Scudo Sports

yardım edersenız sevınırım

polemiğe gerek yok. eğer fr de yapıcaksan pike iyi ama haftada bir gun yada iki haftada bir gun dağa çıkıcaksan pike almana gerek yok. marzocchi dj3 senin işini görür önemli olan street için yapılmış olması sağlam olması lazım. dj3 çok iyi bir maşa. daha baba bişey istiyorsan rockshox ın argyle 302-309-409 modellerinden birini alabilirsin. bu bakım muhabbeti de kullanmana bağlı düşersin maşa tamamen toz olur temizlersin street te bakıma fazla gerek yoktur toz toprak fazla yoktur. alıcağın maşayı 1-2 ay kullanmana bağlı olarak bakım yaptırırsın. her hafta diye bişey yok. yani demek istediğim dağa sürekli gidiceksen pike al ama arasıra hafta1, 2 hafta 1 gidiceksen hiç gerek yok dj3- argyle bile çok iyi idare edersin fr olarak. sağlamlık dersen onlarda sağlam.

Scudo
hmm fıyatlar hakkında pek bır bılgım yok bu dj3 fılan kullanan arkım var bende denedım beyendım hosuma gıttı benım fr yapmam zaten haftada 1 deıl ayda 1 fılan olucaktır yanı cok sıklıkla yapamam genelde street.ama dedıyım gıbı fıyatkonusunda pek bılgım yok yanı dj3 ler nekadardır yada argyle nekdar zaten akslı gobekten bırazcık kacıyorum malıyetıde bırazcık dusurmek ıstıyorum buyuzden

Simdiye kadar bu forumda polemige girmis miyim?Birileri arastirip gorebilir...
Girmem cunku polemige gerek yok...Belge koyarak hersey cozulur:)

Ben sadece 160 rakamini acikladim...
Yillardir bu isi yapip yapmamaniz da hic umrumda degil...
Herkesin ne kadar yildir ne yaptigi ve tecrubeleri sadece kendilerini tatmin eder...Bu benim icinde gecerli...

Ben isin bilimsel ve kullanisli olan yanindayim...Buraya da abartili ve yanlis birsey yazmamak icin kimi zaman sabahlara kadar oturup teorik kisminida arastiriyorum...

Hepsini gectim...Haftada bir bakim layi biraz abartili olmus...Aylik bakim bile cok olmasina ragmen gayet guzel olacaktir...Ama bakim yapmadan iki yil kullanilmis Psylo bile tas gibi calisabiliyor...Bakim masanizin uzun vadedeki omrunu uzatir...Anlik olarak catirti diy cokmez 2 ay bakim yapilmayinca...(Bahsettigim Kalite duzeyi RS ve Marzocch duzeyi...)

Fox gibi bir masa kullanacaksaniz eger...Bunlarda bakim olayini uzun bir sure unutabilirsiniz...
Bir suru firma arasinda tamamen Metal ic aksam kullanan tek firma...Bakimlarida ona gore oluyor...Periyodik bakim suresi uzarken ayn i zamanda bakim fiyati ve isciligide buyuyor ayni oranda...

Sonuc itibariyle masa secimi bakima gore degilde amaca gore olursa ileride bakiminida dert etmenize gerek kalmaz...Zaten bakim yapacaginiz zaman o kendini belli ediyor;)

yanı benım aradıgım bırazcıkda basımı agrıtmasın ıstıyorum foxlar cok ıı bılıyorum maa cok paglı okdar butcem yokolsa zaten 140lık fox alıcaktım ama sımdı bırazcık malıyetı dusurmem gerekıyo alıemın baskısından dolayı 1600 e fılan dusurmeye valısıyorum guzel bır jant beyendım ama markasını bılmıyorum DB yazıyor uzerınde ve beyaz turuvatıv yerınede alıvıo ayna kol koymayı dusnuyorum gıdondada vıtra dusunmustum ama asıl benım ıcın problem olan kısım masa ne masa kullanacagımı bılmıyorum masa konusunda kararsız kaldım saglam ve butce olarak bırazdaha ucuz bır masa dusunuyorum mazocchı masaların fıyatlarına fılan baktım ama bulamadım dj3 gıbı bısey yada rock shox tora dusunkustum magura asgart da olabılır ama kafam karıstı bırazcık shımano alıvıo ayna kolu alıp tek dıse dusurmeyı dusundum ama saglam olurmu acaba

