Scudo Sports

Yaralı bisikletçi...

Scudo
@Murat B.
Türkiyede 40 yıldır yaşıyorum, yasa uygulanır yada uygulanmaz benim 2 gün önce geçtiğim yolda arkadaşım kaza yaptı ben size olması gerekeni söylüyorum emniyet şeridinde giderken bu olay meydana gelirse “karayolları trafik kanununa” göre yargılama olur emniyet şeridinde dururken olursa TCK “ihmal suretiyle kasten adam öldürme/yaralama” suçundan mahkeme başlatılır ve farklı bir yargılama olur, arkadaşın sorduğu soru üzerine kendi alanımda bilgim yettiğince cevap vermeye çalıştım, ülkede “adalet” sistemini tartışmak istemezsiniz sanırım olmayan şey üzerinden tartışmak yersiz zaten ..

Dümdüz yolda gider iken emniyet şeridindeki bisikletliye vurabilen kişiye öküzden başka ne denebilir ki?
Sırf bu olaylar yüzünden bisikletten soğudum.

@Gökay Akçay

O kadar yanlış şey yazmışsınız ki nereden başlasam bilemiyorum...

Öncelikle, Karayolları Trafik Kanunu(KTK)'na göre "Trafik : Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir." Karayolunun bir parçası olan emniyet şeridinde gitmeyi de, durmayı da hatta piknik yapmayı da kapsar. Emniyet şeridinde giden için farklı, duran için farklı işlem uygulanacağı iddianızın dayanağını bilmek isterim açıkcası. Öte yandan, KTK'nda sadece idari para cezaları tanımlanmıştır; hiç kimse, KTK'na göre yargılanmaz.

Yargılamanın "kasten öldürmenin/yaralamanın ihmali davranışla işlenmesi" suçundan yapılması için öldürme veya yaralama kastı olması ama bunun aktif olarak bir fiili işleyerek değil, bir yükümlülüğü yerine getirmeyerek işlenmesi gerekir. Bunun örnekleri; annenin bebeğini aç bırakması, cankurtarın husumeti olduğu şahsı kurtarmaması, hekimin hastaya müdahale etmemesi falandır. Ayrıca, "kasten yaralamanın ihmali davranışla işlenmesi" suçunun cezası, önceki mesajda yazdığınız "8 ila 12 yıldan başlar"dan çok daha azdır.

Bunun gibi trafik çarpışmalarında taksir, bilinçli taksir, olası kasıt veya kasıt söz konusu olabilir. Maalesef genelde "taksirle yaralama" şeklinde hüküm veriliyor ve bunun da "yatarı" yok, yani hapis cezasına hükmedilse de bu ya paraya çevriliyor, ya da hükmün açıklanması geri bırakılıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hasan kahvecioglu
@Gökay Akçay

bisikletin emniyet şeridini kullanması yasak mı ? gerçekten...

@Şeffaf
Evet yasak. Ama benim merak ettiğim bisiklet bir ulaşım aracıysa nereden gidecek uçarak mı gitmesi isteniyor

ee nerden gidicez ? ana şeride giremezsin, emniyet şeridine giremezsin. ee?

Otoyol veya Bölünmüş Karayollarında; trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma veya kaza incelemesi amacıyla kullanılmak üzere ayrılmış olan ve yol eksenine paralel oluşturulan yol bölümüdür.Otoyollarda kesiksiz çizgiyle belirlenen ve en sağ şeritte bulunan, acil durumlarda cankurtaran, itfaiye, polis vb. araçların gidebilmesi için ayrılmış yol bölümü, emniyet şeridi. Suç kanıtlarının kaybolmaması için güvenlik güçlerinin olay yerini çevirdiği şerit.
Konuya biraz etraflıca baktığımızda emniyet şeridinin acil durumlarda kullanılması gerektiği aktarılmış. Bisiklet de kanuni ve idari yönden bir taşıt sınıfında yer almakta ve karayollarında her taşıt nasıl sevk ediliyorsa şeridinden idare edilmesi gerekmektedir. Ancak ülkemiz şartlarında biz güvende hissetmediğimiz için kendimizi emniyet şeridine atarak 'emniyette' olmak istiyoruz. Temel hukuka giriş bilgileriyle, suç türlerinin ne olduğunu değerlendirmek yerine basit argümanlarla yola çıkarsak sonuca odaklanabilir.
Daha fazla bisiklet yolu hatta şehirlerarası bisiklet yolu ve daha önemlisi bilinçli şoförler yetiştirmek. Sanırım bu olayın sonucu yok :uyku::uyku:

Enteresan bir bilgi. Çok doğru aynı zamanda.

• Beğen
Tepkiler: Financexpert
Karayollarında en sağ şeritten gitme hakkımız var ama bunu kim biliyor sadece bizim bilmemiz ne yazık ki hayatımızı kurtarmıyor. (link) kaçarımız yok yani emniyet şeridininden sürsekte, orada lastiğimiz değiştirsekte kaçarımız yok.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Bu kazanın aynısını Gaziantep'te biz yaşadık Belediye takımımızın antrenörü Uğur KOYUNCULAR hocamı kaybettik, emniyet şeridinde arkadan araç çarptı vefat etti. Polis raporu %100 şoför suçlu olarak tutanak tuttuğu halde çarpan kişi şuan serbest, antrenörü vefat eden belediye cenaze törenimize bile gelmedi. Yani kısaca Allah hiçbir canlıyı Türkiye Cumhuriyeti adalet tüccarlarına ve devlet adamlarına muhtaç etmesin. Allah hepimizi korusun. Arkadaşımıza geçmiş olsun.

@onur caliskan merhabalar onur bey, dava sonucunu mutlaka paylaşacağım buradan.isin acı kısmi ise çarpan kişi de maalesef jandarma, özel aracı ile eşini aof sınavına yetiştirmeye çalışıyormuş. Olayın neresinden bakarsanız tam bir felaket kimsenin başına gelmesin inşallah böyle bir kaza.. 8/8 kusurlu. Bende kusur yok..sayg.
@cazci iyi dilekler için çok teşekkür ediyorum. Biraz geç olsa da ancak hayata dönüp okuma ve cevap verme şansım oluyor. Çok şükür birkaç sıkıntı dışında iyiyim ve artik bisikletime binebiliyorum. Dava sonucunu ayrıca buradan paylaşacağım. Saygılar ..

Son düzenleme:
@Vintage. Çok teşekkürler. Bekleyip göreceğiz. Maalesef trafik kanunlarinin uygulanmasi konusunda sikinti cok. Sayg.

Hasan abi Rabbime şükürler olsun ki ağır bir kazayı atlatmış durumdasın , çok geçmiş olsun . Söylenecek hiç bir söz aklıma gelmiyor. Akıl almaz işler olup duruyor. Yanındayız dua ile selam ile veya ne yapabilirsek. Hukuksuzlugun ve gayri ahlakın egemen olduğu bir toplumda gerçeği aramak yada bulmak simyacilik olsa gerek. Bize besmele yetmez pedallamaya başlamadan önce. Bu kadar gusül süzün olduğu yollarda abdestli sürmek lazım gelir. Pes doğrusu demek doğru değil . Bunlara inat devam pedallamaya Allah'ın izniyle, tekrar çok geçmiş olsun sayın abim ve en yakın zamanda inşallah sağlık ve afiyet bulursun.

• Beğen
Tepkiler: hasan kahvecioglu
@necmeddin aynen öyle kardeşim. Ne desek boş. Allah kimseye yaşatmasın, zor bir süreç oldu benim ve ailem için. Çok teşekkür ediyorum.sayg.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri