemeli
Gidon:Kron Aluminyum
Boğaz:Kron Aluminyum
Sele Borusu:Kron Aluminyum
Sele:Kron Vealen
Ön Jant:Kron Neo Aluminyum
Ön Göbek:Shimano RM33
Arka Jant:Kron Neo Aluminyum
Arka Göbek:Shimano RM33
Lastik:Kenda Kick Back
Vites Sayısı:3 x 8 = 24
Arka Vites:Shimano Acer
Ön Vites Vites:Shimano Tourney AFDTX51L6
Fren Kolu:Shimano BLM-355
Vites Kolu:Shimano Acera SLM360
Arka Ruble:Shimano CSHG31
Aynakol:Shimano AFCM171
Orta Göbek:Taiwan Rulmanlı
Zincir:KMC-Z92
Ön Fren:Shimano Hidrolik AM355
Arka Fren:Shimano Hidrolik AM355
Rotor:Shimano SMRT20S

Sedona SixFifty
Fiyat 1200

Teknik Özellikler:
KADRO:SEDONA 650B DOUBLE BUTTED 6061 ALU.
ÖLÇÜ:17″ / 19″
VİTES SAYISI:27
MAŞA:RST BLAZE 650B
VİTES KOLU:SRAM X5 TRIGGER
ÖN VİTES:SRAM X5
ARKA VİTES:SRAM X5
FREN:AVID ELIXIR 1
ROTOR:AVID G2
AYNAKOL:TRUVATIV S600
KASET:SRAM, PG-950 11-34T
ZİNCİR:YABAN S9C
JANT:SDN 2750
ÖN HAZNE:SRAM MTH-406
ARKA HAZNE:SRAM MTH-406
LASTİK:SCHWALBE RAPID ROB 27,5″X2,25
BOĞAZ:RACEFACE RIDE XC
GİDON:RACEFACE RIDE
SELE BORUSU:RACEFACE RIDE 31,6 375mm
PEDAL:WELLGo
SELE:SEDONA
SELE KELEPÇESİ:TRANZ-X
FURŞ TAKIMI:NECO
ELCİK:VELO

Beğendigim Renkli Modeli
Kron Xc500:
Fotoğraf bulunamadı.

Sedona SixFifty:
Fotoğraf bulunamadı.

Gelelim kullanacagim yere Sakarya da oturuyorum sakarya da bozuk yol bulmak zor yani hep duzgun evimde sehir merkezi carsiya yakin arazi ayda 2-3 kez giricem Ve şık bir gorünümünün olmasini istiyorum sizce secimim Sedona SixFifty mi yoksa Kron Xc500 mü olmalı.

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler,iyi forumlar

Scudo
@Kron'ik En başta HD frenin hiçbir gereği olmadığını ve tamamen ağırlık ve maddî anlamda külfet olduğunu belirtmek isterim.

Kronun 29" olması güzel. Ancak krondan çok şikayet okuduk o serilerde. Gözümün önünde arkadaşın gidonu evet evet gidonu kırıldı. Arka göbekleri de sıkıntı çıkartabiliyor. Sırf bu problemlerden ötürü ben sedona derdim şahsen. Ayrıca sedonanın komponentleri de daha başarılı.

Resimler acilmadi.goremedim. bu iki.markada sedona
Kron bana guven veren bir.marka degil. Kronu olupta skntisi olmayan hic duymadim

@M.Fatih Dostum bende sana insanları yanlış yönlendirmemen gerektiğini belirtmek isterim. Evet v frene göre belki ağır olabilir, ancak jant akordu bozulduğunda sürtme probleminiz yok, yağmurlu havalarda yok denebilecek kadar zayıflayan frenler yok, çamurda tutmama gibi bir riski yok. vs... vs... Masraf konusuna gelecek olursakta, 5 senedir hd kullanıyorum daha disk ortalama ve balata değişimi haricinde alyan değmedi. Hidrolik basınçla çalıştığı için sarp inişlerde, arazide frenleme yaparken yorulmuyorsunuz. Frene basmaktan kollarınız ağrımıyor. Çok az bir güçle büyük bir fren gücü sağlıyorsunuz. O zaman arabalara da hidrolik fren koymayalım motorlara da. Çünkü hiçbir anlamı yok size göre.

