Scudo Sports

Yarın balığa gidiyorum :)

Arkadaşlar merhaba balıkla alakalı bir konum vardı da yeni konu açmak istemedim balık diye aratınca karşıma bu çıktı neyse konuya gelem
Benim kardeşime doğum günü hediyesi almam lazım da balığa yeni merak saldı, balıkla alakalı işe yarayacak çok uçuk olmayan hediyeler var mıdır?
Oltası var ama pek ekipmanı yok ne derece olması gerekiyor bilmiyorum da böyle setler falan var mıdır? Siz ne önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
İğne setleri var .Oturaklar var özel.Yağmurluklar var.Decathlonda bulabilirsin.

@Özcan. @mühendis taburelere bakacağım teşekkürler balık tutan bir amcada görmüştüm hakketen güzel sandalyesi vardı
İğneleri sadece kancalardan ibaret sanırdım binbir çeşidi varmış sanırım tuttuğun balığa göre değişiyor o ona da baksam sevinebilir bence

evet çok çeşidi var.Bir balıkçı için olmazsa olmaz tabureler , iğneler ...

Balıkla alakası olan ve başka önerisi olan forumdaşımız var mı?

Benim halaoglu cok meraklidir baliga. Ben de ona balikcilarin falan giydigi su hucum yelegi gibi yeleklerden almistim birinde. Guzel bir bicakta iyi bir hediye olacaktir. Bir defasinda Opinel N°9 bicak almistim. Dedigine gore cok ihtiyaci oluyormus.
Dipce: Yeni konu acmayip var olan bir konu uzerinden yazmaniz takdiri hak ediyor bence. Umarim ornek teskil eder ve bu konu kirliligi bir an once son bulur.

Spin kamışı varsa "Kendo baby jig" veya levrek için "süt beyazı slikon yemlerden" alabilirsin.
Surf kamışı varsa da, açık yeşil renkte istavrit çaparisi veya "Kendo zero arise" alabilirsin.
Şimdiden rastgele...

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Erensoy Bunlar benim çok yabancı olduğum terimler kendisine de sormam gerekiyor sanırım
@CmlCLK Teşekkür ederim Cemal abi kıyıdan attığı için yeleğe gerek olmaz sanırım ama bıçak güzel alternatif olabilir

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bivvy çadır veya caperlan şemsiye-sandalye (decathlon) al. Genelde yağmurlu havalarda çok balık, az balıkçı olduğundan güzel olur... :)

Bende balık konusunda çok ilgili ve onlarca malzemesi olan biri olarak öncelik ile şunu bilmemiz lazım kardeşin balığa nerelerde çıkıyor ve nerden avlanıyor kıyı, tekne göl vb gibi bunların cevabını verebilirsen birkaç öneri de bulunabilirim birde bütçen nedir ?

@orcunek İzmir'deyiz biz sabit gittiği bir yer yok daha yeni başladığı için 5-6 kere gitti zaten daha internette balık var denilen yerlere gidiyor, kıyıdan olta atıyor, bu arada son 2 seferdir İzmir körfeze gidiyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
eğer körfezde avlanıyorsa alabileceklerini aşağıda yazıyorum bunlardan elinde olan varsa es geçersin :)
3,60 - 4,00 mt civarı bir kamış
orta halli bir surf makara
Tabure
Buzluk
akşam çıkıyorsa bir kafa ışığı
bunlar kıyı balıkçıları için orta fiyatlı olmazsa olmaz ekipmanlar

eğer bunların hepsi varsa 40-80 gr aralığında 3-5 adet gezer kurşun, furdöndü, çapraz iğne ve kamış ucu çan alabilirsin :)

birde bi öneride bulun eğer balığa meraklı ise kıyıda seviyorsa ksk alaybey anıt yanında veya ksk yelken kulübü yanında sabah erken saatlerde ava gitsin :)

• Beğen
@orcunek kamışı makinesi var aslında taburesi de var ama daha kullanışlı bir şey alabilirim belki buzluğu daha yok ama pek balık da tuttuğu yok eve 3 tane balık getirdi 3'ü de zehirli çıktı deniz bize biraz uzak olduğu için akşama kalamıyor genelde ışık alsam pek işine yaramayabilir 2.paragrafta dediğiniz malzemelerden ne kadar var pek bilmiyorum eğer azsa işine yarayabilecek onları da bulunduran bir set yapsam daha işine yarayabilir sanki
Teşekkür ederim bu arada

• Beğen
Tepkiler: orcunek
@Afyon35 benim bir arkadaşımın da balıkçılık sevdası bir hayli var. Aliexpressten plastik solucanlardan, silikon yemlerden falan bolca almışlığı vardır. Tabure, yem, iğneye alternatif olarak saklama kapları var göz göz bölümleri olan genelde iğneleri boy boy ayırıp oraya koyarlar bulması kolay olur. Hatta bazılarının bu fotoğraf makinesi çantası gibi çantaları oluyor boyununa asıyorlar. Bu tip bir şeyde faydalı olabilir.

Marmaris kamplı turumuzda şöylede bir balık yakalamıştı, biz bilmediğimiz için geri bırakmıştık. Ama oradaki balıkçılar çok övmüştü balığı.

93f4c120-fa0d-4906-915a-847748ad7d1a.jpg

Dosyalar

• kutu1.JPG
    kutu1.JPG
    57,8 KB · Okunma: 4
  • kutu2.JPG
    kutu2.JPG
    32,5 KB · Okunma: 4
  • Beğen
@MakRo Teşekkürler böyle bir kutu doldurmak çok pahalıya mâl olmazsa bunu yapabilirim güzel fikirmiş teşekkürler

Geri