Scudo Sports

Yapılan hatalar, çıkarılacak dersler

yararlı konu
@Cem cm geçmiş olsun, ilginç bir durum o kadar zorlarken hiç acı hissetmediniz mi? kolay kolay yırtılacak şeyler değildir herhalde onlar
benim çıkardığım en büyük ders; bisikletinizi başkasına kullanmak için vermeyin sonrası kötü oluyor :)

Scudo
@SmtTrlk sagolun :) yırtılma olmamış diz kapağından dışa doğru kaymış. Aşırı rahatsızlık hissi vardı sadece ağrısız. Osteopati doktorum bir iki hamlede yerine oturttu.

Arka tekeri çıkardiktan sonra yerine taktım. Teker oynama yaptığı için vidasını çok sıktım, yalama oldu. Şu an ingiliz anahtarıyla çıkaramıyorum bir sabit anahtar gerekecek sanırım.

Ön vitesi kolunu çıkarıp başka bir bisiklete takacaktım, yanlış vidaları söküp:bsmagryr: içini açtım bazı parçaları kırdım. Sonra biraz uğraşıp en azından çalışır hale getirdim. Ön vitesi -tourney kolu bilirsiniz- baya döndürerek değiştiriyorum, koldan çatır çutur sesler geliyor.:koptum:

Benim yaptığım hatalardan biriside lastik yönüne bakmadan janta takıp lastiği şişirmek. Lastiğin dönüş yönünün olduğunu biliyorum ama nedense o işi yaparken aklımdan çıkıyor :)

Pedalı taktıktan sonra düzgünce bakmadığımız için sağ pedal ışıkta durunca elimde kalmıştı.Aceleyle 'bakım' yapmıştım o gün.Kısaca: Bisiklet bakımı yapacaksınız eğer vaktinizi alsın, aceleye getirmeyin.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
1- Presta yı şişirirken dipte duran vidayı iyice sıkmış güzel güzel hava basarken POST! diye çıkan ses sayesinde "sibop kırma" lügatını öğrenmiş oldum.
2- Eski bisiklete hava basarken sibop oturmadığından benzincide "inik lastik " düğmesine bastım çıkan BOOOM!! sesi ile pompacı "geçmiş olsun abi" dedi ee gerisini anladınız şambrel bile kenardan dil çıkaran maymun bile bakıyordu. İç lastik patlamış :)
3- SPD yi 2. kullandığım gün önümde zart! diye duran öküz ü hesaplayamayınca SPD yi unutup yolun ortasına yattık. Daha yerdeyken aklıma geldi ayağımın kilitlenmiş olduğu...

Bir tane daha ekleyeyim;
  • B'TWIN marka bisiklet almak. Tekrar tercih etme şansım olsa B'TWIN yerine Salcano bile alırdım.

@EmirhanShn
B'twin aldım. İki aydır biniyorum ama bir sıkıntım olmadı şimdilik. İnşAllah böyle devam eder [emoji57]

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: silent_ship
@EmirhanShn
Salcano aldım yaklaşık bir yıldır biniyorum. İyiki btwin almamışım. :) Umarım bu şekilde kullanmaya devam ederim

İniş esnasında kamyon arkasında fren yapma durumum oldu. Başka bir yere gitme şansım olmadığı için kamyon arkasından devam ettim, fakat hem eğimden hem de kamyonun oluşturduğu vakumdan dolayı frenleri çok fazla kullandım ve yaklaşık 60km/h hızla giderken ön lastiğim aşırı ısınma nedeniyle patladı. Daha önceden forumda okumuştum fakat başıma gelmediği için o an o durumla karşılaşacağım aklıma gelmezdi.

Bu yüzden iniş yaparken başka araçların arkasına girmeyin. Sürekli fren yapıp kamyon arkasında kalmayın. Daha güçlü fren yapıp araçla aranızdaki mesafeyi açın ve rüzgarın da sizi yavaşlatmasına ve jantları soğutmasına izin verin. Herkese kazasız belasız sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Konu "yapılan kazalardan çıkarılacak dersler" olarak kayıyor sanki [emoji41]

Cemal Ç.

Geçen hafta yaşadığım bir olay, bisikletin arka lastiği bir türlü janta doğru oturmuyordu. Çizgiyi ne yaptıysam tutturamadığım için bisikletçiye götürdüm. Sıkıntı giderildi teker yerleştirildi QR mandal sıkıldı tamam. Sonraki günlerde bir farkettim ki göbek mili yamulmuş muhtemelen aşırı derecede sıkıldığı için. (Öyle tahmin ediyorum çünkü jant göbeklerine 10 yıldır dokunulmadı bile). Bunu biliyordum ama bisikletçinin böyle bir hataya düşmesi garipti.

Siz siz olun QR mandalı aşırı derecede sıkmamaya özen gösterin, ne az ne çok.

Bir de vidaları aşırı sıkmayın, benim gibi bir sele borusu masrafı çıkmasın. Eskisini de atmadım anahtar takımlarımda uzatma aparatı olarak kullanıyorum. :)

Bisiklet alırken acele ettim bundan dolayı da aldığım gün çizildi bisiklet.Yeni bisiklet alacak olanlara tavsiyem sakın aceleci davranmayın önce tecrübe sahibi olun sonra bisiklet alın

btwin marka iç lastik almak, düzenli olarak patlıyor :D

@EmirhanShn

Salcano bile derken hocam?
Salcano"nun çok güzel bisikletleri var ve fiyat/performans oranında sınıf birincilerinden :)

@Godzilla Forumda genel olarak kötüleniyor, marka olarak giriş/orta seviyede kaldığı için bu markayı örnek gösterdim. Salcano markasına karşı kötü bir yaklaşımım yok, tabii B'TWIN ile karşılaştırmak dışında :).

Decathlon mağazalarından mekanik aksamlı ürün artık hayatta almam. Hani bakım aletleri, aksesuar, giyim kategorisindeki ürünleri bazen güzel olabiliyor da bisiklet gibi ürünlerin bu mağazadan alınmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.

1 Hafta önce bisikleti her zamanki gibi ürün kalitesizliğinden ötürü servise götürdüğümde etrafta çocukların bisikletlere binip yarış yaptığını falan gördüm. Aslında spor mağazası değil Decathlon çocuk yuvası gibi bir yer.

@EmirhanShn

Ahahhaha, yemin ediyorum imzalık söz hocam :D

decathlon bisikletleri çok ağır.

@EmirhanShn Bence şans.. 4 senedir kullanıyorum herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.. Asıl Salcano yol bisikletinden çektiğim adam olsun diye yaptığım ek harcama beni salcano markasından soğuttu..

@Godzilla Üst sınıf bir kaç makina geliyor.. Aslında orta sınıf.. İlk acemilikle alınabiliniyor.. Ama rockriderından memnunum. Yol bisikletimde kadromu değiştirdim.. Çok rahat tatlı bir bisiklet oldu..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sn. @amoush00 katılıyorum. Ama şans kısmına değil. Çünkü şansa inanmıyorum [emoji1] Kader diyelim [emoji57]

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Geri