@Alican

alican polemiğe girdiğini bende görmedim öylesine dedim zaten:D işin espirisi:D
marzocchi lerin fiyatlarını bilmiyorumda yurt dışında argyle nin fiyatları modeline yakın yani argyle 409 modeli yurt dışında 409€ civarında 302 modeli de 302€ civarında en son baktığımda öyleydi. pike dediğim gibi boşuna almış olursun. dj3 u bende kullandım dj 2 de kullandım. dj2 kullanan çok serte ayarlamış 19kg lik bi voltagenin önü o kadar rahat geliyorki arkayı çekemiyorsun:D o yüzden crank brother 5050 pedallar ayağımdan kayıp kavalıma çarptı ve küçük çaplı bi kaza ama büyük çaplıbi acı yaşadım:D ama dj2 ye söyliycek bi söz bulamadım adamlar çok iyi yapmışlar.

@batutanker

alivio ayna kolu aldıp tek diş yaparsan bi yere vurduğunda aynakola bişey olmazda zynakl yerine zincir zarar gürür. aynkola koruma takman gerek alivio yada kendisinden daha pahalı bi koruma takmak mantıksız geliyor. truvativ ruction lar var koruması felan var iki yapraklı küçüğü çıkarırsın ayna kolada kolay kolay bişey olmaz. fiyaını bilmiyorum ama çok fazla olduğunu sanmıyorum göbekle birlikte en fazla 100-150ytl civarındadır.

alıvıo ya gergıde takmayı dusunuyorum ozman zıncır atmıyoda kullandım arkadaslarımınkle kackere hareket yaptım hatta rampaya bıle gıttım o konuda bır problem yok ama saglam konusuna sımdı ıste dıyıyım gıbı bagzı seylerı degıstırıyorum lx vıtes takıcam cunku desıyınız gıbı streetde vurup kırmaktan korukuyorum oyle bır vıtesı kırarsam baya uzulurum cunku masadada asgard ı dusundum cunku dedıyınız masalar cok paglı babamda bırazcık butceyı dusurdu karne fılan zayıf gelınce :D oyle bır durum oldu sımdı de butceyı dusur dedı bende boyle yapmayı dusundum bırde sonucta mtb yapmıyorum yanı vıtes koluyla pek bır ısım olmıyıcak oyuzden onuda deoreye dusurdum sımdıkı sorunum gobekler masa ve ayna kol oldu ıste gobeklerde deore vıdalı dusundum masada asgard kullandım bır arkımın maguralı bısıkletını cok kullandım oda guzl hemde hafıf bakım olayıda cok yok ayna koluda bır halletsek problem kalmıyıcak sızıde cok yordum bu arada yardımınız ıcın tesekkurler yanı baya ılgılenıyosunuz benle

Bilgisi olan arkadaşlar çok güzel yazıyorlar...
Bende elimden geldiğince yardım ediyorum...
Amacımız paylaşım...Ve Ekstrem bisikletçiliğin yayılması...
O yüzden belli bütçelere göre en uygun olanı tartışabiliyoruz...Çok da güzel oluyor...
Yeni bisiklet toplayacaklar dahi bu tartışmaları okuyup, yönlenebiliyorlar...

Bence Tora gibi bir maşaya paranı ayırıp benim yaptığım gibi sokaktada dağdada suratında gülücüklerle bisikletine binebilirsin...
Aynakolunu Alivio yapıp, bütçen düzeldiğinde truvativ e geçebilirsin...İllaki ilk seferde yada toplarken herşey mükemmel olacak kaygısı gütmeye gerek yok...