• Beğen
Tepkiler: Emre Asilar
Bir kron kullanıcısı olarak sedona almanı öneririm ben çok sıkıntı çekiyorum yani kron başa bela :mad:

@M.Burak KARADAĞ Üstad tamamen yanlış anlaşılma olmuş benim kastettiğim arkadaşımız "bozuk yol yok hep düz yol ve şehir içi" dediği için ona yönelik olarak gereksiz olduğunu belirttim. Yoksa elbette downhilllerde, yağmur ve çamurlu yollarda vs her anlamda iyidir HD ancak düz yolda şehir içi git gel yapacak birisi için külfettir. O anlamda belirtmek istemiştim.

@M.Fatih Yine külfet değil ki hocam. Ben yol bisikleti kullanamıyorum. Durmayacakmış hissiyatı yaşatıyor. Ki hem yol hem mtb kullanan insanlar varsa çevrende sor bak mtbden inip yola binince frenlerden hep şikayet ederler. O yüzden hidrolik disk fren candır :)

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
tartışmasız sedona

hocam ayrıca sedona nın foto linki açılmadı. sedona sixfifty diye bir modelde yok benim bildiğim

@M.Burak KARADAĞ Yani tabiki elbette iyidir ancak ben hala sadece şehir içi binecek birisi için gereksiz olduğu gorusundeyim çünkü alırken bi kez daha fazla para ödeyecek daha sonra bakımları yağ değişimi balatası vs derken bi.suru iş belki siz biraz dah titiz olduğunuzdan sorun yasamadiniz ama hem çevremde hem forumda bu disk fren sisteminden şikayet eden o kadar cok kişi gordum ki.
Açıkcası downhill yapıyorsam dağ bayır MTB ile geziyorsam kesinlikle tercihim HD fren olurdu ama şehir içinde ya da tur da asla dusunmezdim. Bu elbette kişisel gorustur. Diğer tüm goruslere de saygı duyarım.

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
2 seneyi aşkın süredir kron xc1000 hd kullanıyorum, balatalarına yağ kaçırdığım için balata değişimi haricinde hiçbir masraf çıkarmadı, en ufak sıkıntısı yok. Bu sıkıntı mevzusu biraz kısmet biraz da model, kullanıcı ile alakalı bir mevzu.

Tabii ki Sedona...

@M.Fatih size katılıyorum Fatih bey Burak bey de kendi konusunda haklı.. dağda ya da yağışlı havalarda kesinlike hd candır. bende su an kullanıyorum çok da memnunum.
arada bir eski peugeot var onunla turluyorum ama hep bi tedirginlik var ya durmazsa diye :) ama bakımı kolay masrafı az olur vs vs..

Fotoğraf linkleri güncellenmistir.Eger model adı SixFifty degil ise lütfen bilgilendirin Benim bildigin SixFifty B Pro

@Yunus M. Estağfurullah sağolun tabiki Burak Bey de ben de aslında iki farklı doğrudan bahsediyoruz. Evet HD yeni teknolojidir çok daha güvenlidir ancak sadece şehir içinde binilecekse aynı işi v fren de yapabilir ve ben sehir içinde bu sebeple HD ye verilecek parayla aksesuar almayı tercih ederdim.

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
Kron 3000'im var ikinci el ve epey kullanılmış aldım 1 yıl oldu ve hiç sorun yaşamadım.
Bisiklet değiştirme nedenim hidrolik disk ihtiyacıydı. Yağışta ve uzun arazi inişlerinde hidrolik disk şart oluyor.

Fiyatlar sanırım döviz artışı sebebi ile çok yüksek.
Benim tavsiyem eğer yoğun ve uzun yıllar kullanacaksanız çok daha iyi donanımlı temiz ikinci el almak olur. Sadece gidondan kilitli maşa gereksiz onun dışında HD, yüksek ve iyi bir vites seti şart. Sonra ihtiyaç duyunca sıfır bisikleti epey zararla satmak gerekiyor.

Hd Fren olayina açıklık getireyim gorünüşü için aliyorum :D ayriyetten 1 birim kuvvet ile 10 burim kuvvet uygulama durumu oldugu için :)

@saphane1234

Kardesim az önce guncelledim ikisini de denedim sorunsuz önemli olan 2. Link onu acmaya calis kron zaten 2015 sabit model Sari siyah

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
Geri