Bende
shimano v fren seti vardı,miadını
dolduran eski bisikletim bisan
atlas'in maşasina olmuştu,
geçenlerde aldığım ikinci el masa'ya uygun olur diye düşünüyordum.ama
vidaları ve fren yuvası farklıymıs,
bunu nasıl çözeceğim?
Arkadaşın ömrü bitmiş bir maşası varmış. Yenilemek adına ikinci el bir maşa almış. Tam takacakken bir farketmiş ki maşadaki fren bağlantı yerleri farklı. Eski maşasıyla aynı tip değil. Büyük ihtimal sadece disk fren uyumlu bir maşa almış. Bu sorunu nasıl çözecekmiş onu soruyor şimdi de. Gelelim cevaba. Ya tornacıda maşayı uygun hale getirteceksin, ya da onu iade edip/satıp kadrona ve fren sistemine uyumlu bir ikinci el maşa alacaksın...
Yuvalar aynı aslında. Sadece aradaki parça eksik. Eski maşadan söküp takabilirsiniz onu. Eski maşanın üzerinde duruyor hala o parça. 8-9 numara anahtarla sökülebiliyor olması lazım.
@Serden Us
arkadaşın söylediklerine aynen katılıyorum fakat sizinde söyldiğiniz gibi kimi maşalarda kaynaklı yani sökülemez birleştirmeli olabiliyor. bi şekilde cıvatanın geçtiği o uzatma parçalarına ulaşmak zorundasınız başka olur yolu görünmüyor.bisiklet yedek parçası satan yerlerle bi görüşün büyük ihtimalle onlar bulurlar.
o parça'nin adı ne? Ben pivot vidasi olarak buldum internete. Hatta erdoganlar bisiklette ( (link) )
Böyle bir parça var ama..? Bir anlam vermedim nasıl takıldığına dair.