Zamanla istediğin herşey olur;)

Kolay gelsin:)

• Beğen
Tepkiler: batutanker
yeni deore aynakollar orta göbeği birleşik daha sağlam bir yapı ortaya çıkabilir onlar Türkiye'ye geldi mi ne zaman gelir bilmiyorum ama fiyatları uçuk olmucakmış alivio yerine 3-5 kuruş daha verirsin 2 parça aynakolun olur aliviodan daha sağlam olur gibi geliyor

• Beğen
Tepkiler: batutanker
deore göbekler seni idare eder. etmezde 1 sene kadar eğer gevşedimi sıktırırsan hiçbi sorun olmaz. hiç bakmazsan çok az gider. ben aldığım gun deorenin milini yamulttum:D
maşa tora sağlam güzelde arkadaşımda vardı çok yumuşak biraz modifiye ile sertleştirirsen iyi teperse onuda uzun yıllar kullanırsın. ayna koldada eğer deore felan alırsan el becerinde varsa takım taklavat felan onun 3. dişli yaprağını söküp tornacıda veya hangi malzemedense 3. dişliye sağlamlığına göre malzeme kaynatıp çok sağlam korumalı bi ayna kol elde edebilirsin. yoksa korumasız ayna kol kullanmak zinciri yamultur ve arka kasetten zincirin yüklendinmi atmasına sebep olur başıma geldi. bütçeni kıstıysan vitesleri sram x-5 almanı öneririm. 100-120 ytl ye arka aktarıcı ve kollar maal oluyor ve gerçekten xt den daha iyi çalışıyor.(eski xt lerden bahsediyorum) deoreler street te pek fazla iyi değil tabi eski modelleri yeniler hakkında hiç bi fikrim yok ve kullanmadım.
gidonu asla amoeba alma. 3 tane arkadaşım yamulttu. yamultanlardan biri 50kg. hussarları gördüm çok kalın görünüşü güzel sağlamlığıda görünüşü gibiyse mutlaka al derim.

dedıyım gıbı ıste bu parcaları dusunmustum ama bakıyorum gende amacımda bır kerede halledeyım dıyorum ama ıste butce meselesı sımdı okadar para verdıkten sonrada bır ayna kolu dert etmek ıstemıyorum yanı kırılıcakmı edıcekmı dıye korkmak ıstemıyorum ama ıste dedıyım gıbı butceyı bırazcık genısletebılırsın truvatıv koyucam tabı pekı reba masa nasıl olur bısıkletcım cok guzel olur dedı ama gende burda sormakda fayda var masada ya reba dusunmustum rebayla tora aynı fıyat galıba ama reba xc dıye duydum yada en butceyı yukseltemessem masayı magura asgard yapıcam o nasıl olur asgartd masa yaparsam truvatıv yapabılırım bırde bu boxguıde gergı pıyasada yok fılan dedı bıkac kısı

maşa street tarzı reba kullanan görmedim hiçde kullanmadım. tora iyi ama yumuşak ya yaylarını değiştirirsin yada yaylarının arasına 1cm kadar parça koyarsın çok güzel bi maşa olur. reba xc maşası ise çok fazla tepme yapıcağını sanmıyorum. ayarı olsa bile pek fazla iyi olurmu bilmem ama rebalı bi bisiklet kullan derim. box guide gergide şuanda satışı yok ama mutlaka gelicektir. beklersen alırsın fiyatıda 80ytl olması gerek. eğer toplayana kadar gelmezse yurt dışından getirte bilirsin. magurayı bilmiyorum hiç magurada kullanmadım. eğer street dj amaçlı üretilmişse al derim. ama almadan önce bisikletin üstünde dene sonradan başına dert olurmu olmazmı anlarsın.

