Scudo Sports

yapıkredi numaramı nasıl buldu ?

Scudo
Mobil operatörlerin izinli veritabanları vardır ve bu veritabanlarındaki telefon numaraları parasını verene satılabilir. Telefon numarası harici bilgi verilmez. İzinli veritabanlarına ise farketmeden bir şekilde mutlaka girmişsinizdir.

@Rehavet

ne kadar yapışkan bunlar ya.
zaten prensip olarak 444 lü başlayan numaralara yanıt vermiyorum. bide iş yerimi bulup arıyorlar.

peki bu yapılanlar yasal mı ???
kanuni bir yaptırımı yok mu ?
ne hakla numaramı başka yerlere satarsın ?
en uygunsuz zamanlarda abuk subuk yerlerden aranmak zorundamıyım

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
Oğlumun gittiği okulda okul ödemeleri anlaşmalı bir banka üzerinden oluyor, kayıt işlemleri esnasında bankanın masasına oturup, ister istemez gerekli bilgileri vermek durumunda kalıyorsunuz.

Masada bilgileri toplayan bayanın yanında görevi gelen velilere kart satmak olan bir diğer bayan daha var. Görevinde oldukça başarılıydı çünkü kart istemiyorum demenize rağmen bezdirecek şekilde ısrarlara devam etmek üzere programlamış kendisini.

"Hanımefendi teşekkür ederim, ihtiyacım yok, tüm kartlarımızı kapattık, iki tane kartım var, onlar yeterli oluyor" diye kadına resmen yalvarmama rağmen ezbere bir şekilde "Biz yine de gönderelim, pazar kahvaltılarında bonus var, kozmetikte indirim var, hem kullanmasanız da olur, cüzdanınızda dursun" vs. diyaloglardan sonra iş iyice inada bindi, "Anlatamıyorum galiba hanımefendi istemiyorum diyorum teşekkürler" dememe karşılık "Biz size gönderelim sonra karar verirsiniz" deyince ben de "Boşuna göndermeyin, kartınızı geri yollayacağım" dedim, o arada işlemler tamamlandı ve biz de diğer görevli arkadaşa teşekkür edip kalktık.

Nitekim 10 gün sonra kart iş yerime geldi, getiren kurye arkadaşa bir yanlışlık olduğunu, kart talebim olmadığını söyleyerek kibarlıkla teşekkür ettim ve kartı geri gönderdim. Kurye şirketi ya kibarlığımdan etkilendi ya da daha büyük bir ihtimale banka ile olan anlaşma bu şekildeydi, kartı ertesi gün sabahtan eve giderek eşime teslim etmiş. Kapatmak için önce çağrı merkezindeki bir bayanla görüştüm, kartı kapattım derken, ertesi gün ikna için daha etkili ve yetkili bir ses tonuna sahip adamla artık sinirden sövüp saymanın eşiğine getiren bir konuşma yaptık, kartı kullanmak istemediğimi ikna etmem için konuşma esnasında kartı makasla kesmek zorunda kaldım, böylelikle zar zor da olsa kurtuldum.

Bu kadar şeyi şunun için yazdım Türkiye'de bankacılığın pazarlama anlayışı tamamen arsızlık ve yüzsüzlük temeline dayanmıştır ve maalesef kurtulmanın da bir yolu yoktur.

Sadece geçici olarak şu yapılabilir, telefon rehberimde "Açma Digitürk, Açma Finansbank, Açma Denizbank" gibi başlıklarla kayıtlı yaklaşık 20 numara var. Bir süre açmayınca başka numaradan arıyorlar, kapatıp onu da rehbere ekliyorum. Çaldırıp çaldırıp duruyorlar, alternatif bir teknik olarak denenebilir :)

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Bu 444 Cep Telefonundan Hiç Aramadı Ancak Ev Telefonunu Günde 3 Kere Arıyor Sabah Öğle Akşam Bıkkınlık Verdi Artık

Akıllı telefon kullananlar arama engelleme özelliğini kullanın. Arama engellemeyi etkinleştirmeyi unutmayın.

bundan sonra ararsa alo deyip tam konuşmaya başladığında kapatıcam telefonu. kapattığımı anlamazsa konuşmaya devam eder kendi kendine

Ben de bir ara integral forex'e üye olmuştum internet üzerinden bir bakayım dedim nasıl bir sistemmiş falan. Adamlar 2 günde bir aramaya başladılar. Bir kere açtım. Hesabınız aktif edilmemiş isterseniz birlikte ilk kullanımınızı yaparız falan dedi. Evde değilim ben kurcalayarak öğrenirim dedim. Bırakmadılar yakamı. Numarayı engelledim en sonunda. Sonra da bıraktılar aramayı ya da hala arayıp ulaşamıyorlar bilmiyorum :D

Bu arada reklam smslerini kapatmanın bir yolu var, operatörlere mesaj atılarak yapılabiliyor ama pek bir şey değişmiyor yine de geliyor banka vs mesajları.

