Scudo Sports

yardım lütfen.cannondale sl2 scott scale 80.

cemmalkoc

Üye
Tepki
0
iyi günler,bir süredir kendime uygun şehir içinde kullanabileceğim beni yormayacak üzmeyecek bir bisiklet araştırıyorum fiyatlar git gide tırmanıyor ve aklım oldukça karıştı.son noktada bütçemi biraz daha zorlarsam iki model önerdiler:

cannondale sl2

scott scale 80

fiyatları birbirine yakın. siz bu konuda benden daha bilgili ve tecrübeli sürücülerden yardım rica ediyorum.sizin tercihiniz ne olurdu yada bana daha ekonomik beklentilerimi karşılayabilecek önerilerde bulunabilir,alternatifler sunabilirmisiniz?
teşekkürler..

Scudo
Scott Scale 80 2011 Specifications

Frame: Scott Scale Alloy 6061 Custom butted superlight tubing D-Forged CNC machined Dropouts Delta SST bridge / Integrated HeaDTube
Front Fork: Suntour XCR LO / Alloy Steerer Coil Spring / Lockout 100 mm travel
Rear Shock:
Front Derailleur: Shimano Alivio / FC-M430 / 34.9mm clamp
Rear Derailleur: Shimano SLX / RD-M660 SGS Shadow Type
Number of Gears: 27
Shifters: Shimano Alivio / SL-M430-9 Rapidfire plus with gear indicator
Chainset: Shimano FC-M430-8 Octalink
Chainrings: 44 x 32 x 22 T
Bottom Bracket: Shimano ES25 Octalink 68-118mm
Cassette: Shimano CS HG-50-9 / 11-32 T
Chain: Shimano CN-HG53
Pedals: Wellgo C128
Front Brake: Tektro Draco Disc with 180mm rotor
Rear Brake: Tektro Draco Disc with 160mm rotor
Brake Levers: Tektro Draco Disc
Handlebars: Scott Pilot 18 Team / Oversize 31.8mm 18mm rise / 640mm
Stem: Scott Comp / 4 bolt Oversize 31.8mm 11/8″ / 6 degrees angle
Headset: Ritchey OE 1 1/8″ semi integrated 44/50mm
Grips:
Rims: Alex XC-44 Disc 32H/ Eyelets
Front Hub: Scott Team Disc IT
Rear Hub: SRAM MTH 306 Disc IT
Front Spokes: Stainless Black 15G/1.8mm
Rear Spokes: Stainless Black 15G/1.8mm
Front Tyre: Schwalbe Rocket Ron 26 x 2.1 50EPI / Active Line
Rear Tyre: Schwalbe Rocket Ron 26 x 2.1 50EPI / Active Line
Tubes:
Saddle: Scott racing
Seatpost: Scott Comp / 31.6mm
Seat Binder:
Weight: 12.70 kg / 27.97 lbs approx

CANNONDALE TRAIL SL2 DAĞ BİSİKLETİ 2012

KULLANICI TIPI

:

MTB, SPORCU, HOBİ KULLANICISI

KADRO

:

TRAIL SL, OPTIMISED 6061 ALLOY, SAVE, 1.5" HEAD TUBE

ÖN AMORTİSÖR

:

RST Deuce Air 100mm 7050 series, lockout, rebound, 1.5"

ARKA AKTARICI

:

SHIMANO SLX

ÖN AKTARICI

:

SHIMANO ALIVIO

VİTES KOLLARI

:

SHIMANO DEORE

RUBLE

:

SHIMANO HYPERLIDE HG, 12T- 32T 9-SPEED

ZİNCİR

:

SHIMANO HG53, 9-SPEED

AYNAKOL

:

SHIMANO FC-M430-8 Octalink, 44/32/22

ORTA GÖBEK

:

SHIMANO BB-ES25, Octalink

FREN ÖN / ARKA

:

SHIMANO BR-M505 Hydraulic

FREN KOLLARI

:

SHIMANO BR-M505

ARKA GÖBEK

:

SHIMANO M475

ÖN GÖBEK

:

FORMULA, DC20

PEDALLAR

:

FPD PLATFORM, PLASTIC BODY

GİDON

:

CANNONDALE C3 RISER, 680X20MM, 6061 ALLOY

BOYUN

:

CANNONDALE C4, 1.5", 31.8, 7 DEGREE

FURÇ TAKIMI

:

TANGE CUSTOM 1.5"

SELE

:

CANNONDALE STAGE 2

SELE BORUSU

:

CANNONDALE C3, 31.6X350MM (S, M) 400MM (L,X,J)

SELE KELEPÇESİ

:

CANNONDALE

JANT

:

MADDUX DC3.0, DOUBLE WALL W/EYELET, 28 HOLE FRONT, 32 HOLE REAR

JANT TELLERİ

:

DT SWISS

LASTİK

:

SCHWALBE RAPID ROB, 2.1"

RENK

:

SİYAH

JANT EBATI

:

26"

VİTES SAYISI

:

27

MATERYAL

:

Alu

SIZE

:

L, M

Ben olsam sl2 yi seçerdim şahsen çok almak istediğim bir bisikletti lakin tercihimi trek'den kullandım.