asgard ı kulllandım gayet hafıfmır masa dj3 den bır cok fazla farkı yok zaten onun tepmesıde havayla alakalı oluyo bırazcık nekdar hava basılırsa okadar ser oluyo ve tepıyo.sımdı benımde aradıgım box guıde gergı onu bulmam lazım olmaasa bısıkletcıme soylıyıcem o getırtıcek yurd dısından.zaten bulamassak bısıklet toplanana kadr 2.el bır ıdarelık gergı takarım dıyorum o gelıncede ondan alırım.reba ıcınde gercektende hıc bır bılgım yok yanı oyle ıhtımallere dayanarakda almak ıstemıyorum cunku ucuz bısey deıl yanı hemde masa onemlı bı parca bagzıları street de 140 lık masa olmaz dıyo hatta dj de bıle 140 lık olmaz dıyolar 100 luk en ıyısı dıyolar.tora ıcınde ya parca koyarsam olmassa fılan dıye dusunuyorum sonra elımde patlamasın oda

dj ile street arasındaki tek fark zemin farkıdır. biri asfalt beton diğeri toprak. ikisindede atlayıp zıplanır. ikisindede benzer tip hatta nerdeyse aynı bisikletler kullanılır. street için aynı zamanda dj için en ideal maşa 80-100 lüktür. fazlası bu işlere gelmez. sağlam olsa bile bu tür hareketlerde kullanımaz. dj maşasının iyi tepmesi lazım. rampanın sonunda bisikletin önü maşaya bağlı olarak gelir. iyi teperse rahat gelir. tepmezse kas gücüne bakar ve yetersiz kas kazayı beraberinde getirir. street tede bunny hop gibi hoplamaya dayalı hareketlerde maşanın buyuk rolü vardır. bisikeltin önü çok rahat gelirse yapılan harekette o kadar kolay ve rahat yapılır. maşa street de çok önemlidir gerçi bendede en ucuz rst olan capa modeli vardı 6cm çalışıyordu ama bir kaç modifiye ile 9cm çalıştırıyordum ve daha iyi tepiyordu o maşa ile neler yaptım neler. havalı maşa için rebound ayarı önemli. ne kadar hava basarsan okadar sert değil. arkadaşımda havalı reptıon gibi bişey vardı suntour un ama hiç de iyi tepmiyordu ona rst mi sattım:D yani ilk başta dj maşasını almanı öneririm yada xcm türü bişey al kendin modifiye et sertleştir. havalı xc maşası almanı hiç önermem tepmesi çok düşük oluyor. bisikletçine dj2 sormanı öneririm. fiyatnı bilmiyorum pahalı gelebilir ama senden çok yaşar o maşa:D ve tepmesi konusunda diycek söz bulamıyorum.

anladım maguralar la dj 3 ler e baktım onlar havalıydı ama eet tepme cok onemlı oldugu ıcın ne olursa olsun yayın tepmesı daha ıı ıdr yanı sımdı bısıkletcıme sorucam ona gore bısey yapıcaz butceyı yukseltırsem pıke tora yada baska bır yaylı masa olucak

pike değil de rs tora bile uygun olacaktır hem sertlik ayarı hem de travel ayarı yapabildiğinden street ve orman için de ideal bir maşa olduğunu düşünüyorum

anladım ozamn pıke deıl toraya donduk masada pek bır problem kalmadı su sedonayı gormeden yapmıyıcam bakayım belkı beyenırım ama hıc ıı yorum duymadım hakkında beyenırsem hazır bısıklet dıyıp alabılırım ama hıc sanmıyorum dusuk bır ıhtımal alırsam zaten benım bısıkletcıme onumuzdekı hafta sonu gelıcekmıs ama hıc sanmıyorum beyenıceyımı bana uzak gozukuyo baya en ıyısı bu lısteyı toplamak pıke yerınde tora parcalarıda truvatıv yaptımmı tmmdır artık yanı yardımlarnız ıcınde cok tesekkur ederım gercektende baya bı zman ayırdınız :D

ne sedona mı? bedava verseler binmem(şahsen)

gercekten okdar kotumu ya ben en azından yuzunebakılır bısey beklıyorum yanı sedonadan en azından adını kırletmez ya

Geri