Yukarıda arkadaşların dediği gibi data satışları malesef yapılıyor.

@Rehavet

Evet yasal.
Siz bir yerlerde mutlaka buna farketmeden izin vermişsinizdir. Genelde kıyafet vs. alındığında doldurulan formlarda oluyor bu işler.

aslında aradıklarında saf ve salak ayağına yatıp karşı tarafı sinir krizi yapmakta var.

Açmazsan da günde 3 kere arayıp sinir bozuyorlar.
En güzeli açıp alo diyerek -ki bir şey demezseniz bekliyorlar- ilgilenmiyorum deyip suratlarına kapatmak.

Şu an için en etkili yöntem SMS almayı kapatmak ve bilmediğin numaralara cevap vermemek. Gerçi cevap vermesen ne olacak ısrarla aramaya devam ediyorlar. Aklım almıyor artık bunu.

SMS almayı engellemek de sakıncalı. Kullandığınız banka bile taciz mesajı göndermekte eksik kalmıyor. Kullandığınız bankayı engellediğinizde de şöyle bir durum çıkacak; online işlemler yapabilmek için sisteme girmeye kalktığınız ya da bazı online alışverişler esnasında güvenlik kodu gönderimlerini SMS ile yaptıkları için bu sefer bunlardan yararlanamıyorsunuz. Evet dış kapının mandalı olan, kullanmadığımız firmalar/bankalar için SMS (ve de numara) engellemek en pratik çözüm gibi duruyor ama kullanmak zorunda olduklarımız için de bir çare bulmak şart.

@Sefa

Doğru. Bu da doğru. Sanırım bunlardan kurtuluş yok.

Öyle zannediyorum ki, bu durumu yaşamayan çok nadirdir. Bir tanıdık vardı bu spam firmaları ve bu durumlar yüzünden 10 senelik hattını değiştirdi, yeni numarasını hiçbir yere vermemesine rağmen 2 hafta sonra yine dadandılar. Birileri bu numaraları el altından gizli gizli sızdırıyor bu bir gerçek.

Sistem bu şekilde düzenledikten sonra ( vatandaşa kaç, bankaya, telefon operatörüne digiturke vs tut şeklinde ) bu tarz sorunlar düzelmez.1.000 tl maaş alabilmek için kendisine verilen söylenen aramayı yapmak zorunda olup açtığı telefonlardan kufur hakaret vs herşeyi dinleyen insanlar sanırım bu işte en masumları..Ben açmıyorum yada açıyorum kampanya vs araması ise teşekkür edip kapıyorum.Toplantıda olduğumda arandığımda meşgule veriyorum.Maalesef durum bu ve can sıkıcı olduğu kesin..

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
tv aboneliklerinde bir diğer yapılabilecek şey de sözleşmeyi getirin gelin evde konuşalım demek. daha sonra sözleşmenin başına oturup aleyhinize olan maddelerin üstünü çizip, kendi lehinize maddeler ekleyip sözleşmeyi yeniden hazırlamalarını isteyebilirsiniz. ayrıca tüketicinin cayma hakkı da bulunuyor. bütün sürecin son adımında ben vazgeçtim diyebilirsiniz. ayrıca, beni bu numaradan aramayın başka numara vereceğim deyip bu şekilde rahatsız eden başka bir numarayı vermek de win&win bir yöntem (sonuncusu hukuki sorun doğurur mu bilemiyorum).

kullanıcısı olduğum banka da dağıtır mı acaba numaramı

@chn krmz

elemanlar satabilir, bankalar arası eleman geçişlerinde veri tabanını yanında götüren uyanıklar da olabilir. :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
bu işte iyi iş varsa bende satayım ozaman :D

Geri