Scudo Sports

Yardım eder misiniz?

Tepki
1
Selam Arkadaslar,
Ben dag bayır dolasabilecegim geziye cıkabilecegim bi bisiklet arıyorum. Fotograf cekiyorum ve sureklş geziniyorum bisiklet konusunda cocukluk yıllarında bindigim BMX dısında bi tecrubem yok. Nelere dikkat etmeliyim nasıl bi bisiklet secmeliyim bilmiyorum ve yardımınızı bekliyorum. 500 / 600 TL civarında butce ayırabilirim. Simdiden Herkese TESEKKURLER...

Scudo
söylediğiniz bütçeye göre sedona /whistle/carraro/kron un giriş modellerine bakmanızı tavsiye ederim. günlük yaşamda kullanabileceğiniz ideal bisikletler
internet sitelerinden kolaylıkla bulabilirsiniz.zaten memleketinizdede satan yer mutlaka vardır. zaman geçtikçe artık bisiklet ihtiyaçlarınıza karşılık vermedikçe donanım yükseltebilir veya komple bir bisiklet alabilirsiniz iyi günler

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@extreme43

Pekii alırken ''ikinci elde falan'' nelere dikkat etmeliyim viteslerde veya diger ekipmanlarda biraz bilgi verebilirmisiniz...

dişlerin aşınmışlığına, kadroda çatlak varmı diye, herhangi pas vb,ve göbeklere en hayati olarak...

ikinci el almakta cesaret işi , senin yerinde olsam sıfır alırdım kafam rahat olurdu bu bisikletle uçanlarmı ararsın zıplayanlarmı ararsın çeşit çeşit 2 ci el bisiklet mevcut ....

ben olsam sıfır alırdım. Eğer sıfır alacaksan salcano astro, sedona borla bu ikisi arasından birini tercih edebilirsiniz.
kolay gelsin...

en önemli şey deneyerek almanız bence binmeden görmeden almayın derim ben. mesela çoğu teknoloji mağazasında ürünü deneyipte öyle alıyorsunuz. aldıktan sonra pişman olmak istemiyorsanız bence deneyerek alın ve tanıdığınız
bisikletten anlayan bir arkadaş vs. varsa yardım isteyin.çiziği çok fazla olan
yada kaynaklı yada hasarlı parçası bulunan bisikleti almayın viteslerini tek tek deneyin. bindiğinizde herhangi bir yerden ses vs geliyormu dinleyin.jantların dönüşüne akortlarında problem varmı yokmu ona iyi bakın. benim şahsi düşüncem sıfır almanızdan yana nede olsa en köt bisikleti bile alsanız sıfır almış olacaksınız. düşünüp en iyi kararı verceğinize inanıyorum. iyi günler.

2.el leri bu kadar suçlamayın arada istisnalar oluyor ;)

örnek olarak ben bubisikleti alcaktım 2-3 saatle kaçırdım gayet iyi durumu

yani şans işi iyiside denk gelir kötüsüde

bu arada bende 300-400tl arası bisiklet arıyorum :D gözüne çarpan olursa bu yorum iyi olr:in:

Peki sıfırda da önerdiginiz markaların hangi modelleri sizce daha iyi cunku bazen ''fiyat/performans'' olayında bazen daha ucuz olanlardan daha iyi performans alabiliyosunuz bu bisiklet icin gecerlimi bilmiyorum ama bi oneride bulunursanız sevinirim.

mesela whistle miwok 1052 v modeli internette 625 tl gidodan kilitli maşası var
çoğu parçası shimano bu olabilir, sedona 711 v var 630 tlama tavsiye etmem whistle bu fiyata bu donanımla onu ezer geçer:) bence bu whistle ı iyi düşünün

haklısınız ama arkadaş ilerde pişman olmasın diye söyledim temkinli davranmakta fayda var:)

Şuna bir bak derim.Donanım olarak üst seviye ekipmanlara sahip.Düşünürsen yardımcı olurum :)

Merhabalar. Gününüz iyi geçsin. Görüldüğü gibi üst borusu oldukça yere yakın bir bisiklet arıyorum. Furş takımı 1/1-8 olacak fotodaki gibi. Konik maşa uyumlu kadroda olabilir. Benim için EN ÖNEMLİ şey, kadro aralığı 2.25 lastik uyumlu olması. bu bisiklet 1.75 maximum yazıyor açıklamasında.Ön lastiği maşa değiştirerek kalın takarım ama arka kadro geniş olması lazım. Arka kalın olsin ki çukurlarda benim canımı sıkmasın. Bu bisikleti şehirde ormanda heryerde kullanacağım. City, Trekking, Gravel, Hardtail, Enduro, Cyclocross vb. bisiklet almak istemiyorum. Fotodaki tip istiyorum. Pantolonla Rahat binip inmek için böyle bir kadrodan bisiklet istiyorum. Yurt dışı öneride olabilir. Kadro İsterse Avustralyada olsun fark etmez.
Screenshot_20240407_111327_com.android.chrome.jpg