Daha ucuz bir bisiklet arıyorsanız bir çok olasılık mevcut:
scott aspect 20,trek 4300, cannondale trail sl4 vs. . Hangi bisikleti alırsanız alın memnun kalacaksınızdır.Önemli olan tercihinizi tasarruf edeceğiniz paradan mı ,
yoksa bütçenizin karşılayabileceği en iyi bisikletten yana mı kullanacağınızdır.

teşekkür ederim ben de cannondale sl2 den yana gibiyim.bu fiyatları gözden çıkarttım almışken biraz daha harciyim sonradan satmakla uğraşmiyim ileride de beni tatmin etsin hemen demode olsun istemiyorum hatta sl1 fiyatına kadar yaklaştım.kadronun önemini düşünerek yerli markalardan uzak durmaya çalışıyorum,trek almak isterdim ama fiyat aralığımda diğer özelliklerinde geriye gitmek daha sonra yenilemelerle uğraşmak istemiyorum taa ki yenileme zamanına kadar.benim öğrenmek istediğim hangi kadro daha rahat kullanımlı totalde baktığımızda özellikleriyle hangi bisiklet daha ağır basıyor?sizlerden bilgi aldıktan sonra yarın almayı düşünüyorum.bu bahsettiğiniz modelleri de inceledim sanırım aralarında aradaki farkı vermeye değecek bir fark var.bana bu iki model arasında fikrinizi söylerseniz yada muadil bir model yada marka tavsiye ederseniz çok sevinirim.pişman olmak ah keşke demek istemiyorum.çok da uzatmak boğulmak da istemiyorum açıkçası.o yüzden fikirleriniz şu anda benim için çok değerli.şimdiden teşekkürler..

Valla bu fiyat seviyelerindeki bisikletler genelde kadro olarak aynı oluyor. SL4 bile alsanız SL2 dekiyle aynı kadroyu alıyorsunuz sadece renkleri farklı oluyor.Lütfen sl2 alacaksanız bunu da göz önünde bulundurun. Kısaca aradaki farkı yalnızca üzerindeki donanıma veriyorsunuz. En alt modelde mekanik aksam olarak çoğu şey shimano acerayken bir üst modelinde biri alivio oluveriyor bir üsttekinde bir model daha artıyor... En basitinden fakat sağlam bir pazarlama politikası.Ayrıca bu benim yazdığım bisikletlerin çoğunda arka arttırıcı deore.Ön arttırıcı ve vites kolları alivio veya acera olsa da öyle aman aman birşey farketmiyor.İnanın 900 tlye 2011 model alacağınız bir giant revel 3 bile sizi asla üzmeyecek,pişman etmeyecektir. Ama siz anladığım kadarıyla almışken iyi birşey almak istiyorsunuz ve kararınızı vermişsiniz bu tabii ki iyi bir şey :). Scale 80 kadro olarak daha iyi ve bence kullanımı daha rahattır fakat gönlünüzden cannondale geçiyor gibi.
Hangisini alırsanız alın muhakkak diğerinde aklınız kalacaktır bu yüzden ikisinide gidip görmenizi ve denemenizi öneririm. Hayırlısı olur umarım.

Ben Cannondale SL4 kullanıcısı olarak SL2 yi size tavsiye ederim. Bence hiç düşünmeyin ve SL2'yi alın. Cannondale gerçekten güzel bir bisikletmiş..

Hayırlı olsun bende sizin gibi hiç aklımda yokken kapıldım trek'e. Çok güzel bir bisiklet. 29 inch tekerlerle paşa paşa gidersiniz :)

hayırlısı olsun, kazasız belasız..

herkese çok teşekkür ederim trek mambanın cannondale sl2 ve ve scott aspect 80den daha iyi olduğuna inandım ve bu kararı verdim umarım yanılmamışımdır hatta birde trek valencia aldık harika bir bisiklet.duramadık birde fx 7.0 bayan bisikleti aldık çok ihtişamlı değil ama trek ailesi olmaya karar verdik.

Colors

Matte Metallic Black

Crystal Pearl White
.

Frame
Alpha Gold Aluminum, butted & hydroformed tubing, cold-forged dropouts & bottom bracket, G2 Geometry

Front suspension
RockShox XC32 w/coil spring, TurnKey lockout, custom G2 Geometry, 51mm offset crown, 100mm travel

Wheels
Shimano M35 alloy hubs; Bontrager AT-850 disc 29 32-hole rims

Tires
Bontrager 29-3, 29x2.1"

Shifters
Shimano Alivio M430, 9 speed

Front derailleur
Shimano Acera

Rear derailleur
Shimano Deore M591

Crank
Shimano Alivio M4308, 44/32/22

Cassette
Shimano HG20-9 11-34, 9 speed

Pedals
Wellgo ATB, boron axle, steel cage

Saddle
Bontrager Evoke 1

Seatpost
Bontrager SSR, 27.2mm, 20mm offset

Handlebar
Bontrager Low Riser, 31.8mm, 5mm rise, 9 degree sweep

Stem
Bontrager Race Lite, 31.8mm

Headset
1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings

Brakeset
Shimano M446 hydraulic disc brakes

Grips
Bontrager Race Lite

çok dişli bulduğum içim lastikleri değiştirdim daha slick bir lastik takdırdım daha konforlu bir sürüş için ama biraz mıcır biraz çamurda ne yaparım bilemiyorum?

(link)

Hepsi hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın. Mamba'nız tüm donanım olarak benim 4500'ümle aynı maşa hariç :) Ben çok memnunum sizin de şüpheniz olmasın.

bende 25 gün öncesinde beyaz bir mamba aldım bisiklet sanki stabilize yollar için yapılmış. stabilize yolda asfalttan daha hızlı ve seri gidiyor:D:cool: .
Aynakolu değiştiren arkadaşlar var mı? varsa tavsiyelerinizi yazabilirseniz sevinirim.

Geri