Merhabalar. Gününüz iyi geçsin. Görüldüğü gibi üst borusu oldukça yere yakın bir bisiklet arıyorum. Furş takımı 1/1-8 olacak fotodaki gibi. Konik maşa uyumlu kadroda olabilir. Benim için EN ÖNEMLİ şey, kadro aralığı 2.25 lastik uyumlu olması. bu bisiklet 1.75 maximum yazıyor açıklamasında.Ön lastiği maşa değiştirerek kalın takarım ama arka kadro geniş olması lazım. Arka kalın olsin ki çukurlarda benim canımı sıkmasın. Bu bisikleti şehirde ormanda heryerde kullanacağım. City, Trekking, Gravel, Hardtail, Enduro, Cyclocross vb. bisiklet almak istemiyorum. Fotodaki tip istiyorum. Pantolonla Rahat binip inmek için böyle bir kadrodan bisiklet istiyorum. Yurt dışı öneride olabilir. Kadro İsterse Avustralyada olsun fark etmez.
316216 dosyayı görüntüle

Böyle bir şey olabilir belki. Maximum desteklediği lastik kalınlığını sormak lazım Scott'a ama üzerinde gelen 700x45 de oldukça kalın aslında. Dediğiniz gibi şehir bisikletlerinde dağ bisikleti lastiği desteği bulmak zor ama disk frenli modeller daha geniş aralık sunar genelde. 29" lastik takacaksanız lastik yüksekliğini desteklemesi lazım tabii. Her türlü beğendiğiniz modellerin üreticisiyle iletişime geçmeniz gerekir ama bence illa ki ortası açık bir şehir bisikletini dağ bisikletine çevirmeye çalışmak yerine direkt dağ bisikleti alın daha iyi.

(link)

"City, Trekking, Gravel, Hardtail, Enduro, Cyclocross vb. bisiklet almak istemiyorum. " diyorsunuz da başka bisiklet modeli kalmadı zaten. Kendiniz kadroyu bulup custom build yapmayacaksanız bu saydığınız modellerden kadrosunu beğendiğiniz birisini alıp lastikleri ve maşayı modifiye edeceksiniz mecburen.

Böyle bir şey olabilir belki. Maximum desteklediği lastik kalınlığını sormak lazım Scott'a ama üzerinde gelen 700x45 de oldukça kalın aslında. Dediğiniz gibi şehir bisikletlerinde dağ bisikleti lastiği desteği bulmak zor ama disk frenli modeller daha geniş aralık sunar genelde. 29" lastik takacaksanız lastik yüksekliğini desteklemesi lazım tabii. Her türlü beğendiğiniz modellerin üreticisiyle iletişime geçmeniz gerekir ama bence illa ki ortası açık bir şehir bisikletini dağ bisikletine çevirmeye çalışmak yerine direkt dağ bisikleti alın daha iyi.

(link)

"City, Trekking, Gravel, Hardtail, Enduro, Cyclocross vb. bisiklet almak istemiyorum. " diyorsunuz da başka bisiklet modeli kalmadı zaten. Kendiniz kadroyu bulup custom build yapmayacaksanız bu saydığınız modellerden kadrosunu beğendiğiniz birisini alıp lastikleri ve maşayı modifiye edeceksiniz mecburen.
Teşekkürler. Bu dediğim bisiklet city tarzı biskilet türüne giriyor da benim tasarım bu modelde yoğunlaştı. Şöyle ki ; 50c üzeri desteklemiyormus scott. Trek te öyle. Son olarak specialized cannondale de aynı durum var..
Ah! şu kahrolası fabrikalar aynı bisiklet çeşitlerini önümüze serip duruyorlar. Farklı çözümlere Adapte olabilecek bisikleti illa biz mi üretelim?

VSF'nin istediğiniz geometriye sahip kadroları var. Almanya'da bir tanıdık vasıtasıyla getirtebilirsiniz.

VSF'nin istediğiniz geometriye sahip kadroları var. Almanya'da bir tanıdık vasıtasıyla getirtebilirsiniz.
Web Sitesine baktım göremedim Benzer biskileti. Şahsa özel çerçeve yapıyorsa olabilir. Türkiye de çelikten ya da alüminyumdan kadro yapabilen var mı?

Geriye sadece E-Bike kaldı.
Bir tane bisiklet buldum. Üzerinde de 2,35 Schwalbe Johnny Watts 2.35 lastik var. Fiyatı biraz tuzluca

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Amanita
Geriye sadece E-Bike kaldı.
Bir tane bisiklet buldum. Üzerinde de 2,35 Schwalbe Johnny Watts 2.35 lastik var. Fiyatı biraz tuzluca

(link)
Hakikaten güzel duruyor. Yurt dışından getirmeside eklenirse Fiyat uçuyor. Üstelik E bike dolayısıyla, Orta göbeğin motor uyumlu tasarımından mütevellit standart bisiklete çevrilemez bu. Kadro üretimi için Fiyat bilgisi aliyim yerli üreticiden. Bu alet kadar maliyetli olmaz diye düşünüyorum.

Geri